Hajnalban rajtol az alapszakasz, Spurs-Mavs a Sport TV-n!

Három meccsel indul az idény, pályán a címvédő Spurs Dirk Nowitzkiék ellen, összecsap a Lakers és a Rockets, de lesz egy Pelicans-Magic is. 

New Orleans Pelicans – Orlando Magic 01:00

Anthony Davis úgy néz ki, hogy újabb szintet lépett és gyakorlatilag a tarthatatlan kategóriába ért – legalábbis az előszezonban így tűnt. Mellé tökéletes opciónak tűnik Omer Asik centerposzton, ezzel a magasduóval sok csapatnak meg fog gyűlni a baja, főleg védekezésben lehetnek nagyok. A Magic is inkább belül erős, Vucsevics, Nicholson, O’Quinn, Tobias Harris mind-mind jó formában kezdi az idényt, viszont Oladipo egy hónappal később csatlakozik majd, egyelőre nélküle kell megoldaniuk. Összességében érdekes match-up, de a Pelicansnek idén már valamit mutatnia kell, meglepő lenne, ha nem ők rajtolnának győzelemmel.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 01:00 (TV: Sport 1)

A címvédő csak 2-5-tel zárta az előszezont és nem tudnak teljes csapattal kiállni a Mavs ellen sem a nyitányon – pont a döntő MVP-je, Kawhi Leonard fog hiányozni leginkább, de Tiago Splitter vádlija sem jött rendbe. A padról Patty Mills nem lesz bevethető és összességében még nem állt össze teljesen a Spurs – bár az alapszakaszban a legutóbbi kilenc találkozójukat megnyerték a Mavs ellen, méghozzá átlagban közel 15 ponttal. Dallasi oldalon még nem tisztázott a helyzet, sok az új játékos (Nelson, Chandler, Parsons), míg két alapkő távozott (Marion, Carter), a preseasont 4-4-gyel zárták – a potenciál meg van bennük és kihasználhatják a Spurs hiányzóit, de első tétmeccsükön tőlük sem kell feltétlenül sokat várni.

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 03:30

Steve Nash sérülése volt a legnagyobb sztori a csapatok körül az elmúlt napokban, a veterán irányító helyén a Lin-Price duónak kell helytállnia – az előszezonban ez nem működött rosszul. Kobe Bryant kisebb pihenő után ma pályára lép már, azt láttuk, hogy képes korábbi önmagát hozni. Boozer és a belső emberek elég rapszodikus teljesítményt nyújtottak, Howardék ellen nagyon nehéz dolguk lesz ma. Nagy show lesz a két, támadásban extra, védekezésben átlag alatti sztárhátvéd, Bryant és Harden ütközete, alighanem keveset néznek majd valóban farkasszemet. Lin pont a Houstonból érkezett Los Angelesbe, korábbi „elnyomóját”, Hardent valószínűleg sokat kell majd fognia. A Lakersből hiányozni fog Nick Young, Ryan Kelly, Xavier Henry és Wayne Ellington is, a Rockets ellenben nagyjából egészségesen rajtolhat. Tavaly még a hazaiak is gyors támadásokra építettek, most lassan, kevés triplával próbálnak meg operálni – Hardenék maradnak a rohanunk-dobunk elvnél, Szakáll pedig a legutóbbi hat meccsen 32,7 pontot átlagolt ellenük.

Élőképes streameket ezen, ezen vagy ezen a linken találtok! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus