Hajnalban Sixers-Clippers és Rockets-Celtics rangadó

Öt találkozót rendeznek a következő játéknapon, de így is bőven lesz mit nézni - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt. 

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 01:00

Ez érdekes rangadó lehet, a Phillynek ugyanis minden hazai meccs kötelező ellenféltől függetlenül is az idegenbeli mérleg miatt, ezt pedig nagyjából tartja is Brett Brown csapata, így 24-2-re áll otthon, ami ellensúlyozhatja, hogy a Clippers egyébként egyértelműen jobb csapat. A vendégek jó formában vannak, a minnesotai kisiklást javították Clevelandben, most visszakaphatják Kawhi Leonardöt, Marcus Morris már debütált és bár Patrick Beverley nem játszhat, de így is kellően minőségi és mély rotációval rendelkeznek. A Sixersnél sokkal nehezebb a helyzet, ugyan most nyertek két hazai kötelezőt, de nagyjából az egész szezon során nem játszottak huzamosabb ideig jól, belső ellentétek is vannak, ez egyáltalán nem lehet kérdés, a csapat abszolút nem működik, a győzelmeiket az egyéni tehetségnek és a néha nagyon felkeményedő védekezésnek köszönhetik. Most azért tele lehet a kezük Simmonséknak George-ékkal, az viszont döntő faktor lehet, hogy Joel Embiid mit csinál - ő jobb napjain egymaga eldönthet még egy ilyen rangadót is Zubacék ellen, a baj az, hogy "jobb napja" a szezon során talán két-három volt összesen. Annyival bővülnek, hogy most már Alec Burks is bevethető és abban bíznak, hogy nem kell minden este egy Korkmaz-karriercsúcs a győzelmükhöz - teljes a keret, nincs mire mutogatni, bizonyítaniuk kell, hogy tényleg olyan jók, mint amennyire sokat vár(t?) tőlük mindenki.

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

Mindkét csapat kapaszkodna a keleti playoffért, de ebben most a Wizards áll jobban, mert a Chicagót nagyon megfogták a sérülések - sorozatban ötször kapott ki a gárda, legutóbb is a fél kerete hiányzott, így lépéshátrányba került. A Washington jobb formában van, ugyan az előző meccsét hét ponttal elvesztette a Memphis ellen, de a Bullsnál most mindenképpen veszélyesebb csapatnak számít, főleg otthon - érdekes lehet a Beal-LaVine csata, de ezen felül egyértelműen a hazaiaknak van több fegyverük, ráadásul saját közönségük előtt 50% körüli csapatnak számítanak. Nekik még lehet (valamennyi) esélyük a rájátszásra, egészségesebbek, talán motiváltabbak, ráadásul ők régóta otthon játszhatnak, míg a Chicago mostanában ritkán járt a United Centerben...

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 02:00

Ez is egy olyan csata, ahol a két csapat egymást taposná el azért, hogy bejusson a rájátszásba, itt is mindkét együttes alulról támadna, csak annyi a különbség, hogy itt mindkettő egészen jó formában van. Jelenleg a Blazers áll jobban, de még Lillardék is hátrányban vannak a nyolcadik helyhez képest, úgyhogy nekik is égető lenne a siker, de a Pelsnek is az, mert fogy az idő és ők még tényleg messze le vannak maradva - pedig nagyon jönnek mostanában, az előző két meccsüket is megnyerték, az indianai sikerük különösen szépre sikerült. Ahhoz képest most újra játszhat Zion Williamson, Brandon Ingram pályára lépése viszont kérdéses, pedig mindenkire szükségük lenne, különösen a legjobb pontszerzőjükre - igaz, nélküle is sok fegyverük van. Érdekes lehet, hogy az "őrült" Lillard és hátvédtársa, McCollum mihez kezd majd a védekezésben abszolút elit (szintre képes) Holiday-Ball párossal szemben és hogy Whiteside mennyire tud dominálni a festékben - több nyerőember is van mindkét csapatban, izgalmas csatának tűnik. Idei első két meccsüket egyébként a New Orleans nyerte.

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs back-to-backet játszik a gyötrelmes idegenbeli túra folytatásaként, már a kirándulás hatodik állomása következik a csapat számára és eddig 0-5-t tudnak felmutatni, bár előző este 20 pont feletti előnyből kaptak ki a Denver ellen - ott közel álltak a sikerhez, de nem jött össze, most pedig még fáradtabban kellene helytállniuk. A Thunder legutóbb egy egylabdás rangadót bukott el a Bostonnal szemben, egyébként jó formában van, egészséges és a hazai pálya is mellette szól, igazából toronymagas favoritnak számít ebben a helyzetben - ráadásul Schröderéknek kell is a győzelem, hogy tartsák a lépést a nyugati "második vonalban" a Houston és a Dallas között.

Houston Rockets - Boston Celtics 03:30

Ez nívós rangadónak ígérkezik, mert bár a Boston a liga egyik legjobb formában lévő csapata sorozatban aratott hét győzelmével, de a Houston is veszélyes csapat és a hazai pálya növeli az esélyeit - két vereség után egyébként is nagyon kellene a győzelem Mike D'Antoni legénységének. Mindkét oldalon klasszis kisemberek bontják a védekezést és dobják a kosarakat, nagy csata várható Harden, Walker, Westbrook és Brown között, de azt is kíváncsian várjuk, hogy mondjuk Covington limitálni tudja-e Tatum, vagy Hayward játékát - igazi klasszispárbajra készülhetünk majd. A Rockets alacsonyabb szerkezete természetesen most is érdekes lehet, de a Celtics szintén nem a klasszis centermunkára épít - egyébként egy-egy sérült van, de a vendégeknél Brown szinte biztosan játszik, a hazaiaknál viszont Gordon a hírek szerint továbbra sem bevethető.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus