Hajnalban Sixers-Nets a Sport TV-n

Vége a szünetnek, újraindul az NBA alapszakasza - hajnalban hat mérkőzést rendeznek, pályán a Bucks, a Heat, a Grizzlies és a Rockets is.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks elvesztette az All-Star előtti utolsó meccsét Indianában, igaz, Giannis Antetokounmpo nélkül, aki viszont most már rendelkezésre áll, sőt, igazából Kyle Korvert leszámítva mindenki bevethető a listavezetőnél, úgyhogy természetesen toronymagas favoritnak számít. A Detroit egyértelműen elment a tank irányába, Drummond után Reggie Jackson sincs már a csapatnál, sorozatban négyet buktak, ezt még a hazai pálya sem ellensúlyozhatja a Milwaukee ellen, úgyhogy óriási meglepetés lenne, ha ez a keret meg tudná szorongatni a liga legjobb együttesét. Csodák persze előfordulhatnak, de a pihenő és a legutóbbi vereség után arra van nagyobb esély, hogy a Bucks motiváltan és frissen fog játszani, márpedig ha ez így lesz, akkor nem sok csapatnak van keresnivalója...

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:30

Ötből négy mérkőzést elveszített a Heat, nagyon nem ment a csapatnak az idegenbeli túrán és most megint vendégként kell helytállnia, bár közben azért a szünet alatt pihenhettek egyet. Az Atlanta javuló formát mutatott, de a védekezése még mindig messze van az elfogadhatótól, így azért továbbra is inkább a vereségeket gyűjtögette a gárda, ráadásul Clint Capela bemutatkozására még mindig legalább két hetet várni kell a hírek szerint, rá továbbra sem számíthatnak. Alapvetően azért kötelező lenne ez a győzelem a Miami számára, az utóbbi meccsek eredményei és a tabella alapján is nagyon fontos lenne, hogy nyerni tudjanak Jimmy Butlerék, de a Leonard-Herro páros továbbra sem bevethető - ezzel együtt ha most is kikapnak, akkor gyakorlatilag utolérheti őket a Philly, úgyhogy nagyon kapaszkodniuk kell. 

Chicago Bulls - Charlotte Hornets 02:00

Talán ez a játéknap legkevésbé érdekes mérkőzése, mert a rengeteg sérüléssel sújtott Bulls sorozatban hat vereség után érkezik, a Charlotte pedig Charlotte: az előző két meccsét ugyan megnyerte a gárda, de ezzel is a Bulls mögött van jelenleg a tabellán, a játéka pedig továbbra sem meggyőző. Amiért pedig helytálló a kevéssé érdekes kifejezés: reálisan nézve egyik félnek sincs már esélye a rájátszásra, 5-5,5 meccsre vannak a keleti nyolcadik helytől, az előttük lévő csapatok mind jobbak és egészségesebbek náluk, úgyhogy túl nagy értelme nincs annak, hogy megszakadjanak. Jósolni is elég nehéz, a Chicago otthon nyilván azért szeretné megtörni negatív szériáját, de rengeteg a sérültje, míg a Hornetsnél elvileg mindenki felépült és bevethető állapotban van. 

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 02:00 (Sport 1)

Ez jó meccs lehet, a Philly sorozatban három hazai győzelemmel jelezte, hogy ebben a csarnokban azért továbbra sem terem sok babér az aktuális vendégcsapatnak és most ismét otthon léphet pályára úgy, hogy a Nets csak 9-16-ot hozott eddig idegenben. Spencer Dinwiddie-éknél Kyrie Irving megint kidőlt, úgy néz ki, hogy rá nem nagyon számíthatnak, de nélküle is jó formában voltak az All-Star előtt, az egypontos torontói vereségen kívül sorra nyerték a meccseiket és végül a Raptors sikerszériáját is meg tudták törni Brooklynban. Ami a sérülteket illeti, egyik oldalon sincs senki (Irvingen kívül persze), úgyhogy ez is emelheti a meccs színvonalát - otthon nyernie kell a Phillynek, hogy ellensúlyozza az idegenbeli borzalmait és hogy látótávolságon belül maradjon a riválisokhoz képest, de a jó formában lévő Brooklynt abszolút nem lehet leírni, egy jó dobóestével okozhatnak meglepetést.

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 04:00

Az egyszer már belendülő Kings két idegenbeli vereséggel zárta az All-Star előtti időszakot, kíváncsian várjuk, hogy otthon visszatalál-e a társaság a helyes útra, amelyhez a védekezését kell biztosan rendeznie - a nyertes meccseken ez működött, a két vesztesen viszont egyaránt 120 pont felett kapott a gárda. A Memphisről nincs mit írni, hetek óta ligaelitbe tartozó mérleget produkál a gárda, egészséges, lendületes, sok lábon áll, akkor van csak bajban, amikor "elfelejt" védekezni, a rohanós játékba pedig több hiba csúszik a kelleténél - meglátjuk, hogy most mennyire lesznek koncentráltak Ja Moranték. A Kingsnél elvileg debütálhat Jabari Parker, főleg mert magas poszton Len, Bagley és Holmes is sérült, meglátjuk, hogy mire megy Jonas Valanciunasékkal szemben - a festékben a liga talán legjobbja a Memphis, ha itt nem lesz stabil a Sacto, akkor nagyon nagyot kell mennie a periméterről...

Golden State Warriors - Houston Rockets 04:30

Természetesen kötelező nyernie a Houstonnak, a társaság stabil nyugati ötödik, de szeretné utolérni az egy lépéssel előtte lévő Jazz-Clippers-Nuggets triót, ahhoz pedig az ilyen meccseket be kell húznia - a ligautolsó az ellenfél, nem szabad hibázni. A Warriors azért meg tudja nehezíteni ellenfelei dolgát, ritkán ad könnyű meccset bárkinek, úgyhogy félvállról nem vehetik a találkozót James Hardenék, ráadásul Eric Gordon állapota is javul, van esély rá, hogy már most visszatér a rotációba. A Golden State-nél nincs változás, minden pontosan ugyanúgy van, mint eddig, ha jó napjuk van, jól dobnak, jól járatják a labdát, akkor lehet keresnivalójuk, ha nem, akkor reálisan nézve nem nagyon.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus