Hajnalban Thunder-Rockets rangadó a Sport TV-n

Ki-ki meccsek, búcsúbulik, lényegtelen összecsapások: tizenegy találkozó szerepel az NBA-alapszakasz utolsó előtti játéknapjának programjában, nézzük, hogy mit kell tudnunk előttük. 

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 1:00

A Charlotte még egy rohamot elindított az utóbbi mérkőzéseken, sorozatban három győzelmével és a riválisok hibáival továbbra is életben tartotta playoff-reményeit és ha most nyer, akkor a Detroit teljesítményétől függően továbbra is meglesz az esélye arra, hogy bejusson a keleti top8-ba. Ennek megfelelően biztos, hogy óriási elánnal vetik bele magukat a meccsbe Kemba Walkerék, míg a Cavsnél már régóta nincs tét, zsinórban kilenc vereségből érkeznek a hazaiak, ráadásul nem számíthatnak Kevin Love-ra - a hazai pályát leszámítva semmiben sem jobbak ellenfelüknél, minden a Hornets mellett szól. A vendégeknél azért a frontcourt hiányos lehet, Kidd-Gilchrist, Williams és Zeller ugyanis továbbra sem bevethető. 

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 1:00

A Hornetsnél már érintettük a Detroitot, térjünk is rá Blake Griffinékre, akik a lehető legrosszabbkor kerültek gödörbe, elvesztették az utóbbi négy meccsüket, legutóbb éppen a Charlotte-tól kaptak ki otthon, így komoly veszélybe került a rájátszásuk. Igaz, a sorsuk továbbra is a saját kezükben van, ha nyernek, akkor senki nem veheti el tőlük a PO-t, a Memphis pedig papíron ideális ellenfél ehhez - a vendégeknél régóta nincs tét, most már ki is ültettek mindenkit, gyakorlatilag B, vagy C csapattal játszanak az elmúlt találkozókon. Most is erre számíthatunk tőlük és bár minden tiszteletünk Delon Wrighté, Justin Holidayé vagy Bruno Caboclóé, azért ha a Pistons ezt a feladatot nem tudja megoldani, akkor nem is kell rájátszásról beszélni - igaz ez még akkor is, ha Griffin továbbra is félig sérült, fáj a lába, de a hírek szerint így is vállalja a játékot. 

Washington Wizards - Boston Celtics 1:00

Itt viszont már egyik fél számára sincs tét, a Washington régóta motiváció nélkül kosárlabdázhat, a Bostonnál pedig éppen legutóbb dőlt el, hogy biztosan a keleti negyedik helyről kezdi meg a rájátszást - ráadásul a sérülések rá is ijesztettek a csapatra, Marcus Smart és Jayson Tatum is kidőlt. Ők természetesen nem játszanak, de már az is eldőlt, hogy mellettük Kyrie Irving, Al Horford, Gordon Hayward, Marcus Morris és Aron Baynes sem lesz ott a parketten, nem túlzás azt állítani, hogy aki számít ebben a bostoni keretben, az pihenőt kap a playoff előtt - így a Wizards előtt nyílt egy esély, hogy szépen búcsúzzon a szezontól hazai pályán.

Miami Heat - Philadelphia 76ers 1:30

A Sixers számára lényegtelen mérkőzés, mert már biztos a csapat harmadik kiemelése Keleten, ennek megfelelően Joel Embiid és JJ Redick pihenőt kap Brett Browntól, ők nem fognak pályára lépni - az előző meccseket sérülés miatt kihagyó Jimmy Butler viszont nem szerepel a sérültjelentésben, úgy fest, hogy ő visszatérhet. A Heat ellenben az életéért küzd, ha kikap, akkor hivatalossá válik, hogy lemarad a rájátszásról és még győzelem esetén is a többiek kezében van a sorsa, az viszont biztos, hogy óriási energiával fog nekimenni ennek a derbinek Erik Spoelstra csapata. Goran Dragicék nincsenek jó formában, sorozatban négyszer kaptak ki, elöl-hátul elfáradni látszanak, de a helyzet valószínűleg ad nekik némi pluszt, ráadásul az igazi töltet abból érkezhet, hogy ez lesz a klubikon Dwyane Wade utolsó hazai találkozója visszavonulása előtt - nagy ünneplésre számíthatunk. 

Chicago Bulls - New York Knicks 2:00

Alapvetően lényegtelen mérkőzés, de a Knicksnél legutóbb arról beszéltek, hogy szeretnék elkerülni azt, hogy ők legyenek a klub történetének legrosszabb csapata, ehhez pedig muszáj megnyerniük ezt a találkozót - kérdés, hogy mennyire gondolták komolyan, bár a legrosszabb mérleg már biztosan az övék lesz idén. A Bulls jelenleg semmivel sem jobb a New Yorknál, ezt bizonyítja az is, hogy bő egy hete kikapott a Madison Square Gardenben és ha a vendégek valóban nyerni akarnak (legutóbb a félsérült Dennis Smith Jr. is pályára lépett), akkor inkább nekik áll a zászló. 

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 2:00

Itt nincs már tét, igazából jó ideje nyomás nélkül játszhat mindkét csapat, a különbség annyi, hogy a Wolvesnak két meccse van hátra a szezonból, míg a Raptorsnak az alapszakaszból már csak ez az egy, amit viszont arra használ, hogy minél jobban felkészüljön a playoffra. A vendégek így a hírek szerint nem is pihentetnek senkit, mindenki ott lesz a parketten és az utóbbi időben hozták is a győzelmeket egy charlotte-i vereséget leszámítva, úgyhogy most is abszolút esélyesnek számítanak még idegenben is. A Minny nem engedi el a mérkőzéseit, de rengeteg a sérültje és bár otthon képes elkapni a kevésbé motivált ellenfeleket, de a Toronto próbál éles maradni és teljes kerettel azért egész más szintet képvisel - ráadásul Marc Gasolt most éppen jól tudják majd használni Karl-Anthony Towns ellen. 

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 2:00

Itt nincs miről beszélni, a Pelicans legutóbb ugyan nyert a Kings ellen, de összességében nagyon nincs a GSW szintjén, nincs is miért küzdenie azon felül, hogy esetleg szépen búcsúzzon a szezontól. A Warriors az utóbi időben összeszedte magát és megnyerte az előző öt meccsét, ezzel bebiztosította a nyugati első kiemelését, úgyhogy a fő kérdés az, hogy Steve Kerr pihentetni, vagy ritmust és lendületet tartani akar a playoff előtt - úgy tűnik, hogy csak Iguodala és Bogut fog hiányozni, a többiek elvileg ott lesznek a pályán. Ha ez nem változik, akkor természetesen masszív favorit a GSW, de abban biztosak lehetünk, hogy a címvédő most nem fog megszakadni. 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 2:30

Tankoló csapatok találkozója, ahol a Suns azért rosszabb helyzetben van, mert teljesen reménytelen most már mérkőzések óta, míg a Dallasnak azért csak voltak győzelmei annak ellenére is, hogy rendszeresen kiüli most már a meccseket Luka Doncic (is). A hírek szerint ezúttal viszont Doncic, Powell és Brunson is ott lesz majd a hazaiak keretében, a kérdés az, hogy nyerni akarnak-e, vagy megpróbálják elveszteni a meccset azért, hogy a Memphis mögött maradjanak a lotteryn - más céljuk nem nagyon lehet, de ez lesz Dirk Nowitzki utolsó hazai meccse ebben a szezonban és mivel sokan arra számítanak, hogy visszavonul, így a klubnál is ünnepléssel, búcsúztatással készülnek. 

Utah Jazz - Denver Nuggets 3:00

Itt viszont a Denver számára komoly a tét, hiszen a vendégcsapatnak mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy megszerezze a nyugati második kiemelést - ha kikap, akkor még a Rockets esetleges veresége sem jelenti automatikusan azt, hogy elérte a célját a gárda. Mike Malone készült erre a derbire, legutóbb kiültette a Murray-Millsap-Jokics triót, most pihentebben vetheti be három kulcsjátékosát és bár idegenben azért voltak eddig gondjai az együttesnek, most valószínűleg kellően éles lesz. A Utah talán kevésbé lehet az, de még Gobert-éknél is sok minden lehet, a negyedik-hatodik hely között bármi történhet velük, úgyhogy otthon nyerniük kéne azok után, hogy legutóbb váratlanul nem bírtak az ezer sebből vérző Lakersszel. Náluk viszont a sérülések problémát jelentenek, Rubio, Neto és Korver most sem fog játszani, így bár Favors visszatérhet, mégis tartalékosabbak lesznek ellenfelüknél. Tegyük hozzá, hogy a Utah az előző két összecsapását behúzta idén a Denverrel szemben. 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 3:30 (Sport 1)

Ez a másik kiemelt nyugati derbi a programban, ahol mindkét társaság komoly célokért küzd. A Rockets óriási formában van, talán a liga legjobb passzban lévő csapatáról beszélünk, amely kiütéssel hozza a meccseit, legutóbb triplarekordot döntött, van ideje frissíteni és közben ritmusban is marad, míg a Thunder éppen mostanában szedte össze magát, megnyerte az előző három találkozóját és szerencsés esetben akár még ötödik is lehet Nyugaton. Ehhez mindenképpen nyernie kell, főleg mert hogy ha ez nem sikerül, akkor hátrébb is csúszhat, de nagyon nehéz dolga lesz - jelenleg csak a hazai pálya szól Russell Westbrookék mellett, egyébként minden téren jobbnak tűnik a Rockets. Egymás elleniben egyébként 2-1-re vezetnek George-ék, ami pedig a sérülteket illeti, mindkét oldalon rendelkezésre áll a megszokott rotáció.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 4:30

Ez alapvetően kötelező mérkőzés a Portland számára, de ugyanezt elmondhattuk a Clippers vagy a Jazz részéről is, aztán mindketten kikaptak a tehertől megszabadulva parádézó Lakerstől. Az arany-liláknál James, Ball, Ingram, Kuzma, Hart, Rondo és Chandler biztosan hiányozni fog, lehet, hogy Bullock sem lép pályára, tényleg az a kérdés némi túlzással, hogy ki tudnak-e állni, ehhez képest mégis megvertek két PO-csapatot, úgyhogy otthon ezúttal is illik rájuk odafigyelni. A Blazersnél CJ McCollum legutóbb már visszatért, őt valószínűleg próbálják visszaépíteni a PO előtt, de nekik is van még olyan forgatókönyvük, mely szerint harmadikak, negyedikek, vagy ötödikek lesznek, úgyhogy mindenképpen kellene nekik a győzelem. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus