Hajnalban véget érhet az NBA idei szezonja

A bajnoki címért és a veretlenségért lép pályára a Warriors - a becsületéért és a söprés elkerüléséért a Cavs - 03:00, Sport 1.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 03:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ, magyar kommentárral)

Elérkeztünk oda, hogy talán az NBA-szezon utolsó mérkőzésbeharangozóját olvashatjátok, hiszen amennyiben a Warriors ezúttal is nyerni tud Clevelandben, úgy véget ér az idény, és bajnokot avatunk. A Cavs nyilván ennek elkerüléséért lép pályára, de annál jobban nem nagyon játszhatnak a hazaiak, mint legutóbb, legalábbis a James-Irving páros olyan extrát hozott, amit nem igazán lehet állandósítani. Javulni másban persze lehet, főleg az üres kinti dobóhelyzetek tekintetében, de az előző három találkozó során nem ment nekik ez a szegmens, kérdés, hogy pont most jöhet-e egy extra dobóforma Korveréktől - illetve hogy ha igen, az elég lesz-e a sikerhez.

A GSW nagyon motivált, és bár kérdés, hogy a 3-0 után milyen mentalitással lépnek most pályára (nyilatkozatok ide vagy oda), de azt azért tavaly megtanulhatták, hogy nem szabad semmilyen esélyt adni az ellenfélnek - ha lehet, le kell zárni a párharcot. Ha nem tudják, persze akkor is toronymagas esélyesek maradnak...

Nagy taktikai lépésekre nem számíthatunk, a Cavs védekezésben csak bizonyos időszakokra tudta lassítani a Warriorst eddig, Durantre nem nagyon volt válaszuk, és Steph Curry is remek formában van - ellenben a GSW hátul is képes extra fokozatba kapcsolni, amellyel leszűkítik Jamesék lehetőségeit. Ha hátul sikerülne huzamosabb ideig agresszíven védekezni, elvenni a Warriors leindításait, sokkal jobban átvészelni a James nélküli perceket, támadásban pedig a kispadnak és a kiegészítőknek "bedobni" magukat, akkor mindenképpen van persze esélye a gárdának - hozzátehetjük azt is, hogy ha a Golden State dobóformája ezúttal jelentősen visszaesik.

Úgy nézzük ezt a meccset, hogy talán utoljára látunk NBA-t őszig - a Sport 1 élőben közvetít magyar kommentárral.

A mérkőzéshez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus