Harmadszor is megfogja a Houstont a Memphis?

Idén már kétszer szedte szét Hardenéket a Grizzlies - pályán a GSW, a Cavs és a Spurs is - 11 meccset játszanak hajnalban.

 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 01:00

A Hawks back-to-backet játszik, de egyértelmű a javulás Dennis Schröderéknél, előző este a Detroit, előtte a Bostont szorították meg, miután megverték a Cavst, kérdés, hogy kitart-e ez a lendület - ha igen, akkor Washingtonban lesz esélyük, a fővárosiak közel sem olyan masszívak most, mint a Boston és a Detroit. Igaz, Wallék legutóbb azért nyerni tudtak már, legyőzték a Lakerst, összekapták magukat védekezésben, de azt még nem mernénk kijelenteni, hogy visszataláltak a helyes ösvényre, főleg hogy a Raptors elleni győzelem után is ki tudtak kapni a Dallastól. Az biztos, hogy a Lakers ellen látott védekezéssel képesek lehetnek kontrollálni a meccset, van két olyan playmakerük, akik egy esetleges szoros végjátékot is el tudnak dönteni, így ők az esélyesebbek, de a 2-10-es mérleg ellenére most nem lehet leírni az Atlantát sem. 

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 01:00

A sérülésektől sújtott Clippers back-to-backet játszik, miután nagyot harcolva vereséget szenvedett Oklahoma Cityben is, finoman szólva sincs ideális állapotban Doc Rivers alakulata. Az kérdéses, hogy Beverley és Gallinari mikor térhet vissza, nincs kizárva, hogy akár már ezen a találkozón pályára lépjenek, és nagy szükség is lenne rájuk, mert az utóbbi nyolc meccsből hatot elbukott a társaság, most sorozatban hármat, és főleg védekezésben rettentően megborult a rendszer. Könnyű estére most sem számíthatnak, Anthony Davis és DeMarcus Cousins ellen nagyon nehéz védekezni, ez sokat kivehet az amúgy is fáradtabb Griffin-Jordan párosból, és ez döntő lehet - arra nem nagyon érdemes számítani, hogy a hazaiak két klasszisa majd egymás után másodszor is gyengébben, visszafogottabban fog játszani. A New Orleans jó formában volt, mielőtt szoros meccsen elbukott Torontóban, pihentebbek, ők vannak otthon, minden esélyük megvan a sikerre. 

New York Knicks - Sacramento Kings 02:00

A 0-3-as rajt óta két 3-0-s szériát futott a Knicks egy-egy vereséggel karöltve, legutóbb Kristaps Porzingis nélkül kaptak ki, ami azért bőven a vállalható kategória, most viszont a hírek szerint visszatérhet a lett klasszis. Vele otthon mindenképpen esélyesebbnek számít a New York, bár tegyük gyorsan hozzá, hogy a Sacramento az előző két találkozón olyan játékot mutatott be, amivel kicsit sem lehet őket leírni, sőt - ha ezt hozzák a magasemberek most is, akkor Porzingisnek is borzasztóan nehéz estéje lesz. Cauley-Stein és Randolph elöl-hátul komoly faktor tudott lenni a Kingsnél mostanában, a fiatalok is beleéreztek az NBA-be, de tegyük hozzá, hogy a két bravúrgyőzelem hazai pályán született, idegenben eddig 1-5-re állnak, ami nem túl veretes mutató. A hazaiaknak fontos lenne a győzelem, hogy tartsák a Philly és a Raptors tempóját a divízióban, de az esélyesség terhe azért még új lehet nekik, kérdés, hogy hogyan reagálnak rá. 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

Ez nagyon érdekes találkozó lehet, hiszen két kemény meccset játszottak már egymással a felek, és a memphisi védekezés mindkétszer simán lebontotta a Houston támadójátékát - Hardenék egyszer sem jöttek ki a 90 pontból, pedig egyébként 110 felett átlagolnak. Kérdés, hogy most találnak-e megoldást, az elmúlt mérkőzéseken Szakáll ihletett formában játszott, és a csapat sorra hozta a győzelmeket, novemberben 117 pont alatt még nem jártak, míg a Grizzlies az utóbbi öt találkozójából hármat is elbukott, és csak egyszer, legutóbb tudta száz pont alatt tartani aktuális ellenfelét. Nehéz megjósolni, hogy most melyik csapat akarata érvényesülhet, az otthon játszó, lendületben lévő és Nyugatot holtversenyben vezető Houstont talán jobban fűtheti a bizonyítási vágy a rivális ellen. 

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 02:30

Ez kötelező győzelem a Clevelandnek, amely talán mutatott életjeleket az utóbbi időben: a Bucks legyőzése után nagy csatára késztették a Houstont, az addigiakhoz képest jól védekeztek, és csak James Harden extrája, valamint egy center hiánya miatt kaptak ki. A Mavs lényegesen gyengébb csapat, ezen a mérkőzésen nem hibázhatnak LeBron Jamesék, bár azért a hazaiak is okoztak meglepetést, legutóbb 14 ponttal megverték a Washingtont, úgyhogy leírni őket sem lehet. Támadópotenciálban azért több kategória a különbség a felek között, és a Cavsnek most már el kell indulnia felfelé, az 5-7-es mérleg egyelőre Kelet 12. helyére elég...

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 02:30

A Spurs otthonában összeszedte a védekezését a Milwaukee, és ha ezt állandósítani tudja, akkor most is jó esélyei lesznek annak ellenére, hogy back-to-backet játszik - ha ismét "elengedik" magukat hátul Antetokounmpóék, akkor viszont a Lakers ellen is izzadhatnak. A görög mellé megérkezett Eric Bledsoe is plusz opcióként, vele mindenképpen erősödtek, míg a Los Angelesnél főleg a dobásokat kell helyre billenteni, mert legutóbb is amiatt kaptak ki - Lonzo Ball egyelőre finoman szólva is ritkán találja el a berendezést, ez pedig eléggé bekorlátozza az eredményességüket. Érdekes meccs lehet, mert a Lakers is képes gyors, lendületes játékra, védekezésben is mutattak jó dolgokat, ők a pihentebbek, a Milwaukee-nak nem szabad lazsálnia. 

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 02:30

Mindkét gárda back-to-backet játszik, mindkettő kikapott előző este és mindkettő gyenge támadójátékot produkált, de természetesen azért nem egy szinten vannak - a Spurs nyilván sokkal esélyesebb otthon még akkor is, ha a Bucks ellen nagyon megszenvedett. A Chicago egészen más típusú csapat, ha a texasiak vissza tudnak térni az előtte lévő három meccsen látott támadójátékukhoz, akkor könnyedén hozniuk kell az összecsapást - a vendégeknél továbbra sincs Mirotic, Payne, LaVine és Nwaba, a hazaiknál pedig Leonard, Parker és Lauvergne. 

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 02:30

A Sixers kapott egy kellemetlen pofont Sacramentóban, ebből pedig a címvédő ellen kellene felállniuk - nem lesz egyszerű. A Warriorsnak ugyan volt egy-két megingása, de összességében nem véletlenül áll már 9-3-mal, Kevin Durant hiánya sem jelentett gondot legutóbb, aki ráadásul a hírek szerint most már vissza is térhet. A Philly védekezésén még van mit javítani, támadásban pedig hiába vannak tele playmakerrel, túldobni nem fogják tudni a Golden State-et - kérdés, hogy Embiid mire képes a palánk alatt Greenék ellen, ő lehet egy olyan faktor, amivel teremthetnek maguknak esélyt. 

Denver Nuggets - Orlando Magic 03:00

Back-to-backből érkezik a Magic, amely az előző két találkozón ismét rátalált a támadójátékára Elfrid Payton visszatérésével, és amely hosszú évek óta nem látott jó rajtot produkál. A Nuggets is jó passzban van, sorozatban hatodik hazai meccsét játssza, és ebből eddig 4-1-re áll, egyedül a GSW ellen kapott ki, ami megbocsátható, ráadásul védekezésben is egyre komolyabb dolgokra képesek, ami az Orlandóról nem feltétlenül mondható el. Érdekes lesz a párharc négyes-ötös poszton, mert a Jokics-Millsap és a Vucsevics-Gordon páros is alapjaiban határozza meg a játékot és az eredményességet, bár a periméterről is vannak pontszerzők, a kispadról is érkezhetnek döntő teljesítmények. Izgalmas és valószínűleg sok pontot hozó meccs lesz, ahol a pihentebb, hazai pályán játszó Denver egy fokkal talán esélyesebbnek tűnik. 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

A Sunsnál a védekezéssel vannak hatalmas gondok továbbra is, és amíg ezt nem tudják összerakni Trianóék, addig nem sok reményük lehet - ráadásul back-to-backet játszanak, az sem segíti az ügyüket ezen az estén. A Wolves remek formában volt a GSW elleni vereség előtt, kérdés, hogy az a pofon megtöri-e őket, vagy elfogadják, hogy a Warriors ennyivel jobb volt, haladni kell tovább. Alapvetően több szint különbség van a felek között a Minnesota javára, gyakorlatilag minden poszton fölényben lehetnek, védekezésben különösen nagy a szakadék a javukra - kötelező számukra a győzelem, főleg hogy még pihentebbek is. 

Utah Jazz - Brooklyn Nets 03:00

Mindkét gárda back-to-backet játszik, de ellentétes előjelekkel, hiszen a Nets bravúrgyőzelmet aratott Portlandben, míg a Jazz szörnyű támadójátékkal, 74 dobott ponttal kapott ki a Heattől. A hazaiak eléggé megrogytak az elmúlt időszakban, hazai pályán sem hozzák a meccseiket, kérdés, hogy képesek-e kilábalni ebből a gödörből ezen az estén - a Brooklyn teher nélkül játszhat, ötmeccses idegenbeli túrát zárnak le, a Blazerst megverték, senki nem vár tőlük győzelmet. Pedig benne van ez is, fejben most erősebbnek tűnnek Russellék, és ha a Utah nem talál megoldást a már egy ideje borzasztóan harmatos támadójátékra, akkor most is érheti kellemetlen meglepetés. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus