Három kiállítás, nyolc technikai: szépített a Wizards

Parázs hangulatú meccsen, de simán verte a Bostont a Washington - a másodikat is hozta a Golden State. 

Feszült mérkőzést játszott egymással a Wizards és a Celtics, ebből pedig a fővárosiak jöttek ki jobban - az összecsapás azonban leginkább Kelly Oubre Jr. és Kelly Olynyk jelenetéről marad emlékezetes. A játéknap másik meccsén nem történt semmi rendkívüli, a Golden State ha nem is kiütéssel, de hozta a Jazz elleni párharc második felvonását is, így magabiztosan utazhat el Salt Lake Citybe. Nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában! 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető! 

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Washington Wizards - Boston Celtics 116-89

Végig a Wizards irányított. Nagyon felpörgött a hazai kötelező meccsre a Washington és 12-12-ig adott esélyt ellenfelének - innentől szűk öt perc alatt egy 22-0-s (!) rohamot produkált a gárda, amellyel eldőlt a győztes kiléte. Innentől a teljes találkozó folyamán próbálkozott a Celtics, de húsz pont alá sem nagyon tudott bemenni, nem hogy komoly feladat elé állítani a fővárosiakat, így összességében sima meccsen szépített Scott Brooks csapata. A hazaiaknál az ismét jól játszó Wall (24 pont, 8 gólpassz, 1 eladott labda) és Gortat (13 pont, 16 pattanó) mellett ezúttal Porter és Bogdanovic is nagyon jól mozgott, 50-38-ra megnyerték a lepattanózást és védekezésben kategóriákat javultak: a Bostonnál Thomas is csak 13 pontig jutott, csapatszinten 35,1%-kal dobtak és most Smarték beállása sem segített. 

Izzott a levegő. A Washington egyértelmű agresszivitása és a korai nagy hátrány miatt meglévő bostoni frusztráltság okozott forró helyzeteket a mérkőzésen, kiemelendő Kelly Oubre megmozdulása, aki Olynyk szabálytalan zárása után felpattant és nekiment ellenfelének - őt kiállították, valószínűleg eltiltásra számíthat. Nem ez volt azonban az egyetlen eset, Mahinmit és Jerebkót is a játékvezetőnek kellett szétválasztani, Rozier és Jennings folyamatosan összeakaszkodott és végül nyolc technikai mellett három kiállítás is született - a playoff idei legpaprikásabb hangulatú összecsapását simán hozta a Wizards, de Oubret szinte biztosan elveszítette. 

A Wizards legjobb dobói: Wall 24/3, Porter 19, Bogdanovic 19/12
A Celtics legjobb dobói: Horford 16/12, Crowder 14/6, Thomas 13

A párharc állása: 2-1 a Celtics javára.

Golden State Warriors - Utah Jazz 115-104

Uralta a meccset a GSW. Nem sok kérdést hagyott a hazai alakulat, hiszen az első három és fél percben egyetlen kosarat engedélyezett a Jazznek és meglépett 12-3-ra, de később ez a különbség csak tovább nőtt: Draymond Green már az első negyedben bevert négy triplát és a távolság a húsz egységet közelítette. Innentől kontrollálta az összecsapást az első kiemelt, egyedül a harmadik negyed elején kapaszkodtak fel a vendégek, de egy 10-1-es rohammal hamar visszaállította a különbséget a Warriors - a záró etapban ugyan egyszer még visszajöttek hét pontra Mackék, de nem forgott veszélyben a hazai siker. Green (21 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) mellett Curry (23 pont, 7 gólpassz, 5/8 tripla) és Durant (25 pont, 11 pattanó, 7 gólpassz) is dicséretet érdemel, de Thompson és a cseresor is hozzátette a magáét - elsüllyesztettek 14 hármast, kiosztottak 33 gólpasszt és a lepattanózást is megnyerték. Ha annyira nem is simán, mint legutóbb, de ezúttal is magabiztosan hozta a találkozót a Golden State, így 2-0-lal utazhat Salt Lake Citybe - kérdés, hogy mi lesz velük az általuk emlegetett éjszakai élet nélkül... Ennél viszont komolyabb probléma lehet, hogy Greennek a háta és a térde is megsérült könnyebben, ugyan visszajött a végén, kérdés, hogy 100%-os lesz-e a folytatásban. 

Hayward elszabadult, Hill hiányzott. Volt egy komoly hiányzója a vendégcsapatnak George Hill személyében, aki megint a nagylábujjával vesződik, ami az alapszakaszban is sokszor hátráltatta - nélküle Shelvin Mack került be a kezdőbe Ingles, Johnson, Hayward és Gobert mellé. Mack igyekezett is támadásban (14 pont, 3/5 tripla, 4 gólpassz), de ezúttal a GSW ellen mindig szenvedő Hayward "dobta le a láncait" és egyedül próbálta meccsben tartani csapatát - végül 33 ponttal zárt, kintről-bentről büntetett, rá nem lehetett panasz. Hiába hozott azonban mellette dupla-duplát Gobert (16 pont, 16 pattanó), úgy fest, hogy Joe Johnson varázsa eltűnt, Ingles és Hood sem játszott jól, itt pedig el is fogytak az opciók - harcoltak becsülettel, de ez most ennyire volt elég. A következő találkozón már győzelmi kényszerben lesznek, kérdés, hogy Hill lábujja javul-e addig annyit, hogy pályára tudjon lépni. 

A Warriors legjobb dobói: Durant 25, Curry 23/15, Green 21/15
A Jazz legjobb dobói: Hayward 33/9, Gobert 16, Mack 14/9

A párharc állása: 2-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus