Három párharc is lezárulhat hajnalban

A szezonja megmentéséért lép pályára a Thunder, a Magic és a Nets is, míg a Nuggets-Spurs egálról folytatódik Denverben - mutatjuk, hogy mit kell tudni a mérkőzések előtt.

 

Toronto Raptors - Orlando Magic 1:00

Az első meccset ellopta ebből a csarnokból a Magic, azóta viszont háromból hármat nyert a felpörgő Raptors, Kawhi Leonard parádés, a kanadaiak csapatvédekezése pedig még inkább - Nik Vucsevicsnek a négy meccs során nagyjából egy erős negyed jutott, az első találkozó óta DJ Augustin sincs sehol és legutóbb már Terrence Rosst is levették a pályáról. Nehéz elképzelni, hogy mit tudnak lépni a vendégek, taktikailag nincs igazán mihez nyúlniuk, márpedig támadásban nem is egy, hanem inkább két kategóriát kellene feljebb kapcsolniuk ahhoz, hogy ne érjen véget ez a párharc hajnalban. Fournier-ék részéről extra dobóforma, egy jó Vucsevics és Leonard gyengébb napja is kellene az életben maradáshoz, feltéve persze, hogy otthon váratlanul nem esik szét teljesen a Raptors eddigi játéka.

A párharc állása: 3-1 a Raptors javára.

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 2:00

Itt is hasonló a helyzet, az első meccset elvitte innen a Nets, azóta viszont az történik a párharcban, amit a Sixers akar és bár legutóbb megszorongatta ellenfelét a Brooklyn, de nyerni ott sem tudott, a sorozatban harmadik vereség után pedig nagyon nehéz lesz megmenteni a szezonját. A hírek szerint Joel Embiid ezúttal is ott lesz a pályán és amilyen formában játszott legutóbb, úgy most sem valószínű, hogy meg tudják őt állítani, Ben Simmons biztosan nagyon pörögni fog, hogy bizonyítson a hazai publikum előtt és hacsak nem lesz különösen rossz a kinti dobóformájuk, akkor a Nets eddigi védekezése ellen most sem lehet nagy gondjuk. A vendégeknél tényleg találni kellene valami extrát, mert legutóbb a felforgatott kezdő sem hozott igazán változást és amíg nem jön mondjuk egy 30+ pontos meccs például D'Angelo Russelltől, addig ebben a formában az ő tudásuk nem elég egy üzemi hőfokon lévő Sixersszel szemben. Annyi változhat, hogy a Netsnél Ed Davis játékára most van esély és az első meccsen ő azért kicsit limitálni tudta Embiidet.

A párharc állása: 3-1 a 76ers javára.

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 3:30

Ez az első kör legszorosabb, legizgalmasabb párharca eddig, hiszen a Spurs elsőre elvitte innen a pályaelőnyt, másodikra Jamal Murray extrája megmentette a Denvert, harmadjára jött Derrick White élete meccse és a SAS újabb sikere, majd legutóbb a Nuggets az eddigi legjobb játékával, idegenben egyenlítette ki a szériát. Ezzel visszaszerezte a pályaelőnyt és "csak" a hazai meccseit kell hozni, hogy továbbjusson, ráadásul a momemtum is inkább náluk van, a játék kiegyenesedett a kezdő megváltoztatásával, Murray stabilan tudott teljesíteni legutóbb és most minden szempontból ők érkezhetnek meg jobb szájízzel a csarnokba. A San Antonióban benne lehet egy újabb idegenbeli bravúr, de ahhoz nekik is változtantiuk kell, White legutóbb kicsit sem tudott érvényesülni és az egész csapat lassúnak, körülményesnek tűnt a felgyorsuló Denverrel szemben - hogy ezen lehet-e még fordítani, az hajnalban kiderül.

A párharc állása: 2-2.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 4:30

Az OKC 0-2 után otthon a kötelező meccsét azért megnyerte, de legutóbb már ismét a Blazers érvényesítette akaratát és Damian Lillardék teljesítménye minden dicséretet megérdemel - Jusuf Nurkic nélkül nagyon stabil, nagyon tudatos és nagyon higgadt kosárlabdát játszanak, a sokszor túlpörgő, rossz döntéseket hozó Thunder minden hibáját megbüntetik. Legutóbb is ez volt a helyzet, Russell Westbrook borzalmas estéje az ő győzelmüket jelentette, ezzel egy lépésre kerültek a továbbjutástól, amit most hazai pályán be is válthatnak - azt viszont tegyük hozzá, hogy az állás ellenére itt közel sincs akkora különbség a felek között, mint a két, feljebb tárgyalt 3-1-es párharcnál. Ha az OKC az otthon látott kinti dobóformáját meg tudja közelíteni idegenben is, a Westbrook-George páros pedig egyszerre tud jól játszani, akkor minden további nélkül lehet keresnivalójuk vendégként is, de az első két portlandi meccsükön vállalhatatlanul tripláztak, az pedig most sem fog beleférni.

A párharc állása: 3-1 a Trail Blazers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus