Három sima hazai? Mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban

A Bucks, a Rockets és a Celtics is nyerte az első meccset a maga párharcában és a második előtt is abszolút favoritnak számít - nézzük, hogy mit kell tudnunk a játéknap előtt.

Boston Celtics - Indiana Pacers 1:00

Elsőre minden várakozást alulmúlt az Indiana, azt tudtuk, hogy támadásban erősen limitált ez a csapat, de a 74 dobott pont így is vállalhatatlan - rendben van, hogy jól védekezett a Boston, meg hogy nincs igazi playmaker, de az üreseket azért legalább illene vállalható százalékkal bedobálni. Ennél nyilván csak jobbak lehetnek Collisonék támadásban, de a Celtics is adós maradt a jó játékkal, Irvingéknél is igazából ugyanazt láttuk, mint az alapszakasz nagy részében, vagyis hogy hátul rendszerszinten parádésak, elöl viszont meglehetősen inkonzisztens játékra képesek és azért ők sem kápráztatták el a közönségüket. Változtatni ennek ellenére természetesen nem nekik kell, a playmakereikben azért maradt még tartalék, úgyhogy ha hasonló védekezést mutatnak be, akkor jó esélyük lesz arra, hogy 2-0-val utazzanak el idegenbe.

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára.

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 2:00

Itt a legegyértelműbb a helyzet, onnantól, hogy Blake Griffinnel kapcsolatban bejelentették, hogy nem fog pályára lépni a szériában, gyakorlatilag már nincs mibe kapaszkodnia a Detroitnak, a jelenlegi keretnek igazából semmi keresnivalója nincs a playoffban. Az első meccsen ez jól látszott is, a Bucks pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy álmosan kezdjen, rögtön megadta az alaphangot és arra nem nagyon számíthatunk, hogy majd másodjára alszanak bele. Az elképzelhető, hogy egy újabb erős kezdés után visszavesznek és a Pistons esetleg nagyot küzdve, extra napot kifogva, némi szerencsével szorosabb meccset játszik, de ha a Milwaukee nem dobál önkosarakat, vagy nem sérül meg egyszerre mindenki, akkor itt igazából nincs miről beszélni. Tony Snell egyébként nem edzett és nem fog pályára lépni.

A párharc állása: 1-0 a Bucks javára.

Houston Rockets - Utah Jazz 3:30

Itt is kiütést hozott az első meccs és a papírforma ezúttal is magabiztos houstoni sikert jövendöl, de azért a Jazzt nem lehet leírni: ugyan az első meccsre kitalált védekezés nem működött, de ez nem jelenti azt, hogy némi módosítással ne vezethetne eredményre, vagy hogy a Utah ne lenne képes teljesen másképp is kiválóan védekezni. A gondjaik inkább a túloldalon lehetnek tartósak, mert egyáltalán nem találtak fogást a Rockets védelmén, meglátjuk, hogy Donovan Mitchell ráérez-e jobban erre, vagy hogy Joe Ingles megtalálja a réseket, ahol alkotni tud, mert 90 dobott ponttal akkor sem fognak nyerni Houstonban, ha hátul mindent jól csinálnak. A Rockets szinte tökéletesen játszott, náluk nyilván benne lehet egy kevésbé éles meccs, vagy éppen egy rossz dobóforma, de ha változtat is a Jazz, akkor is annyira komoly tehetség és tűzerő van a hazaiakban, hogy a mentális összeesés is kellene ahhoz a részükről, hogy ne 2-0-val váltsanak csarnokot a csapatok.

A párharc állása: 1-0 a Rockets javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus