Hazai Clippers-betli a Magic ellen, rangadót nyert a Denver

A Suns legyűrte az Atlantát, a Charlotte pedig Washingtont is bevette - ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában. 

Washington Wizards - Charlotte Hornets 104-114

Jobb volt a Charlotte. Ismét azt bizonyította a Hornets, hogy remek formában halad előre és képes stabilan hozni az ilyen győzelmeket, hiszen ezt a mérkőzést is nagyszerű játékkal menedzselte le. Nem kezdtek rosszul a vendégek, de igazán a második negyedben robbantottak, amikor egy 16-2-es rohammal tíz pont feletti előnyt építettek fel és innentől végig vezetni is tudtak - folyamatosan megvolt a szükséges különbség, védekezésben nagyon figyeltek, támadásban pedig megvoltak azok a játékosaik, akik hozták a fontos dobásokat. A záró etapban még egyszer nekiveselkedett az ügynek a Washington és visszajött három pontra, de itt még feljebb tudták tekerni a védekezésüket, teljesen elvették a fővárosiak játékát, elöl pedig Terry Rozier szórt be hét nagyon fontos pontot, úgyhogy megnyerték a meccset. Az említett Rozier amúgy is remekelt (27 pont, 5/10 tripla), mellette Gordon Hayward is villogott (26 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz, 3/3 tripla), Devonte' Graham 17-5-6-ot hozott eladott labda nélkül, míg a padról Cody Zeller tett hozzá 16 pontot és 13 lepattanót, rá is lehetett számítani. Összességében szigorú védekezéssel, ritmusos labdajáratással és 40% feletti triplázással nyertek, így továbbra is negyedikek Keleten.

Back-to-back nem ment. A Washington előző este nagy győzelmet aratott Russell Westbrook történelmi meccsével, de ezúttal már komolyabb feladatot kellett volna megoldani, ráadásul ismételten Bradley Beal nélkül. Westbrook most is mindent megtett (22 pont, 15 lepattanó, 14 gólpassz), Rui Hachimura 30 ponttal beállította a karriercsúcsát, a padról Robin Lopez dupla-duplázott, de mégsem tudtak felnőni a Charlotte szintjére: ők csak 27%-kal tripláztak, mezőnyből is gyengén dobtak, védekezésben is voltak üresjárataik, úgyhogy ez így együtt nem fért bele. Lopez szerint nyilván szigorúbban kellett volna védekezniük, de nem tudtak mit kezdeni a Charlotte lendületes labdajáratásával és jó kinti dobóformájával - jelenleg még az utolsó playin-helytől is 2,5 meccsre vannak, nincsenek egyszerű helyzetben.

A Wizards legjobb dobói: Hachimura 30/3, Westbrook 22/12, Lopez 16
A Hornets legjobb dobói: Rozier 27/15, Hayward 26/9, Graham 17/9

Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 104-95

Elkoptatta az előnyét a Denver. A tavaly márciusi leállás óta először engedtek be nézőket a denveri arénába, ez pedig olyan hatalmas pluszt adott a csapatnak, hogy az első negyedben valósággal megsemmisítette ellenfelét a gárda. Nikola Jokicsék 44-22-re (!) húzták be ezt a játékrészt, azt csináltak, amit csak akartak, minden dobásuk ült, minden játékuk bejött, minden labda nekik kedvezően pattant - gáláztak, nem véletlenül tombolt a csökkentett létszámú publikum. Innentől igazából nem lehetett miről beszélni, ugyan a folytatásban felvette a kesztyűt a Sixers és jó védekekezéssel megállította a Denvert, de olyan jelentős volt a különbség, hogy érdemi veszélyben nem foroghatott a hazai siker. A mérkőzés legvégén, az utolsó percben jött vissza tízen belülre a Sixers, de az már nem számított, a Nuggets összességében egy elképesztő negyeddel elintézte ezt a rangadót - Jamal Murray (30 pont, 5/11 tripla) és Michael Porter Jr. (27 pont, 12 lepattanó, 5/7 tripla) volt a két főkolompos, mindenesetre az azért érdekes, hogy ők így is 36-38 percet játszottak, a végig nagy előny ellenére nem kaptak pihenőt.

Ilyenkor kellene Embiid. A Denver védekezése ellen esélytelen volt elöl a Sixers, Tobias Harris és Ben Simmons is teljességgel elveszett, a két playmaker "visszafogott" játéka miatt a többieknek sem nagyon jöttek a helyzetek és ezúttal nem tudtak mihez nyúlni - ilyenkor kellene nagyon a sérült Joel Embiid, aki az egész játék dinamikáját megváltoztatná. Mivel azonban ő még nincs, így ezzel a kerettel nem tudtak változtatni és bár nagyot védekeztek az első negyed után, főleg a cseresort érdemes kiemelni de az első játékrész borzalma után egyszerűen nem volt bennük annyi pont, hogy ténylegesen utolérjék ellenfelüket, vagy a maguk javára fordítsák a meccset. Az egymás után elvesztett két idegenbeli rangadó alapján mondhatjuk, hogy egészen extrát játszottak az utóbbi időben Embiid nélkül, még mindig ők vezetik Keletet holtversenyben, de most már szükségük lenne a centerre...

A Nuggets legjobb dobói: Murray 30/15, Porter Jr. 27/15, Jokics 21
A 76ers legjobb dobói: Maxey 13/3, Harris 12, Simmons 11

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 96-103

Kínos Clippers-vereség. Sorozatban hat győzelem után érkezett meg erre a mérkőzésre a Los Angeles, talán idei legmeggyőzőbb formáját futotta a társaság és bár back-to-backet játszott, de eddig 8-0-ra állt az ilyen dupla partik második felén, úgyhogy ez sem tűnt komoly akadálynak, főleg otthon. Ennek ellenére kikaptak a liga talán leggyengébb keretétől, ugyan jól kezdtek és a 26-13-ra nyert első negyed után nehezen tudtuk elképzelni, hogy vereség legyen a vége, vezettek 16 ponttal is, de aztán a második félidő valamiért teljességgel kicsúszott a kezük közül: 66 pontot kaptak a nagyszünet után és 21-gyel bukták el a harmadik-negyedik negyedet. Különösen a hajrára fulladtak ki, mert ugyan a Magic rohamaira még tudtak válaszolni és 2:36-tal a vége előtt még ők vezettek hét ponttal, de innentől jött egy 11-0-s orlandói futás és összességében egy 17-3-mal zárta a meccset a vendégcsapat. Természetesen hiányzott George, Morris, Beverley, Ibaka és Rondo is, ez nyilván számított, ahogy a végére elfogyó erőben benne volt a b2b is, de ettől még nagyon fájdalmas nekik egy ilyen vereség - most jön a Denver elleni hazai kiemelt rangadó, ott sokkal nagyobb energiával kell majd játszaniuk.

Ne írjuk le az Orlandót! A Vucsevics-Fournier-Gordon trió elcserélésével egyértelművé tette a Magic, hogy elengedi a szezont, de az azóta eltelt meccseken mégis komoly tartásról tett tanúbizonyságot a kiürített, meggyengített keret: eddig is szoros küzdelmeket vívtak, most pedig már egy bravúrgyőzelem is összejött nekik. Sokat elárul a csapatról, hogy Chuma Okeke volt a legjobb dobó 18 ponttal, a végén Terrence Rossnak és Michael Carter-Williamsnek voltak döntő játékai és annak ellenére verték meg idegenben a Clipperst, hogy összesen, csapatszinten öt darab triplát tudtak bedobni. A második félidőben egyszerűen fizikálisan felőrölték ellenfelüket, a végén már nem is lehetett kérdés, hogy kiben maradt még erő, a vendégek sokkal jobban néztek ki ebből a szempontból, amit érvényesítettek is - úgy tűnik, hogy bár a playoff-harcban nem kell velük számolni, de egy-egy estére mindenki dolgát meg tudják nehezíteni ebben a formában is.

A Clippers legjobb dobói: Leonard 28/6, Kennard 17/9, Jackson 15/9
A Magic legjobb dobói: Okeke 18/3, Ross 15/3, Porter Jr. 13

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 117-110

Végig vezetett a Suns. A várt szoros küzdelmet hozta a mérkőzés, de úgy, hogy folyamatosan a Phoenix járt előrébb, a hazaiak végig vezetni tudtak valamennyivel - nem sokkal, bár eleinte voltak 16 pontos fórban is, de az nem tartott sokáig. A hajrá aztán még izglamasabb lett, 103-103-nál kiegyenlített a Hawks, de a vezetést már nem tudta átvenni, itt Chris Paul, Deandre Ayton és Jae Crowder clutch játékaival ismét stabilizálta magát a Suns és végül meg is nyerte a rangadót - 23 másodperccel az órán Crowder egy 3+1-es akciót hozott össze, ez volt a döntő ütés. Monty Williams vezetőedző abszolút elégedett volt csapatával, szerinte őt nem érdekli, hogy egy győzelem milyen, csak győzelem legyen, úgyhogy ha nem is gáláztak, de összességében a meccs nagy részét kézben tartották és a végén sem remegett meg a kezük, úgyhogy büszke a játékosaira. 

Nem volt rossz a Hawks sem. Az első félidőben még voltak üresjáratok az atlantai védekezésben, ezek miatt tíz pont feletti hátrányba került a társaság, de a fordulás után abszolút rendezni tudta a sorokat Nate McMillan alakulata és kiélezett meccset tudott vívni Phoenixben. Az előzetes hírekkel ellentétben Bogdan Bogdanovics és Danilo Gallinari is vállalta a játékot, a szerb ráadásul 22 ponttal a csapata legjobb dobójaként zárt, plusz kiosztott hat gólpasszt és ellopott négy labdát is, nagy szerepe volt abban, hogy a hajrában néhány jó játékra voltak a győzelemtől. Az utolsó két-három percben azonban túl sokat hibáztak elöl-hátul, a clutch teljesítményt tekintve ezúttal elmaradtak Chris Pauléktól - hiába dobtak 48%-kal mezőnyből és 40%-kal távolról, hiába osztottak szét 30 gólpasszt és adtak el csak hét labdát, hiába vették el a Suns gyorsindításait, a végén egy-két dobás hiányzott az üdvösséghez. McMillan így sem volt elégedetlen, szerinte nem játszottak rosszul, következőleg San Antonióban javíthatnak. 

A Suns legjobb dobói: Booker 21/6, Saric 20/9, Crowder 19/15
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 22/12, Young 19/3, Capela 16

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus