Heat-Bulls a Sport TV-n, Curry nélkül a GSW?

A Miami-Chicagót közvetíti a Sport 1 - lehet esélye a Hawksnak az Oracle-ben? - New Yorkban folytatná sorozatát a Portland

 

Charlotte Hornets – Phoenix Suns 01:00

A Phoenix a Memphis elleni győzelemmel megtörte a „végeláthatatlan” vereségszériát, most a feladat az, hogy ezt idegenben is megtegye – a gárda zsinórban 15 találkozót bukott el saját pályájától távol. A Charlotte sokkal jobb csapat annál (főleg otthon), hogy ezt megengedje, ugyan az Atlanta ellen borzasztóan játszottak Lambék, az utóbbi tíz meccsükből hetet megnyertek, és nagy harcban vannak a playoff-helyezkedés kellős közepén. Egy hasonló „offnight” vagy váratlanul megtáltosodó Suns kell ahhoz, hogy ne húzzák be a kötelezőt Jeffersonék.

Miami Heat – Chicago Bulls 01:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Érdekes találkozónak ígérkezik, a Heat Bosh kiválása óta remekel az alacsony szerkezettel, ráadásul legutóbb már Joe Johnson is bemutatkozott – hazai pályán kimondottan jól néz ki a gárda, a védekezésük egyben van, elöl pedig gyorsabb játékot játszanak az elmúlt hetekben. A Bullsnál Butler, Mirotic és Noah továbbra is hiányzik, Derrick Rose állapota viszont kérdéses, lehet, hogy ő pályára léphet ezen az estén. A vendégek játékán meglátszanak a hiányzók, főleg támadásban, és Pau Gasol egyedül valószínűleg kevés lesz, különösen ha Whiteside a jobbik arcát mutatja.

New York Knicks – Portland Trail Blazers 01:30

Damian Lillard az utóbbi nyolc meccséből hétszer érte el a harmincpontos határt, a Portland pedig elöl-hátul parádés formában van most már hosszú hetek óta – az utóbbi 21-ből 17-et megnyert a gárda, az elmúlt tíz idegenbeli találkozóból pedig nyolcat húzott be. Ugyan túrája harmadik állomásához érkezik a vendégcsapat, így is esélyesnek számít ezen a találkozón, hiszen a Knicks az előző 17 meccséből 14-et elveszített, és egyáltalán nem teljesít stabilan. A hazaiaknak a palánk alatt lehet keresnivalójuk, ha az ex-portlandi Lopez és az újonc Porzingis jó napot fog ki, egyébként nem igazán látni, hogy mit kezdenek majd Lillardékkal a periméteren.

Dallas Mavericks – Orlando Magic 02:30

Szűk két hete Orlandóban kikapott a Dallas, de az előző két mérkőzését meg is nyerte a gárda, a korább nagyobb gödör után elindulhatnak felfelé Nowitzkiék – ebben nagy szerepe van Chandler Parsonsnak, vezérletével a periméterről próbálja meg szétlőni ellenfeleit a Mavs. Az utóbbi meccseken ők emelik rá a legtöbb hármast, így döntő lesz, hogy a Magic hogyan védekezik ez ellen – márpedig a All-Star szünet óta 113 pontot kapnak átlagban Oladipóék. Kérdés, hogy a túloldalon mennyire tudják ezt kompenzálni, de Evan Fournier játéka kérdéses, és nem biztos, hogy van akkora tűzerő a gárdában, hogy egy jól játszó Mavst túldobjon.

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 04:30

Az All-Star óta eltelt időszak a Golden State nagy idegenbeli szériájáról és főleg Steph Curry elképesztő formájáról szólt, az irányító „több mint MVP” üzemmódban volt az utóbbi meccseken, vele kapcsolatban pedig sosem lehet tudni, hogy meddig tudja tartani ezt a formát. Most azonban van rá esély, hogy kihagyja a meccset bokasérülése miatt, és ez lehet a Hawks esélye: ugyan a vendégcsapat finoman szólva sincs jó formában, az előző két meccsüket hozni tudták, és legjobbja nélkül nyilván más szintet képvisel a címvédő is. Érdekes lehet, hogy a mostanság kevesebb dobást kapó és legutóbb kiboruló Draymond Green milyen meccset játszik, illetve hogy az Atlanta mennyire tud építeni az elmúlt két meccsre – egy hete otthon kikaptak ettől a Warriorstól. Egy biztos: a GSW hazai pályán még veretlen…

Los Angeles Lakers – Brooklyn Nets 04:30

Alapvetően két gyenge mérleggel rendelkező csapatról beszélünk, de az utóbbi meccseken a Brooklyn annyira egységes és jó játékot mutatott be, hogy egyértelműen esélyesnek számít ezen az estén. A Lakersnél valószínűleg nem lesz Kobe Bryant, a fiatalok pedig elég ingadozó formát hoznak, a Nets ellenben építhet Brook Lopezre a palánk alatt, és a megnövekedett szerepet, valamint a kezdőtagságot élvező Bogdanovic is jól termel kintről. Mindemellett a vendégek védekezése is viszonylag egyben van, igaz előző este a Clippers ellen játszottak szoros meccset, így mindenképpen fáradtabbak – ráadásul kilencmeccses túrájuk ötödik állomásához érkeznek már. A helyzetüket tovább nehezíti, hogy Ellington valószínűleg nem léphet pályára, de összességében így is jobb csapatnak számítanak a Lakersnél.

A mérkőzésekhez élőképes linkek ide kattintva elérhetőek!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus