Heat-Knicks a Sport Tv-n, egálról folytatódik a LAL-GSW sorozat

Bár mindkét magasabban sorolt csapat már az első mérkőzésen elveszítette a pályaelőnyét, a Golden State Warriors és a New York Knicks is tudott javítani a második mérkőzésen, így mindkét párharc 1-1-es döntetlennel folytatódik. Mutatjuk a mai NBA-programot.

Miami Heat – New York Knicks 21:30 (ÉLŐ – Sport 1)


A felek második mérkőzését Jimmy Butler nélkül kellett megvívnia a Miami Heatnek, így már eleve csekély esélyekkel vágtak neki a meccsnek. Ennek ellenére a Heat ismét bebizonyította, hogy soha nem szabad őket lesajnálni: egy végig kiélezett mérkőzésen legjobb játékosa és vezére nélkül is partiban tudott maradni Spoelstra csapata, még úgy is, hogy Adebayo sem nyújtott extrát és Lowry-nak is pocsék meccse volt. Az kiegészítő játékosok azonban végig meccsben tartották a Heatet, Martin 22, Vincent 21, Strus pedig 17 pontig jutott el, a végjátékban azonban szükség lett volna a hidegvérű Butlerre. A Knicks nehezebb meccset játszott, mint amire előzetesen számított, hiszen míg Butler kiülte a találkozót a túloldalon, addig az első mérkőzést kihagyó Julius Randle visszatérhetett a csapatba, aki nem is mozgott rosszul: 25 pontja mellé leszedett 12 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt is. A NYK vezére azonban ismét Jalen Brunson volt, aki hat triplával jegyzett 30 pontot, de Josh Hart 14-11-9-es teljesítményét is érdemes kiemelni. A Knicks védekezése továbbra is a legjobb a rájátszásban, a Heat pedig a legpontosabban dob a triplavonalon túlról, bár a korábbi extrém magas százalék úgy tűnik, hogy egye inkább földhöz ragadottabb, jelenleg 41%-kal vezetik a ligát. Jimmy Butler az első mérkőzésen elszenvedett bokaficama után egy szűk hetet pihenhetett, talán ma már ott lehet a pályán, de egyelőre most is hivatalosan kérdéses a játéka. A túloldalon teljesen egészséges a csapat, Randle visszatérésével új dimenziók nyíltak meg a New Yorknak ebben a párharcban, ami akár a sorozat kimenetelére is nagy hatással lehet. Kérdés, hogy Butler milyen állapotban van, a legjobb énjére lesz szüksége a Heatnek, hogy tovább tudjanak álmodozni, azonban nem várhatja el senki tőle, hogy hosszú távon a korábbi formáját fenntartsa, még egészségesen sem, nemhogy sérülten…

A párharc állása: 1-1.

 

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 02:30


A Lakers bár csúnya, közel harminc pontos vereségbe szaladt bele az elmúlt mérkőzésen, de a San Francisco-i túráját végülis sikerrel abszolválta, az első mérkőzést rögtön ellopta a címvédő otthonából, így a LAL elérte célját a sorozat elején. A felek első mérkőzésén Anthony Davis a legdominánsabb énjét hozta, ez azonban részben neki, részen pedig Steve Kerrnek köszönhetően teljesen eltűnt a második meccsre, a Lakers magasembere csak 11 ponttal és 7 lepattanóval zárt. Kerr stratégiája vélhetően az volt, hogy Kevon Looney helyett JaMychal Greent nevezte a kezdőbe, így megteremtette annak a lehetőségét, hogy Draymond Green őrizze a centert – ez és Davis kevésbé hatékony estéje elég volt ahhoz, hogy a GSW kiszedje a Lakers méregfogát támadásban. Ez volt a győzelem elsődleges faktora, hiszen az első meccsel ellentétben a Lakers nem igazán tudott kiharcolni büntetőket és a festékből sem dolgozott olyan aktívan, a Warriors viszont Klay Thompson vezetésével ismét bebombázott 21 triplát, teljesen szétdobta ellenfelét, így esélyt sem hagyott nekik. Most azonban Los Angelesbe utaznak a csapatok, ahol Jamesék még az idei rájátszásban veretlenek, és az eddigi mérkőzések sormintája alapján Davistől is egy dominánsabb mérkőzésre számíthatunk. Kíváncsian várjuk, hogy Darvin Ham mit reagál Kerr változtatásaira, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a GSW edzői stábja végérvényesen JaMychal Green kezdetése mellett tette-e le a voksát, vagy az csak egy egyszeri alkalom volt. Looney lepattanózására mindenképpen szüksége lenne a vendégekhez a sikerhez, az nem fér bele, hogy ő huzamosabb ideig 15 perceket kapjon. Az esélyek teljesen kiegyenlítettek, a momentum egy ilyen nagy győzelem után most Curry-ék oldalán van, viszont a Lakers is bízhat abban, hogy Davis mellett James, Reaves, Russell és a kiegészítők is felszívják magukat a következő mérkőzésre.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus