Hét órakor kezdődik a mai program, jön a Cavs-Clippers rangadó

Kora este a Miami áll kötelező győzelem előtt, a Grizzlies a süllyedő Indiana ellen mászna ki a gödörből, a Cleveland ellen szárnyalna tovább a Clippers, a Bucks pedig az önmagát továbbra is kereső Pelicans ellen léphet előbbre a tabellán. Négy mérkőzést rendeznek ma este és hajnalban, mutatjuk a mai NBA-programot.

Charlotte Hornets – Miami Heat 19:00 (23:00 Sport 2, felvételről)


A játéknap rögtön egy egyoldalú mérkőzéssel kezdődik, a Heat az utóbbi időben stabilizálni tudta magát a rájátszást érő helyeken, már sikerült felzárkóznia a keleti top 6-ba, ráadásul a New Yorkot is sikerült kicsit leráznia magáról. A Miami zsinórban három győzelmet követően mindenképpen a negyedik sikerre pályázna most, remek formában vannak Butlerék, hét találkozót is behúztak az elmúlt tíz meccsükből. A Hornets továbbra is a keleti mezőny végén kullog, bár az utóbbi napokban javuló tendenciát mutat a csapat, azok után, hogy csak tízből két mérkőzést nyertek meg, most ötből háromnál tartanak. A Heatnél már hetek óta gyakorlatilag teljes a keret, mióta a kulcsemberek egészségesek, az eredmények is jönnek Butleréknél. A Charlotte a hírek szerint már számíthat Cody Martin játékára és Dennis Smith pályára lépésére is van esély, de Kelly Oubre Jr. továbbra is sérült. A vendégek remek formába lendültek az utóbbi időben, már az ötödik Cavs sincs beláthatatlan távolságra tőlük, és bár back-to-back lépnek pályára, de a győzelem így is kötelező számukra, amivel tovább folytathatják a menetelésüket a floridaiak.

 

Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 00:00


Ez két önmagát nagyon is kereső csapat találkozója lesz, a Grizzlies komolyabb gödörbe kerülése abszolút váratlanul ért mindenkit, a Pacers pedig Haliburton sérülése óta gyakorlatilag teljesen versenyképtelenné vált. A hazaiak zsinórban tizenegy győzelem után most öt vereségnél tartanak, bár némi reményt jelenthet számukra, hogy újra visszatérnek a saját pályájukra, az idegenbeli túrát 0-5-tel lehozó Memphis ugyanis otthon remek formában van, zsinórban nyolcadik hazai sikerére készül a csapat. A Pacers az utóbbi tíz meccsén kilencszer is kikapott, abszolút lépést tévesztett a társaság és már a tabellán is csak a kilencedik helyen áll, sőt, Hieldék csak holtversenyben vannak a 9-10-11. helyeken a Chicagóval és a Washingtonnal, abszolút rezeg a léc tehát náluk. A Grizzliesnél komoly érvágás lehet Steven Adams sérülése, az ő jelenléte fontos lenne ahhoz, hogy Myles Turnert limitálni tudja a Memphis, de emellett Desmond Bane bizonytalan pályára lépése is sokat számíthat. A mérkőzés esélyese rossz formája ellenére egyértelműen a Memphis, egy gyenge és süllyedő Indiana jó alany lehet ahhoz, hogy újra visszatérjen a csapat a győztes útra. A hazaiak mellett áll az 20-3-as otthoni mérleg is, illetve nem kecsegtet túl sok jóval a Pacers 8-17-es idegenbeli mutatója sem. 

 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 01:00


A Clippers talán soha nem volt annyira jó formában, mint most, tízből hét, zsinórban pedig öt győzelmével már a negyedik helyre ugrott és a harmadik Kingstől is csak egyetlen meccs a lemaradása. A Cleveland viszont nincs a legjobb passzban, az utóbbi öt meccsükön csak kétszer tudták győztesen elhagyni a pályát, már csak az ötödikek Keleten és az egyre jobb formában lévő Heat is egyre közelebb zárkózott hozzájuk ez idő alatt. A hazaiaknál Donovan Mitchell játéka az utóbbi meccseken végig kérdéses volt, a sztár hol pályára lépett, hol nem, ezt pedig egyelőre most is kérdőjel övezi, mint ahogyan Kevin Love szereplését is. A Clippers eredményes időszakát elsősorban a Leonard-George duó egészsége és jó teljesítménye határozza meg, ők ma is ott lesznek a parkettán, de Morris pályára lépése bizonytalan, John Wall pedig még mindig sérültlistán van. Az aktuális formák alapján a mérleg inkább a LAC felé billen el, bár a Cleveland 20-5-ös hazai mérlege figyelemreméltó, persze a sikerhez nagy szükségük lenne Donovan Mitchellre is. Ha a hazaiak sztárja játékra jelentkezik, akkor ez akár egy playoff-hangulatú, parázs mérkőzéssé is válhat, meglátjuk, hogy képes lesz-e a második legjobb védekezésével meccset nyerni a Cavs a támadásban idén eddig kevésbé hatékony Los Angeles-iek ellen.

 

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans 02:00


A Pelicans Zion Williamson sérülése óta nagyon lesüllyedt és hiába várták vissza tárt karokkal Brandon Ingramet, ő sem tudott eddig egyelőre segíteni, a vendégek zsinórban hét meccs óta nyeretlenek és ma sem néznek ki túl jól az esélyeik. A Bucks egy rövidebb sikertelen időszak után ismét sebességbe kapcsolt, az utóbbi tíz mérkőzéséből hetet, az elmúlt ötből négyet húzott be, és tartja a lépést a listavezető Celltics-szel és az őt követő Phillyvel a Keleti Konferencia dobogóján. A hazaiaknál Khris Middleton bár már visszatérhetett, de egyelőre csak a padról érkezik, Giannis és Holiday viszont a hátára vette a csapatot és kettősük sorban szállítja a győzelmeket a csapatnak, klasszis játékukkal ezúttal is Bobby Portis hasznos játékának hiányát kell ellensúlyozniuk. A NOP back-to-back lép pályára, alig egy napja a Wizardstól kaptak ki McCollumék, teljesen kilátástalan a helyzetük, már csak ötödikek Nyugaton, viszont a rendkívül szoros középmezőny miatt mindössze csak másfél meccs az előnyük a még éppen nem playin helyen lévő OKC előtt. A Bucks tehát most újabb kötelező előtt áll, a Pelicans pedig próbál valahogyan a felszín felett maradni vezére nélkül, ez viszont egyelőre nem sikerül, nagyon várják már vissza Ziont, hogy még ne legyen behozhatatlan a hátrányuk a stabil rájátszás helyektől. Alapvetően mindkét fél az öt legjobban védekező csapat között szerepel idén, Williamson nélkül viszont nincs elég tűzerő és agresszivitás a vendégekben ahhoz, hogy meccset tudjanak nyerni, bravúr lenne, ha ez most fáradtabban és tartalékosabban sikerülne nekik.

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus