Hetedik meccs, duplázva: eldől a Raptors-Sixers és a Nuggets-Blazers

A Denver-Portland és a Toronto-Philadelphia hetedik találkozóját is közvetíti a Sport TV, nézzük, hogy mit kell tudnunk a találkozók előtt.

 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 21:30 (Sport2)

Rendkívül fordulatos és izgalmas párharcot látunk, méghozzá kiváló mérkőzésekkel, legutóbb a Portland hazai pályán meg tudott menekülni, miután felállt egy hatalmas vereségből, így elvette a momentumot a Denvertől - ráadásul Damian Lillard eddigi legjobb meccsét hozta a szériában, úgyhogy abban is bízhatnak a vendégek, hogy ő végre beindul. A Nuggetsnél óriási problémák azért így sincsenek, azon a meccsen is működtek többé-kevésbé az alapjátékaik, de akkor még nem tudták lezárni a küzdelmet, mert túl sokat hibáztak - annyival azért nem jobbak a Blazersnél, hogy 48 percnyi koncentráció nélkül nyerjenek, főleg idegenben. Összességében mégis viszonylag nyugodtan készülhetnek, az eddigiek alapján ha saját maguk jobbik formáját hozzák, akkor jó esélyük lesz nyerni, különösen a borzasztóan erős hazai pályájukon, de a kispadról sokkal többre lesz szükségük annál, mint legutóbb - igaz, abban azért bízhatnak, hogy ez csak egyszeri alkalom volt, míg a Blazersnél Rodney Hoodtól nem lehet minden estén 25 pontokat várni. Új sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz faktor, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, hogy a Nuggets behúzza-e sorozatban másodszor is a hetedik meccset, vagy a Blazers 2-3-ról felállva megcsinálja idegenben. 

A párharc állása: 3-3.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 1:00 (Sport2)

Ez szintén egy rendkívül fordulatos széria, a Toronto kezdett jobban, aztán átvette az irányítást a Philly, majd kőkeményen visszavágott és a továbbjutás kapujába került a Raptors, hogy aztán legutóbb hazai pályán egy kiváló meccsel kiegyenlítsen és kiharcolja a hetedik mérkőzést a Sixers. Hogy ezek után mit látunk majd itt, az jó kérdés, az biztos, hogy a hazai pálya a Torontót segíti, de az is, hogy a Philly a hatalmas vereség után összeszedte magát, amellyel bizonyította, hogy van benne tartás, illetve Ben Simmons szemléletváltása azért taktikailag is hozott némi változást a játék képébe - az ő teljesítménye biztos, hogy most is kulcsfontosságú lesz. Persze itt többeket is felhozhatunk, vajon Kawhi Leonard például az első négy meccsen látott földöntúli, vagy az utóbbi kettőn látott emberi formáját hozza-e, Jimmy Butler parádéja folytatódik-e, Joel Embiid éppen hogyan érzi majd magát, mennyire lesz aktív és pontos, a Raptorsnál Siakam, Lowry, Gasol, Green vagy Ibaka éppen milyen lábbal kel fel, vagy hogy melyik csapat fog ki egy extra napot távolról - hogy a néha teljesen eltűnő, máskor feléledő kispadokat már ne is említsük. Parádés mérkőzésre van kilátás, ennyi biztos, úgyhogy dőljünk hátra és élvezzük!

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus