Hetedik meccs lesz: megint egyenlített a Wizards

Sok hibát, de izgalmas végjátékot hozott a Wizards-Celtics hatodik felvonása, ahol Wall hármasával végül megmenekültek a fővárosiak.

Kiegyenlített küzdelmet és szoros végjátékot hozott a Washington és a Boston párharcának hatodik összecsapása, melyet végül John Wall triplája döntött el - a Wizards ezzel elkerülte a kiesést és hetedik meccsre mentett az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Washington Wizards - Boston Celtics 92-91

Wallé volt az utolsó szó. Hektikus meccset vívtak egymással a csapatok, ahol egyik fél sem játszott igazán jól, viszont végig szorosan alakult az eredmény - ilyen volt a hajrá is, ahol szintén felváltva érkeztek a nagy kosarak. Ebből végül a Wizards jött ki jobban, Isaiah Thomas hiába pörgött fel a negyedik negyedre, a túloldalon Bradley Beal többször is válaszolni tudott és bár hét másodperccel a vége előtt úgy tűnt, hogy megnyerheti a meccset a Celtics (Horford kettesével 91-89-re vezettek), jött John Wall és három másodperccel az órán elsüllyesztette a győztes triplát. Így hiába kezdett az irányító 1/12-vel mezőnyből, végül mégis nyerőembernek bizonyult és a fővárosiak utolsó 26 pontjából 23-at vagy ő, vagy Beal szerzett - nem szép találkozón, de teljesítette a feladatot a Washington, így hetedik meccsre utazhat a társaság.

Döntés Bostonban. Minden esélye megvolt a Celticsnek arra, hogy lezárja a párharcot ezen az estén, de bő egy perccel a vége előtt hiába vezetett öt ponttal a társaság, Thomas eladta a labdát, kaptak belőle egy triplát, majd szintén Thomas kapott egy blokkot Walltól, ebből pedig kiegyenlített a Wizards. Így is egy jó védekezésre voltak a sikertől, de Wall triplája beesett - pedig azt a játékot nem is rá rajzolta fel Scott Brooks vezetőedző, az irányító mentette meg a helyzetet és süllyesztette el a távolit Bradley felett. A triplák összességében egyik oldalon sem ültek, a Washington még büntetőből is elrontott nyolcat, cserébe viszont megnyerte a lepattanózást és 46-28-ra múlta felül a Bostont a festékből - ez mindenképpen fontos faktor volt, de a mérleg nyelvét akkor is Wall triplája jelentette. A döntés így a hetedik összecsapásra maradt, ahol bízhat a hazai pályában a Celtics, hiszen a két csapat idei tíz egymás elleni mérkőzéséből tízszer az otthon játszó együttes örülhetett. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 33/3, Wall 26/6, Morris 16/6
A Celtics legjobb dobói: Thomas 27/15, Bradley 27/9, Horford 20/6

A párharc állása: 3-3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus