Hosszabbítás után a Memphis jutott rájátszásba, kiesett a GSW

Ja Morant és Steph Curry csatájából most előbbi jött ki jobban, a Grizzlies jutott be nyolcadikként a playoffba, míg a Warriors szezonja véget ért.

 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 112-117 - hosszabbítás után

Végig vezetett és meg is nyerte a Memphis. Úgy tűnt, hogy a Grizzliesben maradt több erő az első playin-meccs után, a vendégek ugyanis borzasztóan felszívták magukat és valósággal nekiestek a Warriorsnak: alig négy perc telt el és máris tíz pont körüli előnyben voltak, majd amikor Steph Curry extra dobásaival ezt eltüntette a GSW, akkor megint feljebb kapcsoltak, a második játékrészben 17 egységgel is vezettek. Innentől gyakorlatilag végig ők jártak előrébb, a teljes meccs folyamán vezetni tudtak, a Warriors egyszer-egyszer tudott kiegyenlíteni, illetve néha két ponttal átvenni a vezetést - igaz, azért a folytatás szorosan alakult, itt már a Memphis sem tudott nagyon meglógni. Aztán három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt Jonas Valanciunas kosarával megint közte tíz lett, úgy tűnt, hogy itt el is dőlhet a küzdelem, de ezt még elrontotta a Grizzlies, Jordan Poole és Draymond Green révén visszajött, majd kiegyenlített a GSW és mivel az utolsó dobását mindkét fél kihagyta, így 99-99-ről jöhetett a hosszabbítás. Ott Grayson Allen bombázott be két nagy triplát, amire ismét a Green-Poole páros válaszolt, aztán viszont eljött Ja Morant ideje: másfél percnél előbb kiosztotta a labdát a clutch triplát beverő Xavier Tillmannek, aztán 48 másodpercnél maga is bevert egy kulcsfontosságú kettest (112-109), végül alig négy másodperccel a vége előtt elsüllyesztette a győztes duplát is. Itt még a GSW nem adta fel, Poole újabb triplája után azonban nem tudtak időben faultolni és Desmond Bane 2+1-es zsákolása zárta le az estét - igazából végig vezetve, végig jobban játszva, csak a rendes játékidő végét elrontva nyerte meg ezt a meccset a Grizzlies, amely így idegenbeli győzelemmel jutott be a playoffba és találkozhat majd a Utah Jazz-zel.

Morant még Curryt is elhomályosította. Nagy panasz ezúttal sem lehetett a liga pontkirályára, Steph Curry 39 egységet termelt, több óriási dobást is elsüllyesztett közelről, valamint távolról is, de azért volt 7 eladott labdája és a hatékonysága sem volt a legjobb - ráadásul a legvégén ő sem tudott már mit tenni, nem is volt nála eleget a labda. Andrew Wiggins (22 pont, 10 lepattanó, 2 blokk), Jordan Poole (19 pont, 3/5 tripla) és Draymond Green (11 pont clutch dobásokkal, 16 lepattanó, 10 gólpassz) is kitett magáért, de ezúttal nem voltak elég jók: 21 labdát szórtak el, öttel kevesebb támadópattanót szereztek meg és hattal kevesebb büntetőt dobtak be, ezek így most nem fértek bele. Közben a túloldalon a Memphis 14 labdát szerzett, sokkal jobban dobott kintről és a védekezése igazából csak akkor nem működött, amikor elöl rossz helyzeteket vállaltak el és a GSW le tudta őket indítani. Egyénileg végül Ja Morant lett a meccs hőse, aki 35 ponttal, 6 lepattanóval, 6 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel zárt, a végén pedig az ő clutch dobásai jelentették a különbséget a Memphis javára, ezzel még Curryt is elhomályosította - mellette más nem hozott extrát, de fontos pillanatban többen is hozzá tudtak szólni. A Warriors szezonja ezzel véget ért, nem sikerült bejutniuk a rájátszásba, a Grizzlies viszont a tavalyi csúnya leolvadás után ezúttal ott lehet az utószezonban.

A Warriors legjobb dobói: Curry 39/18, Wiggins 22/3, Poole 19/9
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 35/15, Brooks 14, Allen 12/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus