Hosszabbítás(ok) Portlandben és Clevelandben

Mára virradóra csupán négy összecsapást rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, de annyira sok izgalom és fordulat volt ezen a játéknapon, amennyi után minden NBA-szerető csak csettinthet. Clevelandben két ráadásra volt szüksége az Atlantának, hogy célba érjen, míg a Portland nagy leolvadást úszott meg és a túlórában intézte el a Los Angeles Clipperst. A San Antonio Danny Green hibátlan dobóteljesítményével nyert texasi rangadót idegenben, míg a Houston Dwight Howard szenvedését is elbírta hazai rangadóján. Nézzük a részleteket!

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 125 - 127 - kétszeri hosszabbítás után

Fordulópont lehetett volna?! Az eddig érthetetlenül gyengén szereplő Cleveland most otthon verhette volna el egyik komolyabb vetélytársát, ám Irving 40 pontja és Waiters (20 pont) visszatérése sem segített a zsinórban 98. meccsén is legalább egy triplát értékesítő Kyle Korver (20 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) fémjelezte Hawks ellen.

Jeff Teague élete meccse. Nem elég, hogy 34 pontos karriercsúcsát 14 gólpasszal spékelte meg, az első ráadás végén ő egalizált egy triplával, majd a második extra periódus utolsó pillanatában az ő duplája jelentette a W-t a vendégeknek.

Vezéráldozattal együtt is sikerült. Al Horford (25 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) szépen termelt addig, amíg fájós válla miatt kiállni nem kényszerült, de a dupla duplázó Millsap (20 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) és a már említett Teague, Korver páros bevitte a célba az Atlantát második hosszabbítás elején már öt ponttal is vezető hazaiak ellen.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 40/9, T. Thompson 22, Waiters 20/3
A Hawks legjobb dobói: J. Teague 34/3, Horford 25/3, Korver 20/12, Millsap 20/6

 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 100 - 92

Howard most fék volt a csapatban. A Rockets centere nagyon jó formában van az utóbbi hetekben, ám most akkor és azzal nyert a Houston, hogy faultgondok miatt a harmadik etap közepén, 2 dobott ponttal és 6 lepattanóval a tarsolyában le kellett ülnie. Onnantól hengerelt a 25 büntetőjéből 22-őt értékesítő James Harden, illetve a megint 20-at szóró Terrence Jones és célba ért a texasi gárda az utolsó etapban 14 pontot szerző Jeremy Lin főszereplésével.

Randolph megállíthatatlan volt. A vendégek vezére 23 ponttal és 17 lepattanóval zárt, de nagyon hiányzott mellőle Marc Gasol és a padról Pondexter, ilyen formán csak három negyednyi extra játékra tellett a vendég gárdától, a negyedik etapot 14 ponttal nyerő Rockets megérdemelten diadalmaskodott.

A Rockets legjobb dobói: Harden 27/3, T. Jones 20, Lin 18/6
A Grizzlies legjobb dobói: Z. Randolph 23, Jam. Johnson 12/3, Conley 11/6

 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 107 - 116

Danny Green feltámadt. A Spurs hátvédje nagyon nem találta a fonalat az utóbbi hetekben és rendre hozta a nulla pontos teljesítményeket, ám most nyerőemberré lépett elő a kispadról beszállva, hiszen 22 egységét 7-ből 7-es mezőnyözéssel és 5-ből 5-ös triplázással érte el, s nem mellesleg  értékesítette a derbit lezáró hármast is.

Nem volt meg az átütőerő. A hazaiaknál Nowitzki 25-öt szórt, Ellis meg sem állt 23-ig, Carter csereként 20 egységig jutott, Blair pedig kezdőként dupla duplázott (14 pont, 11 lepattanó) de védekezésben nem volt meg az erő és hatékonyság a Carlisle-tanítványokban, amivel itt most lehetett volna aratni.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 25/3, Ellis 23, Carter 20/3
A Spurs legjobb dobói: T. Parker 23, D. Green 22/15, Duncan 21

 

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 116 - 112 - hosszabbítás után

Nem lassít a Portland. Szoros meccseit rendre megnyeri a Blazers, melyet ma a rendes játékidő végén egy triplával mentett meg Nicolas Batum, majd a ráadásban a 32 pontos, 10 lepattanós, 4 gólpasszos LaMarcus Aldridge végezte el a piszkos munkát és vitte be a célba övéit.

Lillard off night-ját is elbírta a Blazers. A 12-ből csak 4-szer betaláló hazai irányító messze elmaradt az utóbbi meccseken mutatott produkcióitól, ráadásul Chris Paul (34 pont, 16 gólpassz, 6 szerzett labda) élete egyik legjobb meccsét játszotta róla, mégis megúszta ezt az estét a hat kétszámjegyű dobóteljesítményt felmutató oregoni alakulat.

Griffin válasza. A korábbi zsákolókirályt kiállították 24 órával korábban, amit most egy 35 pontos, 11 lepattanós dupla duplával "bosszult meg" a Clippers vezére, de ez sem ért diadalt, ugyanis Paul elhibázta a döntő dobásokat a negyedik etap végén és a ráadás fontosabb pillanataiban is. Hiába állt fel és szerezte meg tehát a vezetést is 11 pontos negyedik negyedbeli hátrány után a Rivers-legénység, 24 órán belül másodszor kapott ki a Los Angeles-i had.

A Blazers legjobb dobói: Aldridge 32, Matthews 19/12, Batum 19/6
A Clippers legjobb dobói: Griffin 35/3, Paul 34/6, Ja. Crawford 21/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus