Houston - Miami a Sport TV-n!

A nagy formában lévő Wade-ék Hardenéket is megvernék - Knicks-Celtics rangadó - folytatná a Portland - Watson debütál Phoenixben

New York Knicks – Boston Celtics 01:30

Január 12-én a Knicks pontzáporos meccsen megverte a Bostont, de azóta mindkét csapat másik irányba indult – Anthony-ék az utóbbi hat találkozójukból ötször kikaptak, a Celtics viszont az utóbbi hatból ötször nyerni tudott. A vendégeknél főleg a védekezés intenzitása a kérdés, amennyiben tudnak labdákat szerezni és a periméteren meg tudják fogni az ellenfelet, akkor általában nyerni tudnak, ha viszont ez nem jön össze, akkor ők is sok pontot kapnak, hiába termelnek elöl Thomas vezérletével. Most is ez lesz a kulcs, Kristaps Porzingis nincs túl jó formában, de legutóbb a Boston ellen remekelt, Jose Calderon játéka kérdéses, és nem biztos, hogy a hazaiak tudják majd tartani a tempót a vendégek hátvédjeivel.

Houston Rockets – Miami Heat 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Heat összekapta magát az utóbbi hetekben, az előző négy meccsüket megnyerték és 6-0-ra állnak azokon a találkozókon, ahol maximum öt pont a különbség az utolsó öt percben – Dwyane Wade clutch helyzetekben 11/21 dobását értékesítette ez idő alatt. Védekezésben mindenképp a Houston felett állnak és jelenleg jobban együtt is vannak a hazaiaknál, a Rockets az előző három meccsét elveszítette, gyengén védekezik, és James Harden káprázatos formája sem elég a győzelemhez – most viszont otthon már nem hibázhatnak, ha nem akarnak ismét a nyugati playoffba jutásról beszélni. Kérdés, hogy a Miami és Wade játéka mennyire tartós, illetve hogy visszatérhet-e Whiteside, a túloldalon pedig elsősorban a védekezés és Howard kiválása a bizonytalan faktor – a center az utóbbi két találkozó mindegyikén a kiállítás sorsára jutott, egymeccses eltiltást kapott a ligától.

Phoenix Suns – Toronto Raptors 03:00

Ugyan tizenegy találkozó után gyengén játszva kikapott és idegenbeli back-to-backet vív a Toronto, ez mégis olyan mérkőzés, ahol kötelező számukra a győzelem – az edzőváltáson áteső és a liga jelenleg legrosszabb csapatának számító Phoenix még otthon sem számíthat esélyesnek. A botrányos védekezést alighanem kihasználja majd DeRozan és Lowry, igaz, James Johnson tegnap megsérült és nem valószínű, hogy pályára lép, így szűkül a rotáció. A Suns esélye az ellenfél fáradtsága, az „úgyis nyerünk” mentalitás és Goodwinék extra dobóformája lehet, valamint a „csak azért is” hozzáállás, hogy sikerrel köszöntsék Earl Watsont – azonban mindennek stimmelnie kell az ő szempontjukból, hogy legyen esélyük a győzelemre.

Portland Trail Blazers – Milwaukee Bucks 04:00

A liga egyik legjobb formában lévő csapata jelenleg a Portland, hiszen a gárda az utóbbi négy meccsét zsinórban megnyerte, az elmúlt tízből pedig nyolcszor hagyta el győztesen a parkettet – ráadásul hazai pályán különösen erősek Lillardék. A hátvédpáros extra teljesítménye mellett a többiekre is rendre lehet számítani, a siker titka a védekezés, a Blazers az utóbbi meccseken csak 93,7 pontot kapott átlagban, erre a keménységre pedig most is szükségük lesz. A Milwaukee idegenbeli back-to-backet játszik és saját pályájától távol csak 7-22 a mérlege, ráadásul könnyen lehet, hogy ezekben a napokban veszíti el az utolsó esélyét a keleti playoffra, az utóbbi három meccsét elbukta, támadásban mindenképpen komolyan kell őket venni – a ponterős játékuk azonban védekezés nélkül mit sem ér. Érdekes és izgalmas csatára van kilátás, de jelenleg inkább a Portlandnek áll a zászló.

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 04:30

„Kiesési rangadó”, hiszen Nyugat két leggyengébb mérleggel bíró csapata találkozik ezen a mérkőzésen, és mindkét fél számára egy „kit verünk meg, ha őket sem” típusú derbi lesz ez az összecsapás. A Lakers van reménytelenebb helyzetben, az ő fiataljaik csak néha mutatnak életjeleke, és Kobe Bryanttől sem várhatják a csodát, a Minnesotánál viszont Towns óriási formában van, és a kezdőcsapat jól is néz ki, a gond a védekezéssel, azon belül is különösen a cserejátékosokkal van. Az erősen kérdéses, hogy ezt a Lakers ki tudja-e használni a borzalmasan játszó Russellel és az ingadozó csapatjátékkal, de tény, hogy a Wolves idén kétszer is egy ponttal (mindkétszer pontzáporos meccsen) verte meg az arany-lilákat, most pedig Kevin Martin mellett Kevin Garnett is hiányozni fog – nélküle nem nyertek még meccset ebben a szezonban.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus