Houstonban rangadózik a Spurs, a Heat ellen javíthat a Bucks

Nézzük, hogy mit várhatunk a soron következő NBA-játéknap mérkőzéseitől.

 

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 00:00

A Magic "könyörtelen" volt az utóbbi időben, az előző három hazai meccsét mind megnyerte és mindig száz pont alatt tartotta aktuális ellenfelét, úgyhogy valamelyest bekapcsolta a playoff-módot a gárda - szüksége is van rá, hiszen a Miamit üldözi a tabellán. A Memphisnél ilyen tervek nincsenek, de így is motiváltak Conley-ék, legutóbb megállították a Houstont is és ha egészségesek lesznek, akkor most is lehet keresnivalójuk - Bradley mondjuk biztosan nem lesz, de a kérdés az, hogy Conley vállalja-e a játékot. Az irányító pályára lépése a hírek szerint erősen kérdéses, mert nagyjából mindene fáj, ha viszont ő sem lesz, akkor már végképp kötelező a győzelem az Orlando számára - Vucsevicséknél minden rendben, otthon egyébként is elég magabiztosak, lendületben vannak, azt kell folytatniuk, amit mostanában csináltak. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 00:30

A Cavs a Milwaukee ellen is bizonyította, hogy nagyon komolyan kell venni, Collin Sexton kiváló formában van és a gárda hazai pályán bármikor, bárkit képes legyőzni, ezt kell szem előtt tartania a Clippersnek is. A vendégek továbbra is kirobbanó formában vannak, most éppen egy hármas sikerszériából érkeznek, de azért idegenben természetesen ők is többet botlanak, igaz, a sérülésekkel továbbra sincs gondjuk, erre nem kell figyelnie Doc Riversnek. Meglátjuk, a papírforma természetesen a Los Angeles sikere, de a Cavsnél mostanában nagyon működik valami, az egyetlen gond Kevin Love egészségi állapota, aki legutóbb meccs közben vált ki, egyelőre nem tudni, hogy vállalhatja-e a játékot. 

New York Knicks - Denver Nuggets 00:30

A Denver back-to-backet játszik, miután előző este legyűrte a Washingtont úgy, hogy csak a Jokics-Millsap páros kapott komolyabb terhelést, meglátjuk, hogy a rém gyenge ligautolsó ellen mit mutat az együttes. Alapvetően nem lehetne kérdés a vendégsiker, a Knicks egyáltalán nem játszik jól és sorra veszíti el a meccseket, ezen a hazai pálya sem változtat, de a Nuggets bele-belehibázott a hasonló meccsekbe, most idegenben, fáradtabban is érheti meglepetés Bartonékat - ezzel együtt ez valóban komoly meglepetés lenne, ráadásul ha nyernek, megint "egyenlítenek" a Golden State-tel szemben. 

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 00:30

A csapatok két napja találkoztak Oklahoma Cityben és akkor nagy csatában, hosszabbításban tudott nyerni a Raptors, így most otthon magabiztosabban léphet pályára Nick Nurse csapata, igaz, Kyle Lowryra továbbra sem számíthatnak a kanadaiak. Az OKC hullámvölgye nem akar véget érni, most idegenben még nehezebb dolguk lesz, mint legutóbb otthon, bár Russell Westbrookéknál nincs hiányzó, de most már hetek óta nem nagyon akar összeállni a játék, főleg a védekezés, rendszeresen 110-120 pont körül kapnak. Ez most sem fog beleférni, a Toronto még Lowry nélkül is pokoli erős csapat, főleg otthon, úgyhogy ha nem tud javulni hátul a Thunder, akkor ezúttal sem tudja megtörni most már négy meccsre rúgó vereségsorozatát. 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 1:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen ha hosszabb időtartamot, mondjuk az utóbbi egy hónapot nézzük, akkor a két legjobb formában lévő csapatáról beszélünk, igaz, most éppen mindkettő vereségből érkezik. A Spurs zsinórban kilenc győzelem után kapott ki otthon a Heattől, míg a Rockets egy b2b második felén, Memphisben maradt alul hosszabbításban, úgyhogy mindkettejüknek van min javítani. Otthon azért esélyesebb lehet a Houston, hiszen a San Antonio elsősorban saját pályáján domináns, meglátjuk, hogy mi valósul meg ebből - sérülések egyik fél munkáját sem nehezítik, a hírek szerint a megszokott rotációtagok mindkét oldalon bevethetők. Idén eddig 2-1-re vezet az egymás elleniben a Rockets és ez a párharc már csak azért is érdekes lehet, mert könnyen összejöhet ez a párosítás a playoff első körében.

Milwaukee Bucks - Miami Heat 1:30

Érdekes találkozónak ígérkezik, mert a Bucks nagyon belassult az elmúlt időszakban, Brogdon és Mirotic révén két alapember dőlt ki hetekre és Giannis Antetokounmpo is kihagyott két meccset, úgyhogy csökkent is az előnyük a tabella élén, így most mindenképpen javítaniuk kell. A görög szupersztár a hírek szerint visszatérhet, de hosszú így sem lesz a hazai rotáció, márpedig a Miami kispadja a liga egyik legerősebbje jobb napjain, mióta a Dragic-Wade páros ilyen formában van - ezt mostanában megtapasztalta az OKC és legutóbb a Spurs is, a floridaiak idegenben "mészárolják" éppen a nagycsapatokat. Éppen ezért most is lehet keresnivalója a vendég együttesnek, ha a Milwaukee nem teszi helyre a játékát saját közönsége előtt, akkor a Heat megint képes lehet a bravúrra. 

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 3:30

Ez a Nets számára fontos meccs, D'Angelo Russellék csodával határos meccset nyertek meg Sacramentóban, most viszont már idegenbeli túrájuk ötödik állomásához érkeztek, ugyanakkor a Lakers jelenleg abszolút a verhető kategóriába tartozik, úgyhogy bármilyen fáradtak is a vendégek, meg kell feszülniük ezért a győzelemért - volt két teljes napjuk, ami akkor is számít, ha a nyugati parton "táboroznak" már egy ideje. A Lakers szépen tankolja magát lefelé, bár a hírek szerint most LeBron James pályára léphet és azért ha ő ott van, akkor otthon sosem lehet leírni őket, bár csapatként biztos, hogy a Brooklyn egységesebb és jobb jelenleg. Meglátjuk, ha James jól játszik és nyerni akar, akkor bármi elképzelhető, ha nem, akkor az akarati tényezők miatt idegenben is jó esélyei lesznek a Netsnek. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus