Howard nélkül is túldobta Westbrookot az Atlanta

Westbrook 46 pontja sem volt elég - parádézott a Chicago, ismét villogott a Denver - a legvégén győzött a Pacers.

Hiába Russell Westbrook 46 pontja, a Dwight Howard nélkül felálló Atlanta idegenben is megverte a Thundert az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. A Chicago fantasztikus játékkal és kiütéses győzelemmel zárta le rossz szériáját, a Pacers az utolsó másodpercben szerzett kosárral nyomta le a Washingtont, bő egy hónap után nyert otthon a Minnesota, a Denver pedig sorozatban harmadszor is győzni tudott, ezúttal a Dallas ellen.

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetőek!

Indiana Pacers – Washington Wizards 107-105

Young megmentette a Pacerst. Az első negyedben még komoly gondok voltak a hazai védekezéssel, de ezt követően összekapta magát a társaság, fordított és meg is lépett kilenc ponttal a záró negyedhez érkezve – George, Teague és Turner összesen hetven pontig jutott, működött a gépezet. Ugyan egyszer még egyenlített a Wizards, de bő két perccel a vége előtt megint hét pont volt már közte, amikor Turner kipontozódott és ez ismét megtolta a vendégek szekerét, tizenöt másodperccel a vége előtt újra egyenlítettek. Az utolsó figurát George-ra rajzolta fel McMillan, de őt levédekezte a Washington, így Thaddeus Young kapta a labdát, majd elindult a gyűrű felé és 0,8 másodperccel a vége előtt elsüllyesztette a győztes duplát. „Nem ez volt a terv, de Thad megtette, amit kellett” – mondta erről a meccs után McMillan.

Nem volt olyan éles a Washington. Érződött a back-to-back a társaságon, ugyan remekül kezdtek és szétszedték a Pacers védekezését az első negyedben, innentől már nem brillíroztak, sokkal inkább erőlködtek. Sem Beal, sem Wall nem tudott dominálni és ketten együtt 3/16 triplával zártak, viszont most nagyon jól mozgott Marcin Gortat (21 pont, 13 pattanó, 43 perc), aki ugyan Turnert (20 pont, 8 pattanó, 5 blokk) nem tudta megfogni, de támadásban fontos szerep jutott neki. John Wall szerint amit kellett, azt nagyrészt így is elvégezték, ezért frusztráló a vereség, de Chicagóban javíthatnak csütörtök hajnalban, míg a Pacers New Yorkba utazik.

A Pacers legjobb dobói: George 27/6, Teague 23, Turner 20/3
A Wizards legjobb dobói: Beal 22/9, Gortat 21, Wall 19

Chicago Bulls – Detroit Pistons 113-82

Robbantott a Chicago. Azok után, hogy összesen 69 pontig jutottak a Bucks ellen és átlagosan mindössze 43,6%-kal dobnak mezőnyből (negyedik legrosszabb ligaszinten), most az első negyedben 35 pontot szórtak 81%-os (!) hatékonysággal a hazaiak. Remekül járt a labda, megvolt a lendület, a sebesség, keményebben játszottak, mint a Detroit és ezúttal a dobások is ültek, így az a 69 pont már félidőre megvolt – két negyed alatt 35 egységet vertek az enervált vendégcsapatra. A fordulás után ugyan visszavettek a tempóból és a koncentrációból, de így is 59,8%-kal zártak mezőnyből, heten érték el a tízpontos határt és 36 gólpasszt osztottak ki – érdekesség, hogy a kezdőben Gibson 8/8, Butler 6/7, Lopez 7/10, Wade 6/10, Rondo pedig 4/7 (közte 2/3 tripla) dobását értékesítette, parádézott a társaság.

A Pistons egyre lejjebb süllyed. Sorozatban harmadszor kapott ki a Detroit és most még az eddigieknél is gyengébben játszott, hiába tartottak megbeszélést az előző meccs után a játékosok. „Beszélni könnyű, de nem játszottunk elég akarattal, szívvel, így pedig önbizalom sem lehet. Szörnyű, megalázó vereség volt, mindenki felelős érte, én is” – mondta Stan Van Gundy, a vendégek trénere. Teljesen reménytelen produkciót nyújtott a gárda, más súlycsoportban volt ezúttal, mint a Bulls, sem elöl, sem hátul nem tudta tartani a lépést – már az első percekben látszott, hogy nincs egy szinten a két csapat. Jacksonék így 14-16-ról folytatják majd, méghozzá a Memphis ellen.

A Bulls legjobb dobói: Butler 19/3, Gibson 16, Lopez 14
A Pistons legjobb dobói: Leuer 16, Harris 10/3, Drummond 9

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 108-110

Center nélküli siker. Dwight Howard nem léphetett pályára derékfájdalmai miatt, így small-balloztak a vendégek: Millsap játszott ötöst, mellette pedig Sefolosha és Bazemore egészítette ki a frontcourtot. Ez olyan jól működött, hogy a padról beszálló Muscala csak tizenegy percet kapott és inkább ezt a szerkezetet erőltette Budenholzer, amelyben ugyan a lepattanók terén rendesen verte őket az OKC, Millsap 30 pontos szezoncsúcsot szórt mozgékonyságának köszönhetően. Schröder is rendre megbüntette a Thunder hibáit és folyamatosan megbontotta a védekezést, így Westbrook extrája ellenére ők fordulhattak minimális előnnyel a hajrára. Az utolsó percben betalált Schröder, majd 12 másodperccel a vége előtt Millsap váltotta kosárra Korver passzát, erre pedig már nem tudott válaszolni az OKC – remek játékkal aratott bravúrgyőzelmet az Atlanta.

Egy dobás még hiányzott Westbrooktól. Ezúttal mindent magára vállalt az OKC vezére, 33 mezőnykísérlettel zárt úgy, hogy rajta kívül csak Roberson lépte túl a tízet – ebből bevágott 16-ot és végül 46 pontig jutott. Az ő tarthatatlan produkciója azonban végül nem ért győzelmet, az utolsó tizenkét másodpercben három dobást is elhibázott, ráadásul védekezésben a teljes meccs során komoly gondjaik voltak – a Hawks 54,7%-kal dobott mezőnyből és nem tudtak mit lépni a small-ball ellen. Ezt Westbrook egyedül próbálta meg ellensúlyozni, csapata 13 gólpasszából hetet, 20 büntetőjéből 11-et vállalt, de a küldetés elbukott, így csütörtök hajnalban 16-12-vel léphetnek pályára New Orleansban.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 46/9, Grant 15/9, Roberson 14/9
A Hawks legjobb dobói: Schröder 31/3, Millsap 30/9, Sefolosha 15/3

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 115-108

Most nem rontotta el a Minnesota. A „leolvadóbajnok” ezúttal is leadta tíz pont feletti előnyét, de egy labdánál közelebb nem engedte a Sunst és az utolsó percekben még egyszer felpörgött a Wiggins-Towns páros: a hazaiak futottak egy 10-2-es etapot, ami elégnek bizonyult a győzelemhez. Az említett Towns-nak a megnyert lepattanózásban is nagy szerepe volt, de ki kell még emelnünk a büntetőzést is, hiszen 24/25-tel zárt a vonalról a Minny – nagy szükségük volt már erre a sikerre, hiszen november 17-e óta nem nyertek saját közönségük előtt.

Ennyit tud a Phoenix. Védekezésben nem tudtak mit kezdeni sem a periméteren, sem a palánk alatt a vendégek, támadásban pedig ezúttal sem dobott jól Booker – ugyan Bledsoe és Knight megtette a magáét, a tíz kihagyott büntetővel együtt ez nem volt elég a győzelemhez. A fújásokkal sem voltak megelégedve, kaptak is három technikait, de összességében megint az átütőerő és a stabilitás hiányzott a játékukból, így lecsúsztak fél meccsel a Wolves mögé és a Houston ellen folytatják majd.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 28/3, Wiggins 26/3, LaVine 23/12
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 27/9, Knight 21, Booker 18/3

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 117-107

Megvan a harmadik. Ugyan rosszul kezdett és tizenhat pontos hátrányt halmozott fel a Denver, az ismét szenzációsan működő támadójátéknak köszönhetően már félidőre fordított, majd később meg is lépett tizenkét egységgel. Innen még kapaszkodott a Dallas, de a parádézó (13/17 mezőnyből, 14 lepattanó, 9 gólpassz) Jokics vezérletével 57%-kal dobott mezőnyből, 54,2%-kal triplázott és 32 gólpasszt osztott ki a hazai alakulat, mindenre tudott válaszolni. Jokics mellett villogott Mudiay (7/12 mezőnyből, 4/5 tripla, 7 gólpassz) és a karriercsúcsot szóró Harris (9/13 mezőnyből, 4/6 tripla) is, így a Nuggets zsinórban harmadik győzelmét jegyezte és már csak fél meccsre van a nyugati nyolcadik Portlandtől.

Barea visszatért. Egy hónap után játszhatott újra a ponterős hátvéd és 13 perce alatt rögtön beszórt 11 egységet, valamint kiosztott négy gólpasszt – a periméteren így már „megvan” a Mavs, de a palánk alól még mindig hiányzik Bogut és Nowitzki. Ennek ellenére partiban voltak még úgy is, hogy Matthews nagyon nem érezte a ritmust, ugyanis Deron Williams (23 pont, 3/3 tripla, 8 gólpassz) remekelt és a periméteren mindenki hozzá is tette a magáét: végül 53,1%-os mezőny- és 56%-os triplamutatóval zárt a társaság. A Denvert azonban nem tudták túldobni, tizeneggyel több pontot kaptak leindításból, elveszítették a lepattanózást és védekezésben képtelenek voltak váltani, így vereséget szenvedtek.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 27/3, G. Harris 24/12, Mudiay 18/12
A Mavericks legjobb dobói: Williams 23/9, Barnes 19/3, Curry 14/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus