Idegenben dobta túl a Houstont a Golden State

Harden és Durant sem játszott, de így sem lehetett panasz a látványra - jó meccsen gyűrte le a Clipperst az Oklahoma City. 

James Harden és Kevin Durant is kihagyta a Rockets-Warriors csata idei második felvonását az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, de így is jó pár klasszisteljesítményt láthattunk a találkozón - ebből végül a címvédő jött ki jobban, így visszavágott a szezon elején elszenvedett vereségért. A játéknap másik összecsapásán is vendégsiker született, a 127 pontig jutó OKC lenyomta a szintén látványosan játszó Clipperst, ezzel az utóbbi tíz találkozójából a nyolcadik győzelmét pipálhatta ki. 

Visszajátszás: emeli a tempót az MVP és csapata

Houston Rockets - Golden State Warriors 114-124 

Egy hajszállal jobb volt a Warriors. A hazaiaknál James Harden és Nené, a vendégeknél Kevin Durant és Omri Casspi hiányzott a pályáról, ennek ellenére komoly dobópárbajt és szoros, fordulatos mérkőzést vívtak a felek. Nagy különbség nem alakult ki egészen a negyedik negyedig, addig hol egyik, hol másik csapat produkált kisebb futást, amikor a másik éppen elrontott három-négy dobást, de a záró etapban kicsit szigorított a Warriors és egy 8-1-es rohammal tízpontos előnybe került. Ideje még volt a Houstonnak, de itt "visszavonhatatlanul" lendületbe jöttek a vendégek, nagyon elkapta a fonalat Klay Thompson (28 pont, 6/9 tripla), majd Steph Curry (29 pont, 4/10 tripla, 5 gólpassz) is hozzászólt és az utolsó két percre már eldőltek az érdemi kérdések - Steve Kerr alakulata 55,2%-os mezőnymutatóval, 35 gólpasszal, valamint a Splash Brothers mellett a tripla-duplázó Draymond Green remek játékával visszavágott riválisának a szezon eleji vereségért.

Gerald Green megérkezett. Még csak ötödik meccsét játszotta Rockets-mezben a frissen megszerzett dobógép, de máris franchise-rekordot döntött: még senki nem dobott a klub színeiben egymás után kétszer is legalább hét hármast, márpedig ő az előző hét triplája után most 8/15-öt rámolt be a cserepadról beszállva. Steve Kerr azt mondta róla a meccs után, hogy jobb lett volna üresen hagyni, mert akárhogy védekeztek rajta, minden nehéz, őrült hármast bevágott, ellenben az üres helyzetek közül többet is elrontott - végül azonban ez sem bizonyult elégnek, pedig rajta kívül Chris Paul (28 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz, 5/10 hármas) és Eric Gordon (30 pont, 7 gólpassz) is alaposan megszórta magát. Túldobni viszont így sem tudták a Golden State-et, 17/50 triplával és kilenc elrontott büntetővel zártak, a negyedik negyedben pedig már csak kapaszkodtak és próbáltak meccsben maradni - már három találkozó a távolság a két együttes között, a Rockets a Detroithoz, a GSW a Clippershez utazik hétvégén. 

A Rockets legjobb dobói: Gordon 30/6, Green 29/24, Paul 28/15 
A Warriors legjobb dobói: Curry 29/12, Thompson 28/18, Green 17 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 117-127

A cserék is hozzátették a magukét. Több kiváló teljesítmény is akadt a Thundernél, Russell Westbrook idei 13. tripla-dupláját szállította (29 pont, 12 lepattanó, 11 gólpassz), Paul George 31 pontot szórt (12/16 mezőnyből, 5/8 tripla), Carmelo Anthony is extra hatékonyan (22 pont, 9/12 mezőnyből) dolgozott, de a negyedik negyed elején (nagyrészt) a cseresor produkált egy 12-0-s rohamot - Grant, Felton és Patterson is hozzászólt, az OKC pedig itt fordította meg a meccset. Az addig szoros, kiegyenlített találkozón nyolc-kilenc ponttal megléptek a vendégek, ami kényelmesebb helyzetet teremtett Westbrooknak és George-nak az alkotásra, ellenben egyre frusztráltabbá tette a Clipperst és innen már nem volt visszaút - Billy Donovan legénysége látványos és rendkívül hatékony (53,7% mezőnyből, 44,1% tripla) támadójátékkal darálta be a jó formában lévő hazaiakat, így az utóbbi tíz meccsből a nyolcadikat húzta be és back-to-back sikerrel hagyta el Los Angelest. 

Védekezni sem ártott volna. Támadásban ezúttal sem volt semmi gond a Clippersszel, Blake Griffin remekelt (24 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz), DeAndre Jordan lubickolt a festékben (26 pont, 17 lepattanó), Lou Williams ismét parádésan szállt be a padról (26 pont, 10 gólpassz), de hátul képtelenek voltak megfogni az OKC sztárjait, ezen pedig elment számukra a meccs - a negyedik negyedben is hiába hozták a pontokat a hullámvölgy után, mindenre érkezett válasz. Ugyan a palánk alatt ők voltak fölényben (64-50-re nyertek a festékből), a gyengébb kinti dobás és a rendkívül lyukas védekezés ezúttal nem fért bele, a Thunder akkor és úgy szerzett pontot, amikor és ahogy akart, így zsinórban négy győzelem után kikapott Doc Rivers alakulata - ennél is nagyobb baj azonban, hogy Milos Teodoszicsnál kiújult az a sérülés, amivel 22 meccset kihagyott, a második félidőben már nem tudott pályára lépni. 

A Clippers legjobb dobói: Jordan 26, Williams 26/12, Griffin 24/6
A Thunder legjobb dobói: George 31/15, Westbrook 29/6, Anthony 22/9

A tabella ezen a linken érhető el!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus