Idegenben meccsel a Boston, a Rockets és a GSW is

Hajnalban pályára lép a liga három legjobbja - visszavághat a Kingsnek a Portland - több csapatnak is nagyon kellene a győzelem.

 

Charlotte Hornets - Los Angeles Clippers 01:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, és mindkettő zuhanórepülésben van: a hazaiak sorozatban hat, a vendégek zsinórban hét vereség után próbálnak valamin javítani. A LAC előző este közel állt a sikerhez a Cavaliers ellen, de hiába vezetett végig, nem tudta ezt győzelemre váltani, míg a Hornets még ennél is nagyobbat bukott, hiszen a Chicagóval szemben maradt alul. Mindkét fél nagyon mélyen van, védekezésben rengeteg a hiba, mentálisan is komoly problémákkal küzdenek most már - az dönthet, hogy ki tud frissebb és összeszedettebb maradni ebben a helyzetben, főleg a back-to-back második felén. 

Orlando Magic - Utah Jazz 01:00

A Jazz jelenleg a liga legaljához tartozik a játékerőt tekintve, főleg idegenben: a rengeteg hiányzóval küzdő, back-to-backet játszó együttes éppen egy 1-7-es szériát fut, idegenben 0-6-ra áll, és a játék minden elemében elég gyengén teljesít. Viszont a pazarul rajtoló Magic is gödörben van, az előző három meccsét elveszítette a társaság, de most otthon, pihentebben mindenképpen javítania kell, hiszen most egy nehéz idegenbeli túrát tudott le visszafogott eredményekkel - ráadásul hamarosan ismét elindul egy négymeccses kirándulásra, így most nem hibázhat. Az esélyek mellettük szólnak, de vissza kell találniuk a korábban látott támadójátékukhoz, különben most is bajba kerülhetnek. 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 01:30

A Warriors legyőzése után már tényleg nincs mit bizonyítania a Bostonnak, csak az a kérdés, hogy mikor jön egy olyan gyenge nap védekezésben is, hogy az már ne férjen bele, ezzel megtörve a jelenleg 14 meccsnél tartó győzelmi szériát. A ligaelső természetesen most is favorit, és ha ugyanolyan intenzitással lép pályára Atlantában is, mint mostanában mindig, akkor nem lehet gondja - igaz, a Hawks javulása is egyértelmű, ezt a Kings elleni 46 pontos siker is bizonyította. Nem egészen két hete találkoztak egyébként a felek Bostonban, akkor csak három ponttal nyert a Celtics, és ha meg tudja ismételni akkori rendezett támadójátékát a hazai alakulat, akkor most is bőven lehet keresnivalója - izgalmas meccs lehet, mert éppen védekezésben gyengébbek, amit a harmatos bostoni támadójáték nem biztos, hogy meg tud büntetni. 

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 01:30

A sokáig kézben tartott, de végül elrontott bostoni meccs után mindenképpen javítania kell a Golden State-nek, de nem lesz egyszerű dolga, a Sixers két győzelemmel zárta hosszú idegenbeli túráját, és úgy áll 8-6-ra, hogy otthon eddig csak négy mérkőzést játszott. Egy hete ugyan 135-114-re nyert a Warriors Embiidék ellen az Oracle-ben, de most más lesz a helyzet, ezúttal a Philly van jobb állapotban, az említett Embiid mellett Simmons is parádézik mostanság, ők pedig most is komoly gondokat okozhatnak. Persze ha odafigyel védekezésben a GSW, akkor most is esélyesebbnek számít, Simmonsra rá tudják küldeni Durantet vagy Iguodalát, de akár mást is, de ezúttal végig koncentrált és pontos kosárlabdára lesz tőlük szükég a sikerhez. 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

Még csak november közepe van, de már negyedszer találkoznak a csapatok, két memphisi győzelem után legutóbb vissza tudott vágni a Rockets, és most is Hardenék az esélyesebbek még idegenben is. Ennek oka elsősorban Mike Conley sérülése, a Grizzlies irányítójának hiányát vagy gyengébb játékát nagyon megérzi a hazai alakulat, elsősorban védekezésben, de támadásban is, márpedig ő most sem tud pályára lépni. Nélküle ezúttal is bajban lehet az egyébként is gödörben lévő társaság, amely sorra gyűjti be a vereségeket, és már csak 7-7-re áll, míg a Houston jelenleg vezeti Nyugatot, rendszeresen dobófesztivált rendez, Harden MVP-formája mellett pedig már Chris Paulra is számíthat. Kérdés, hogy össze tud-e rakni Conley nélkül egy olyan agresszív periméter-védekezést a Memphis, amellyel limitálni tudja ellenfelét, mert ha nem, akkor csak egy rémesen rossz houstoni dobóformában bízhatnak a hazaiak. 

Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 03:00

Itt kötelező a győzelem a Bucks számára, hiszen Eric Bledsoe megérkezése óta 4-0-t ment a gárda, csak egyszer kapott szát pont felett, míg a Dallas egyrészt back-to-backet játszik, másrészt 2-14-gyel áll. A texasiak előző este egy félidőt bírtak a Minnesota ellen, a fordulás után nagyon kikaptak Butleréktől, és bár most is otthon játszanak, semmivel sem lesz könnyebb dolguk a jó formában lévő vendégek ellen. Ha kitart a Milwaukee intenzitása védekezésben, akkor nem jelenthet nekik komoly gondot az összecsapás, bár éppen a ma hajnali játéknap mutatta meg, hogy milyen nehezek az ilyen találkozók - a Hornets és főleg a Blazers is megtanulta ezt....

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

A két gárda alig 24 órája találkozott Sacramentóban, ahol nagy meglepetésre nyerni tudott a Kings, ezzel pedig már túl is teljesítette az elvárásokat erre a két meccsre - a Portland nem hibázhat még egyszer, az még az előzőnől is nagyobb blama lenne. A vendégeken nincs teher, csak Buddy Hield sérülése miatt aggódhatnak, a Blazersen viszont komoly nyomás van, mert annyira gyenge mérlegük van az eddig meglehetősen könnyű sorsolásukhoz képest, hogy egyszerűen nem adhatnak le több kötelezőnek tűnő győzelmet. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus