Igazi NBA-este veszi kezdetét 18:30-kor

A Martin Luther King nap miatt extra korán rendezik a mai mérkőzéseket, hét találkozó is elkezdődik éjfél előtt.

New York Knicks - Oklahoma City Thunder 18:30

A Philadelphiában aratott győzelemmel kicsit kozmetikázta az elmúlt időszakát a Thunder, kérdés, hogy képes-e most is valami hasonlóra a gárda egy jóval gyengébb ellenféllel szemben - a Knicks zsinórban öt vereségből érkezik és természetesen a liga egyik leggyengébb csapatának számít. Az esélyek papíron egyértelműek, de az OKC-nek voltak hasonló helyzetben kellemetlen eredményei mostanában, a védekezést pedig a Sixers ellen sem hozták vissza a korábbi szintre, meglátjuk, hogy adnak-e esélyt a New Yorknak - a hazaiaktól azért a szoros meccs is komoly teljesítmény lenne jelenleg, hiszen a harmadik legrosszabb mérleggel rendelkeznek, bár elvileg Enes Kanterre ismét számíthatnak már.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 19:00

Nem szép dolog, de akkor is igaz, hogy "érdektelen" alsóházi mérkőzésről beszélünk, hiszen konkrétan a liga két legrosszabb mérlegével rendelkező csapatáról beszélünk. Mindkét fél elég sok esélytelen mecscet játszott mostanában, a Cavs konkrétan zsinórban tíz vereségnél tart és a Bulls komoly negatív szériáját is csak egy "kósza" győzelem törte meg az elmúlt hetekben, úgyhogy komoly színvonalra nem nagyon számíthatunk. Idei eddigi két meccsüket egyaránt a Chicago nyerte, valamelyest talán több potenciál is van Markkanenékben, de igazából az ő játékuk se működik és a clevelandi hazai pálya valamelyest ellensúlyozhatja is az esetlegesen meglévő játékudásbeli előnyüket. 

Washington Wizards - Detroit Pistons 20:00

Mindkét csapat viszonylag jó formában várhatja az összecsapást, többnyire nyerték a meccseiket mostanában és amikor nem, akkor is épphogy kaptak csak ki, bár a Pistons legutóbb a Kings ellen maradt alul, míg a Wizards Londonból térhetett haza. A fővárosiak otthon azért jobb esélyekkel indulnak harcba, ha meglesz a saját ritmusuk és tudnak gyorsan játszani Satoranskyék, akkor a Detroitban nem biztos, hogy lesz elég sebesség és kreativitás ahhoz, hogy tartsa a lépést - a periméteren komoly gondjaik vannak és bár Blake Griffin szenzációs, Andre Drummond valószínűleg még most sem léphet pályára. A Washingtonnál a keretben nincs változás, a játékuk viszont eléggé ült mostanában, ha azt hozni tudják, akkor a 14-8-as hazai mérleggel együtt esélyesebbnek számítanak.

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 20:00 - a Keleten-Nyugaton élőben kommentálja a mérkőzést, ez ezen a linken elérhető!

Továbbra is ellenállhatatlanul halad előre a Milwaukee, most pedig újfent olyan feladattal találkoznak Giannis Antetokounmpóék, amelyet kötelező lenne megoldani - a Dallas egyrészt rossz formában van, másrészt nincs igazi irányítója, harmadrészt idegenben csak 4-19-re áll és ehhez jön hozzá a Bucks 20-4-es (!) hazai mutatója, illetve az elmúlt 18 meccsen hozott 15-3-as mérlege. A hazaiaknál a sérültekkel sincs gond, minden fontos statisztikában ligaelit szintet képviselnek, az ilyen kötelező meccseiket is megtanulták behúzni, úgyhogy sok minden nem szól a Mavs mellett, főleg hogy DeAndre Jordan is bokasérüléssel küzd, bár a hírek szerint végül vállalni fogja a játékot. 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 21:00

Bő egy héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy összekapta magát a Magic, azóta viszont megint három vereséget gyűjtött be a csapat zsinórban és bár ezek többnyire azért szorosan alakultak, az egyértelmű, hogy mégsem találták meg a megoldást a problémáikra. A Hawks magabiztosabb mostanában, viszont legutóbb a Boston ellen kikapott, meglátjuk, hogy az Orlandóra rá tudják-e erőltetni akaratukat Trae Youngék: a hazaiak elsők, a vendégek 26.-ak a játéksebesség tekintetében ligaszinten, úgyhogy a tempó abszolút meghatározhatja, hogy ki tud érvényesülni. A hazai pálya és a stabilabb játék inkább az Atlanta mellett szól, a Magic ingadozóbb még meccseken belül is, vannak óriási leolvadásai, de ha ezek nem kerülnek elő ezen a mérkőzésen, akkor azért lehet keresnivalójuk Vucsevicséknek.

Brooklyn Nets - Sacramento Kings 21:30

Ez izgalmas csatának ígérkezik, a Brooklyn az előző 21 meccséből 16-ot megnyert, az konkrétan a liga legfelső rétegéhez, a legjobb csapatokhoz illő mérleg, mostanában idegenben is aratott nagyon komoly sikereket, tele van önbizalommal, úgyhogy otthon ezt a mérkőzést is nyugodtan várhatja - ugyanakkor a Kings is megnyert négyet az elmúlt öt találkozójából és legutóbb idegenben is győzni tudott. Ezzel együtt jelenleg olyan formában van a Nets, hogy hazai pályán inkább Russellék számítanak esélyesnek, de nagy dobópárbaj és hátvédpárbaj is lehet ebből, mert mindkét oldalon van több extra estére képes dobógép is a periméteren. Amelyik fél gyengébb napot fog ki, az könnyen bajba kerülhet, új sérülések viszont egyik oldal dolgát sem nehezítik.

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 23:30

Muszáj lenne nyernie ezt a meccset a New Orleansnak, mert teljes kerettel sem tudott elindulni felfelé a gárda és ha szoros csatákban is, de a vereségeket gyűjtögeti jelenlegi idegenbeli túráján, Memphisben viszont nagyon kellene a győzelem. Az biztos, hogy Jrue Holidayék fáradtabbak és az is, hogy Anthony Davis nem lesz ott a parketten, márpedig nélküle nagyon szorult helyzetben vannak, hiszen nélkülözhetetlen eleme a játékuknak AD, főleg védekezésben. A támadásban meglehetősen visszafogott és átütőerő nélküli Grizzlies ellen viszont így is lehet esélyük, egy jó dobóformával, sok kinti dobással, kevés eladott labdával "bedarálhatják" a zsinórban öt vereségből érkező, most már elég régóta gyengélkedő hazaiakat - viszont Marc Gasol valószínűleg visszatérhet a Memphisnél, ha ő összeszedi magát hátul, az komoly gondokat okozhat Randle-éknek. 

Boston Celtics - Miami Heat 00:00

A Boston ismét felfelé ível, hiszen megnyerte az előző három mérkőzését, nagyrészt Kyrie Irving remek játékával, de legutóbb azért a többiek is hozták, amit kellett, úgyhogy most hazai pályán abszolút esélyesnek számít a gárda a Miami ellen - a vendégek az idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek és bár legutóbb nyertek Chicagóban, előtte kétszer kikaptak, nincsenek kirobbanó formában. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a találkozó a Celticsen fog múlni, ha Tatumék szebb napjaikra jellemző módon járatják a labdát és jól dobnak kintről, akkor aligha tudja őket megállítani a Heat, ha viszont lelassulnak a hazaiak, Whiteside-ék pedig uralják a lepattanózást és elveszik a Boston fő játékait, akkor borulhat a papírforma. Egyébként minden téren előrébb tart azért a Celtics, de annyira nem kiegyensúlyozott idén a Stevens-legénység, hogy egy összeszedett, fizikális Miami bőven képes lehet gondot okozni, ráadásul idei első találkozójukat Floridában 115-99-re meg is nyerték Wade-ék.

Philadelphia 76ers - Houston Rockets 2:00

A játéknap egyik legnagyobb rangadója lesz ez a mérkőzés, ahol mindkét csapatnak nagyon nagy szüksége lenne a győzelemre. A Philly két jó meccs után újra korábbi önmagát idézte és szoros végjátékban kikapott az OKC-től hazai pályán, míg a Houstonnál folytatódott James Harden őrült szériája és Eric Gordon beszállásával, némi szerencsével sikerült legyőzniük a Lakerst. Nagyon nehéz mit tippelni erre a derbire, mert mindkét csapat elég szélsőséges játékra képes és azt is láttuk legutóbb, hogy mindenre a Philadelphia hazai pályája sem garancia, ugyanakkor a Rockets idegenben jóval kevésbé eredményes, mint otthon, ezt is vegyük számításba. Persze Harden bármikor bármelyik meccset képes eldönteni és ez nem is igazán a védekezésen múlik, hanem inkább csak saját magán, a Sixersnél pedig óriási probléma, hogy Joel Embiid és Jimmy Butler sem teljesen egészséges - előbbinek a háta, utóbbinak a csuklója miatt kérdéses a játéka. 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 3:00

Ez is rangadó lesz, hiszen a Portland jelenleg két meccsel tart a Jazz előtt, de Quin Snyder alakulatát most segíti a hazai pálya és egyébként is zsinórban hat győzelem után lép pályára, ragyogó formában várja ellenfelét - a Blazers két hazai kötelező után érkezik, idegenben viszont az elmúlt két összecsapását elvesztette és egyébként is csak 8-12-es mérleget tud felmutatni. A csapatok idén már harmadszor találkoznak egymással és eddig mindkétszer nagyon simán nyerni tudott a Utah, meglátjuk, hogy most tud-e valamin változtatni a Portland - sérülésekkel nem kell számolni Lillardéknál, míg a hazaiaknál azért Neto és Exum továbbra sincs, Rubio pedig most állt vissza az edzésbe, nem biztos, hogy már ezen a meccsen visszatérhet. 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 4:30

Nagyon nehéz helyzetben van a Lakers, a gárda ugyan abszolút összeszedte magát az elmúlt időszakban (két győzelem után legutóbb egy hajszál híján nyert Houstonban is), de LeBron James és Rajon Rondo után most Lonzo Ballt is elvesztette hetekre, úgyhogy most vezér, szervező nélkül maradt a társaság - ez már a Rockets ellen is visszaütött, de hogy egy teljes meccset hogy fognak így megoldani, az jó kérdés. Ráadásul az ellenfél nem is akárki, hanem az idei legjobb formájában lévő, zsinórban hét, nagyrészt sima győzelemből érkező Golden State, ahol a kulcsemberek egészségesek és legutóbb már DeMarcus Cousins is debütálhatott, méghozzá azonnal elég jó játékkal. A GSW oldalán most nagyon megy a szekér, megvan a lendület, a jó hangulat, a tűz, nyoma sincs a szezon első részében tapasztalt erőlködésnek és a jelenlegi, irányító nélküli Lakers annyira más szint, hogy iszonyatos meglepetés lenne a hazai győzelem - a legutóbbi egymás elleni meccsüket karácsonykor megnyerte a Los Angeles, de az arany-liláknál azóta jöttek a sérülések és a vereségek, míg a Warriors nem sokkal azt követően szedte össze magát.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus