Iljasova karriercsúcsával nyert a Bucks

Ersan Iljasova 34 pontos estéjével látványos találkozón verte a Milwaukee az Indianát, George Hill dobását kiköpte a gyűrű a végén.

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 111-107

Iljasova ihletett formában tüzelt. A Bucks magasembere ma szinte nem tudott hibázni, igaz, a Pacers védekezése is elég tiszta dobóhelyzeteket biztosított számára – ennek megfelelően már az első negyedben 17 (!) egységet rámolt be, miközben a teljes Indiana 15-öt. Iljasova végül 34 pontos karriercsúccsal zárt, 14 mezőnykísérletéből 12 jó volt, hat ráemelt triplájából ötöt értékesített és ami szintén fontos: amikor ő pályán volt, 19 pontot vert a vendégekre a Milwaukee.

Felzárkózott, majd elsüllyedt a Pacers. A kezdeti 23 pontos hátrányát ledolgozta az Indiana, CJ Miles egymaga 15 egységet vert be a második negyedben, csapata pedig folyamatosan zárkózott. Az utolsó játékrészben aztán jött George Hill, szűk három perc alatt három triplát is elsüllyesztett, majd a hazaiak figyelmetlenségeit kihasználva 19,9 másodperccel a vége előtt két pontra csökkentette a hátrányt a vendégcsapat. Antetokounmpo megtette azt a szívességet, hogy elrontott egy büntetőt, de George Hill betörése nem kavarta meg a Milwaukee védekezését, majd Pachulia mellől eleresztett hármasát kiköpte a gyűrű az utolsó pillanatban. Az irányító szerint az egész nap legjobb dobása volt, csak rossz eredménnyel…

Sok büntető, sok tripla. A Bucks 43-24-re tudott nyerni a festékben, ami óriási különbségnek számít – az Indiana harminc hárompontost emelt rá és 43 büntetőt dobhatott, utóbbi szintén elég magas szám. A rengeteg faultból nem jöttek ki végül túl jól, a Milwaukee tíz százalékkal jobban célzott náluk mezőnyből, valamint a vendégek 23 eladott labdája is kompenzálta a büntetőket.

Ezzel bebiztosította magát a Bucks? A Miami kissé szerencsés legyőzése után az Indianát is két vállra fektették, ezzel a Heattel szemben 2,5, a Bostonnal szemben 4,5, a 9. Pacers előtt pedig 5 meccs az előnyük. A hullámvölgy után zsinórban második győzelmüket aratta és úgy fest, hogy elhárította a felsejlő veszélyt Jason Kidd csapata.

A Bucks legjobb dobói: Iljasova 34/15, Middleton 17/6, Antetokounmpo 16
A Pacers legjobb dobói: Miles 26/12, G. Hill 24/18, Watson 23/6

Iljasova estéje videón:

Henson egykezes alley-oop zsákolása:

George Hill újabb pazar teljesítménye:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus