Indianában rangadózik a Milwaukee, Portlandben a GSW

Tizenegy találkozóval hangol a liga az All-Star szünetre, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a  pihenőt megelőző utolsó előtti játéknapról.

 

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 1:00

Ez a meccs most nagyon nagy kötelező a Brooklyn számára, mert D'Angelo Russellék az elmúlt időszakban a Denver hazai legyőzését leszámítva csak vereségeket szenvedtek, még a Bullstól is kikaptak és legutóbb hiába javultak fel, Torontóban egy hajszállal alulmaradtak - most viszont Clevelandben nem hibázhatnak, ha meg akarják őrizni a keleti hatodik helyüket. A kérdés leginkább az, hogy mennyire fog pörögni a vendégcsapat, mert a torontói játékkal nagyon sima győzelmet arathatnának Allenék, de egy tankoló csapat ellen nem biztos, hogy meglesz ugyanaz az intenzitás a részükről. A Cavs legutóbb legyőzte a New Yorkot a "kiesési rangadón", de ebből túl nagy következtetéseket még nem érdemes levonni, Kevin Love-ot viszont elkezdték visszaépíteni és ő azért adhat nekik egy pluszt, ezt már a Knicks ellen is láthattuk. A Netsnél elvileg már Carroll is játszhat egyébként, náluk csak Dinwiddie hiányzik továbbra is a fontosabb játékosok közül.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 1:00

Ez lesz a játéknap egyik legnagyobb rangadója, hiszen a ligaelső látogat a zsinórban hat győzelmet arató ligaötödikhez, úgyhogy két abszolút élcsapat találkozik egymással. Az Indiana nagyon összeállt az elmúlt időszakban, a védekezés ismét szenzációs, legutóbb már Wesley Matthews is debütált, méghozzá azonnal jól, úgyhogy kiváló állapotban várhatják a derbit, a Milwaukee viszont nincs a legjobb passzban, az Orlando elleni hazai pofon után Chicagóban sem brillírozott a társaság és saját bevallásuk szerint fizikailag nincsenek most a topon. A kérdés tehát az, hogy Antetokounmpóék mennyire tudnak ezen úrrá lenni és mennyire tudnak felpörögni egy ilyen rangadóra, hiszen ha a legjobb védekezésüket kapják elő, akkor még a Pacersnél is jobbak és a két top2 védekezés találkozhat, támadásban pedig egyértelműen a vendégeknél van a jóval nagyobb tűzerő. Viszont közel sincsenek most csúcsformában, ráadásul ebben a csarnokban egyszer már simán ki is kaptak idén - Nikola Mirotic egyébként most sem fog játszani, ezt a feladatot még nélküle kell megoldaniuk.

Boston Celtics - Detroit Pistons 1:30

A Boston back-to-backet játszik a Philadelphiában megnyert rangadó másnapján, kérdés, hogy ez mennyit vett ki a csapatból és mennyire dobta fel esetleg a társaságot, hogy két csalódást keltő vereség után egy ilyen fontos találkozót húzott be Kyrie Irving nélkül. Az irányító állapotáról sokat jelenleg nem tudni, az sem elképzelhetetlen, hogy már vissza is tér, de egyelőre azért az a valószínűbb, hogy ezt az összecsapást még kihagyja, meglátjuk, hogy ezt is hozni tudja-e nélküle a csapata. A Pistons ugyanis két szörnyű hónap után belendült az elmúlt időszakban, zsinórban négy győzelemből, remek formában érkezik a csapat, a Griffin-Drummond duó minden korábbinál jobban működik és Reggie Jackson is idei legszebb időszakát futja, ha az ő lendülete kitart, akkor most is lehet keresnivalójuk. A hazai pálya a Celtics, a frissesség a Detroit mellett szól, az aktuális formát nehéz megítélni pontosan, mindenesetre ha a Baynes nélküli Boston ellen uralni tudja a festéket a Pistons, akkor egy fizikális meccsen bőven lehet esélye.

New York Knicks - Philadelphia 76ers 1:30

Ugyan back-to-backet játszik a Philly, de ezen a meccsen most nem hibázhat, a Boston elleni frusztráló hazai vereség másnapján a liga legrosszabb formában lévő, legrosszabb mérlegével bíró csapata ellen még fáradtabban, idegenben is muszáj nyernie Brett Brown alakulatának. Az egyértelmű, hogy van még min dolgozniuk, de ez nem is csoda az újragondolt keret miatt, viszont egyszerűen annyival minőségibbek, hogy óriási blama lenne, ha kikapnának a jelenlegi Knickstől. A hazaiak zsinórban 17 vereségnél tartanak, otthon is csak 4-22-re állnak, nem is feltétlenül akarnak ők mérkőzéseket nyerni, a Sixersnél pedig elvileg mindenki egészséges, maximum a back-to-back miatti pihentetés okán hagyhatja ki valaki a találkozót.

Toronto Raptors - Washington Wizards 1:30

Legutóbb a Nets és előtte a Knicks ellen is eléggé megizzadt a Toronto, de végül hozta a győzelmeket és összességében már zsinórban ötnél jár, a párosításokat nézve pedig van rá esély, hogy utol is éri ezen a játéknapon a ligaelső Milwaukee-t - ehhez viszont természetesen ezt a találkozót is hoznia kell. Leonardéknál Marc Gasol beépítése halad, a játék ugyan nem tökéletes, de éppen elég a sikerekhez, bár Fred VanVleet sérülése nem jött jól, a csereirányító most sem léphet majd pályára, így ezúttal is nagyobb teher lesz Lowryn, vagy akár Leonardon. A Washington két kötelező győzelem után legutóbb kikapott Detroitban és a védekezést továbbra sem tudja összerakni, Tomas Satoransky játéka személyes okok miatt kérdéses, egyébként sincs jó formában az együttes, úgyhogy jelenleg komoly meglepetés lenne, ha meg tudnák viccelni a Torontót.

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 2:00

A Memphis back-to-backet játszik, miután előző este Jaren Jackson Jr. kihagyott büntetője miatt egy ponttal kikapott otthon a Spurstől, de összességében azt azért elmondhatjuk, hogy nincs rossz formában - az utóbbi öt meccséből hármat nyert, plusz volt ez a szoros és az OKC elleni simább veresége. A Bulls pár napja megverte a Brooklynt, azóta a Wizardstól és a Buckstól kapott ki, de nem játszott rosszul, Otto Porter Jr. jó fogásnak tűnik, most otthon, pihentebben lehet esélyük a Memphisszel szemben - igaz, Kris Dunn nem edzett, fáj a háta, az ő játéka kérdéses. A vendégeknél Mike Conley ülte ki a back-to-back első felét, nem tudni, hogy ő most visszatér-e, Jonas Valanciunas viszont valószínűleg nem lép pályára, hiszen hosszú sérülés után tért vissza, egy back-to-back aligha esne neki jól, főleg hogy a Spurs ellen azonnal játszott 21 percet és tömték is labdával.

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 2:00

Mindkét csapat számára nagyon fontos ez a mérkőzés, hiszen a Minnesota még próbál kapaszkodni a rájátszásért és a legutóbbi, Clippers elleni győzelemmel életben is tartotta a reményeit, míg a Houston szeretné előrébb egerészni magát a tabellán - jelenleg holtversenyben áll a Portlanddel a nyugati negyedik-ötödik helyen. A Rocketsnél James Harden válla sérült, de a hírek szerint most is ott lesz a pályán, mert nagyon kell nekik a győzelem, úgyhogy csak Clint Capelát fogják nélkülözni, míg a Minnynél legutóbb bejöttek a változtatások, úgyhogy valószínűleg most is Saric fog kezdeni - Rose és Teague is visszatért, egyedül Andrew Wiggins beteg, ő még azóta sem tudott edzeni. Meglátjuk, az ilyen hazai meccsekre óriási szüksége van a Minnesotának, ha még partiban akar maradni, de a Houston az előző öt meccséből négyet nyert és szintén nem lehet gondja a motivációval.

Dallas Mavericks - Miami Heat 2:30

Papíron a Mavsnek is van még esélye a playoffra, a gyakorlatban nem feltétlenül ez a csapat célja, míg a Miami fogcsikorgatva küzdene azért, hogy visszataláljon a helyes útra és a rájátszást jelentő helyekre - a vendégeknek nagyobb szükségük lenne talán erre a győzelemre. Otthon viszont még mindig bármire képes a Dallas, három napja a Portland is elvérzett ebben a csarnokban, a Heat pedig egyáltalán nincs jó formában, sőt, a portlandi győzelem óta jött három idegenbeli vereség és ebből csak a GSW otthonában játszott jól a társaság. Új sérült egyik oldalon sincs, ez elvileg nem lesz befolyásoló tényező.

Denver Nuggets - Sacramento Kings 3:00

A találkozó nagy sztorija lehet Isaiah Thomas visszatérése, illetve denveri bemutatkozása, a lassan egy éve sérült irányító elvileg már teljes értékűen edz és hivatalosan "kérdéses" a játéka ezen a találkozón - a pletykák szerint van esély a játékára, attól is függ majd, hogy hogyan érzi magát. Persze ha játszik is, sokat nem kell tőle várni, fontosabb hiányzója a csapatnak Gary Harris, aki most sem lesz ott a pályán, de a három idegenbeli vereség után a Miamit így is megverték, úgyhogy egyelőre maguk mögött tartják az OKC-t a tabellán, de az biztos, hogy közel sem olyan meggyőzőek mostanában, mint korábban - a kulcs mindenképpen a védekezésük lesz, ha azt összerakják úgy, mint a Heat ellen, akkor ezúttal is favoritok lehetnek az egyébként bombaerős hazai pályájukon. A Kings már megelőzte a Clipperst és a hatból öt (vagy nyolcból hat) győzelemnek köszönhetően feljött a rájátszást jelentő nyugati nyolcadik helyre, viszont a sikerszéria leginkább otthon született, idegenben más a helyzet, amit a 11-15-ös mérlegük is mutat. Sérültjük nincs, mindenki bevethető, meglátjuk, hogy tudnak-e meglepetést okozni az otthon 24-4-re álló Nuggets otthonában.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 4:30

Ez komoly rangadó lesz, hiszen amennyivel jobb csapat egyébként a Warriors, azt ellensúlyozhatja, hogy a bajnok lesz idegenben és főleg az, hogy back-to-backet játszik, méghozzá egy nem könnyű, Jazz elleni siker másnapján. Steph Curryék az előző három meccsük mindegyikén "elaludtak" és mindháromszor hajrázniuk kellett, de mindháromszor megoldották, igaz, erre azért nem nagyon szabad alapozniuk - kérdés, hogy a back-to-back miatt kiültetnek-e valakit (Iguodala, Livingston, Cousins?), vagy hogy az ujjsérülést szenvedő Klay Thompson pályára lép-e. A Blazers egyébként nincs jó formában, volt egy hosszabb szünete, azóta viszont négyből három meccset elvesztett és csak a Spurst verte meg, de most frissebb, abban a csarnokban játszhat, ahol 23-8-ra áll, az ellenfél kevésbé tűnik élesnek, ráadásul Lillardéknak sérültjeik sincsenek, teljes kerettel készülhetnek. Eddig egyébként az egymás elleni csatában 2-1-re vezet idén a Warriors és egyszer már Portlandben is képes volt győzni.

Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 4:30

Ahogy jó ideje minden Suns-meccsnél, úgy most is leírjuk, hogy kötelező a győzelem az ellenfélnek, hiszen a Phoenix vereségszériája most már 14 meccsre rúg, védekezni továbbra sem tud a csapat, ráadásul Warren és Melton biztosan, Tyler Johnson pedig lehet, hogy nem játszik az együttesnél. Azt viszont tegyük hozzá, hogy a cserélgetés után a Clippers nyilván nem a régi és bár Bostonban hozott egy nagyon komoly bravúrt, majd pontzáporos meccsen alulmaradt Minnesotában, ha Lou Williams nem hoz megint 45 pontos estét, akkor azért leküzdhetetlen fölényben nincs előzetesen a hazai alakulat - ugyanúgy gyengén védekezik, ugyanúgy a támadófegyvereire épít, viszont sokkal mélyebb, rutinosabb és azért az sem hátrány, hogy otthon játszhat. Akárhogy is, a LAC még mindig ott billeg a playoff-vonalon és esélyesebbnek számít ezen a találkozón is.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus