Irving James ellen, összecsap a Boston és a Cleveland

Bulls-Raptors derbi - back-to-backet játszik a Spurs - idegenben meccsel a GSW és a Thunder is - itt a játéknap felvezetője. 

 

Orlando Magic - Houston Rockets 01:00 

Öt vereség után végre nagy nehezen nyerni tudott a Rockets, de elveszítette James Hardent, így merőben új feladat elé néz, hiszen a hátvéd nélkül nem nagyon kellett pályára lépni az elmúlt években. Chris Paulon így borzasztóan sok fog most múlni, ahogy azon is, hogy sikerül-e összeszedni a védekezést, mert ezzel a Lakers ellen is komoly gondok voltak, pedig Capela már visszatérhetett. A Magic mutatott életjeleket, nyert egy meccset, de azóta kettőt megint elveszített, és bár a Gordon-Fournier párossal veszélyesebbek elöl, továbbra is nagyon más szintet képviselnek, mint a Houston. A fő kérdés természetesen az, hogy mihez kezdenek Harden nélkül a vendégek, de nem nagyon engedhetik meg maguknak az újabb vereség(ek)et, mert a GSW már kezd meglépni, a többiek pedig felzárkózni. 

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 01:00 

Idegenbeli back-to-backet vív a Spurs, amely előző este New Yorkban aratott győzelmet, viszont emiatt kérdés, hogy Gregg Popovich kit hagy most ki a keretből - Leonard, Parker, az előző meccs felét így is kihagyó Green is esélyes erre, Gay pedig egyébként sem bevethető. A Philly szépen zárta idegenbeli túráját, és hazatérve, újult erővel kapaszkodhat feljebb, úgy fest, hogy talán túl van a gárda a hullámvölgyön, ezt pedig egy élcsapat legyőzésével lehetne nyomatékosítani - ők a pihentebbek, talán az egészségesebbek is, a Spurs vendégként nem mindig meggyőző, jó esélyeik lehetnek Embiidéknek, főleg ha a mostanában látott ligaelit támadójátékot tudják hozni a SAS kiváló védekezése ellen is. 

Washington Wizards - New York Knicks 01:00

Itt a Knicks játszik back-to-backet, míg a Wizards idén még nem lépett pályára, pihenten és frissen fogadhatják ellenfelüket Wallék, akik ráadásul ötből négy győzelemmel zárták 2017-et. Ezek alapján egyértelműek ők a favoritok, a New York nem játszott jól a San Antonióval szemben, viszont elég sokat kivehetett belőle az a meccs, Kristaps Porzingis is végigszenvedte az estét, és egyébként sincs jó passzban a társaság, amit a 3-12-es idegenbeli mérleg sem javít. A sérültek között csak Ron Baker említhető náluk, a Washington viszont egészséges, de náluk mindig az ilyen, papíron kötelezőnek tűnő győzelmekkel vannak gondok...

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 01:30

A liga egyik legjobb formában lévő csapata a Timberwolves most már hetek óta, ebben az időszakban a kötelező meccseket is hozni tudja a társaság, most is egy ilyen következik idegenben. A Nets sincs mondjuk rossz állapotban, az utóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert, közte pedig szoros csatában, az idegenbeli túra legvégén kikapott Bostonban, Spencer Dinwiddie továbbra is kiválóan mozgatja a társaságot, és a fiatalok (LeVert, Allen) is sokat tesznek hozzá. Kérdés, hogy mire lesz ez elég a most már elöl-hátul hatékony, több sztárkaliberrel rendelkező, egyedül Jeff Teague-t hiányoló Minnesotával szemben, főleg hogy a hazaiak közül az említett LeVert, valamint Carroll is kisebb sérüléssel bajlódik. 

Miami Heat - Detroit Pistons 01:30

Ez egy abszolút megjósolhatatlan mérkőzés, hiszen mindkét oldalon komoly kérdőjelek vannak. A Heat ötből három győzelemnél tart, de voltak ebben rendkívül gyenge produkciók is, főleg támadásban - legutóbb jól ment a szekér, kérdés, hogy most melyik arcukat mutatják Richardonék. A Pistons négyből hármat nyert, de közben Avery Bradley után Reggie Jacksont is elveszítette, igaz, mindezek ellenére az év végén 79 ponton tartotta és legyőzte a Spurst, úgyhogy nagyon nehéz megjósolni, hogy mire lehet képes az együttes a kezdő hátvédpárja nélkül, főleg most idegenben. Sérültek persze a hazaiaknál is vannak, most éppen Waiters, Winslow és James Johnson nem bevethető, de ez náluk sem mindig számít - a Whiteside-Drummond csata biztosan jó lesz, a többit majd meglátjuk. 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 02:00

Kétségtelenül ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a keleti első fogadja az utóbbi években a konferenciát uraló Clevelandet. Az előny a hazaiaknál van, egyrészt jobb formában vannak (zsinórban három győzelemmel zárták 2017-et, míg a Cavs sorozatban három vereség után tudott egyet nyerni), ők játszanak otthon, és pihentebbek is, két szünnapjuk volt, míg a Cavaliers back-to-backet játszik az előző esti, Portland elleni siker után. A vendégeknél nem lesz ott a parketten Isaiah Thomas, de a többiek bevethetőek, kérdés, hogy a győzelem tényleg lezárta-e a három meccsen át tartó hullámvölgyet, vagy csak szépített a dolgokon - a Celticsnél eközben nagy csodák nincsenek, a szezon eleji parádé elmúlt, de mostanában ismét hozzák a meccseket. Nyilván nagy csata lesz, presztízsmérkőzés, a Love-Horford csata, Irving játéka új otthonában régi társai és James ellen, főleg hogy utóbbit valószínűleg az újonc Tatum fogja majd - sok apróság dönthet, meglátjuk. 

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

Ez jelen helyzetben rangadónak számít, hiszen a Bulls sokkal jobb csapat annál most már hetek óta, mint amilyen mérleggel bír, és bár becsúszott egy back-to-back vereség, hazai pályán alighanem megint felszívják majd magukat. A Raptorsnál DeMar DeRozan franchise-rekorddal nyitotta az évet, és egyébként is jó formában van a gárda, bár idegenben azért nem olyan ellenállhatatlan, mint otthon, de így is 50% feletti mérlegről beszélhetünk. Sérült egyik oldalon sincs, mindenki bevethető, a kérdés az, hogy a Bulls képes lesz-e lelassítani DeRozant és a Torontót, mert idén egyszer 117, egyszer pedig 119 pontot kaptak a kanadaiaktól, és túldobni szinte biztos, hogy nem fogják tudni őket. 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 02:00

Most abszolút a Bucks van jobb formában, Antetokounmpóék kettőt nyertek, majd hosszabbításban kaptak ki DeRozan élete meccsén, ezzel szemben a Pacers rohamtempóban zuhan, ráadásul ezúttal sem számíthat Victor Oladipóra. A hátvéd nélkül sorozatban négyszer kikaptak, ebből csak egyszer lépték túl a 94 pontot, ez pedig biztosan kevés lesz a "háromfejű", sok fegyverrel operáló Milwaukee-val szemben - kérdés, hogy Stephensonékban van-e még egy fokozat, de Myles Turner szerint valamiért nincs elég energiájuk, meglátjuk, hogy tudnak-e váltani. 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 02:30

Ez remek meccs lehet, a Mavs ugyanis nagyszerű formában van, sorozatban négy győzelemből érkeznek Barnesék, amelyből ráadásul hármat idegenben arattak, most hazai pályán folytatnák a szériát. A címvédőnél visszatért Steph Curry, dobtak is 141 pontot a Memphisnek, és természetesen most is ők a favoritok, de a Dallasban megvan a potenciál ahhoz, hogy megviccelje a ligaelsőt. A két csapat idei első két meccsét behúzta a GSW, méghozzá összességében 45 ponttal, de sérültek most is vannak a vendégeknél: Green bokája kiment az egyik edzésen, Iguodala a hátával, Pachulia betegséggel küzd, mindegyikük játéka kérdéses. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 03:00

A Phoenix back-to-backet játszik, de nem biztos, hogy ez akadály lesz a nagy formában lévő gárdának: az utóbbi tíz meccséből hatot is behúzott a társaság, előző este az Atlantát nyomta le, a Booker-Warren páros pedig kiváló időszakát éli. A Nuggets is parádézott karácsonyig, de azóta két vereség, majd három pihenőnap következett, ez mondjuk mindenképpen Jokicsék mellett szól, hiszen sokkal frissebbek, ráadásul a hazai pálya is őket segíti, márpedig otthon 12-4-et hoztak eddig. Komoly sérült egyik oldalon sincs a megszokott állapotokhoz képest, így alapvetően kötelező lenne a siker a Denver számára az említettek miatt, de meglátjuk, hogy le tudják-e lassítani a lendületben lévő Phoenix két vezérét. 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

Az vége kicsit elcsúszott a Pelicans számára, mert három győzelem után két fájó hazai vereség következett, így ismét csak 50%-on áll a társaság, és a sokszor átjáróháznak számító védekezés miatt nem tud előrébb lépni. A Utah ellenben éppen jól zárta le 2017-et, hiszen több vereség után megverte a Clevelandet, és ha valamibe, akkor ebbe, illetve a 13-6-os hazai mérlegbe kapaszkodhat a gárda - otthon nagyon kellene nekik ez a győzelem is, hogy látótávolságon belül maradjanak a playoff-helyekhez képest. Nem lesz egyszerű, támadásban mindenképpen jóval nagyobb potenciál van Cousinsékban, akik sokkal több fegyverrel dolgozhatnak a periméteren és a palánk alatt is, de ha működik a Utah játéka, akkor a megszokott védekezéssel bőven lehet keresnivalójuk a hazaiaknak is. Ehhez egyértelműen kelleni fog Donovan Mitchell extrája, illetve Ekpe Udoh és a többiek kiváló védekezése a festékben, de a New Orleans idén egyszer már elvérzett ebben a csarnokban. 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 04:30

A remek decembert produkáló Thunder elveszítette utolsó két mérkőzését, most két napjuk volt Westbrookéknak arra, hogy rendezzék a sorokat és legyőzzék a liga legrosszabb formában lévő csapatát. A Lakers sorozatban hét vereség után próbálna javítani, de annak ellenére, hogy elkezdett edzeni Ball és Lopez, továbbra is erősen kérdéses, hogy ezen az estén visszatérhetnek-e, ha pedig nem, akkor sok jóra most sem számíthatnak. Az OKC-nél Andre Roberson sérült, ő egy nagyon fontos láncszem, de a LAL ellen azért megoldhatják a feladatot a vendégek, Kuzmát és Ingramet kell lassítaniuk George-éknak, miközben a túloldalon lehetőleg visszatalálni arra az útra, amellyel a sikereiket hozták 2017 végén - ha ez menni fog, akkor nem lehet nagy gondjuk. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus