Ismét nyert a Nuggets, a szakadék szélén a Lakers

Jamal Murray 37 pontjára és Nikola Jokics negyedik negyedes feltámadására építve egyetlen győzelemre került a nagydöntőtől a Nuggets.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 108-119

Jokics a legfontosabb időszakban lépett elő. Az első percek kosárváltásai után valósággal kilőtt a Nuggets, egy 17-1-es futásnak köszönhetően már az első negyedben kétszámjegyű előnyre tettek szert, és a lendületük csak amiatt csökkent a folytatásra, hogy a második negyed elején Jamal Murray rövid pihenőt kapott. A Lakers zárkózott, a negyed hajrájában egyenlítettek is a hazaiak, de Murray levédését nem tudták megoldani, már a nagyszünetben 30 pontnál járt a hátvéd. A fordulás után már jobban tudták őt lassítani, ráadásul 7:24-gyel a harmadik negyed vége előtt Nikola Jokicsnak is le kellett ülnie a negyedik faultja miatt. A Lakers nagy lehetőséghez jutott, de ekkor Kentavious Caldwell-Pope lépett elő, aki 12 pontot dobott a játékrész végéig, így nagyrészt őrizte az előnyét a Nuggets. A negyedik negyed elején átmenetileg visszavette a vezetést a Lakers, viszont a pályára visszatérő Jokics hátára vette a csapatát, a vezérletével 94-93-as hazai vezetés után egy 13-0-s futást raktak össze, és amikor a Lakers elállította a vérzést, azután is rendre betalált valaki a vendégeknél – ez a negyed Jokicsról szólt, 5/7 dobását elsüllyesztve 15 pontot szerzett, miközben az első három negyedben csak 9 pontig jutott 4/12-es mutatóval. A végére Murray is eljutott 37 pontig, 7 lepattanóig és 6 gólpasszig, a padról Bruce Brown (15 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) is jól szállt be, illetve Michael Porter Jr. (14 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) is folyamatosan kereste, hogy miként tudna hasznos lenni csapata számára, több lábon állt a Nuggets

A szakadék szélén a Lakers. Kötelező lett volna hoznia ezt a meccset a Lakersnek, mert 3-0-s hátrányból még egyetlen csapat sem tudott továbbjutni az NBA történetében, és most sem úgy játszottak, mint akik képesek lennének ilyen bravúrt bemutatni a következő napokban. Ahogyan az első két meccsen, úgy most is elkönyvelhettek részsikereket, három negyeden keresztül jól tudták limitálni Jokicsot, illetve a második félidőben már Murray is csak 7 pontot dobott, de sokszor túlsegítettek védekezésben, amiből 30 gólpasszig jutott a Nuggets mindössze 6 eladott labdával. Anthony Davis (28 pont, 18 lepattanó) a legutóbbi gyengébb meccse után most jobb számokat hozott, de a negyedik negyedben nem tudott újabb faultot kiharcolni Jokicson, és védekezésben sem ő, sem Rui Hachimura nem tudta megoldani a lassítását ekkor. LeBron James sokoldalúan játszott, a 23 pontja mellett 7 lepattanót és 12 gólpasszt is elért, és amikor elindult befelé, akkor abból általában jó dolgok sültek ki, viszont beleállt 9 triplába is – ebből 3 azért beesett most, de tőle változatlanul nem a kinti dobások kellettek volna a Lakersnek. A két sztár mellett Austin Reaves emelhető még ki, neki ismét nagyon jó meccse volt, 23 pontot dobott 7/10-es mezőnymutatóval, továbbá 7 lepattanót és 5 gólpasszt is elért, de ez sem volt elég, egyetlen vereségre került a Lakers a kieséstől.

A Lakers legjobb dobói: Davis 28, James 23/9, Reaves 23/9
A Nuggets legjobb dobói: Murray 37/15, Jokics 24/6, Caldwell-Pope 17/12

A párharc állása: 3-0 a Nuggets javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus