Ismét nyert Miamiban, egy lépésre a bajnoki címtől a Nuggets

A Heat támadójátéka ezúttal sem működött, a Denver végig vezetve nyert, így 3-1-es előnybe került az NBA nagydöntőjében. 

Miami Heat - Denver Nuggets 95-108

Végig kontrollálta a meccset a Denver. Rögtön egy 7-2-vel kezdte a találkozót a Nuggets, és onnantól egyetlen egyszer adta csak át a vezetést a vendégcsapat: az első negyed legvégén Jimmy Butler triplájával volt 21-20, majd a második etap elején 23-20 az állás, de aztán sebességet váltott Michael Malone csapata, és feljavuló támadójátékkal kézben tartotta az összecsapást. Az egész este során az érződött, hogy több van a Denverben, a Heat ugyan küzdött-hajtott-rohant az eredmény után, de ebből az sült ki, hogy a Nuggets meglógott pár ponttal, a hazaiak pedig onnan csak közelíteni tudtak. Azonban ahogy haladtunk előre, egyre nagyobb előnyt tudott kiépíteni a futásai során a Nuggets, amelyekből egyre nehezebben, és egyre kevésbé tudott felkapaszkodni a Miami - az utolsó negyed elején kialakult 13 pontos különbségből már csak öt-hét egységig tudtak visszajönni a floridaiak, ennél közelebb nem engedte őket a Denver. Itt azt is kimozogta a nyugati bajnok, hogy Nikola Jokics öt faulttal a kispadra kényszerült, abból sem tudott előnyt kovácsolni a Heat, majd utolsó három percben aztán jött Bruce Brown egy büntetővel, egy 2+1-es játékkal, majd egy duplával, aztán Jokics blokkolta Bam Adebayo kísérletét, ebből a támadásból pedig Kentavious Caldwell-Pope vágott be egy triplát - ez volt a kegyelemdöfés, nem egészen két perccel az órán 14 pont volt közte, eldőlt a küzdelem. A vendégek összességében végig kontrollálták a mérkőzést, folyamatosan le tudták védekezni a Miami játékát ugyanúgy, ahogy a harmadik találkozón, elöl pedig annak ellenére is elég tűzerő volt bennük, hogy a széria során először sem Nikola Jokics, sem Jamal Murray nem brillírozott. Ezzel mindkét idegenbeli meccsüket megnyerték, és "duplán" vették vissza a korábban elvesztett pályaelőnyt: 3-1-re vezetnek, és következőleg otthon meg is szerezhetik az első bajnoki címüket.

Nem tudott válaszolni a Heat. Lepattanózásban és a festékben is egálkörüli meccset hozott a Miami a legutóbbi szétesés után, ezeket a fontos dolgokat kijavította Erik Spoelstra együttese, és jól tudta limitálni a Jokics-Murray párost is, de támadásban továbbra sem talált megoldást, 95 dobott ponttal pedig nagyon nehéz mérkőzést nyerni a nagydöntőben. Jimmy Butler (45 perc, 25 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) és Bam Adebayo (44 perc, 20 pont, 11 lepattanó) most is hozta a szokásost, de a Vincent-Strus kezdő hátvédpár összesen két pontot, 1/10 mezőnydobást, 0/7 triplát és egy gólpasszt tett hozzá, az ő katasztrofális játékuk pedig nem fért bele - a második félidőben már inkább Lowry és Robinson játszott helyettük, akik hoztak is némi pluszt, de nem eleget ahhoz, hogy megoldják a problémáikat. Az egész playoff során extrán triplázó Miami alig nyolc távoli dobását küldte most a gyűrűbe, eladott 15 labdát, a Denver pedig megbüntette ezeket: a vendégek 49%-os mezőnyözéssel, 50%-os triplázással, és nyolc eladott labdával zárták a találkozót. Érdekesség, hogy Nikola Jokics 23 pontot, 12 lepattanót és 4 gólpasszt tett hozzá, ami tőle halovány produkció, bár védekezésben 3-3 labdaszerzést és blokkot is jegyzett, míg Jamal Murray 15 ponttal, 5/17-es mezőnymutatóval és 12 gólpasszal zárt - viszont 27 ponttal, 7 lepattanóval és 6 gólpasszal parádézott Aaron Gordon, a padról pedig 21 ponttal és 3/5 triplával szállt be Bruce Brown. Michael Malone szerint ez egy kollektív csapatmunka volt, minden játékosa elképesztően koncentrált és fegyelmezett teljesítményt nyújtott, úgyhogy maximálisan elégedett volt az este végén - van is rá oka, jó esélyük van arra, hogy hazai pályán lezárják a párharcot.

A Heat legjobb dobói: Butler 25/3, Adebayo 20, Lowry 13/3
A Nuggets legjobb dobói: Gordon 27/9, Jokics 23/9, Brown 21/9

A párharc állása: 3-1 a Nuggets javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus