Ismét válaszol a Bucks, vagy előnyt szerez a Raptors?

Steve Kerr nélkül zárhatja le a párharcot a GSW Portlandben - otthon egyenlíthet az Atlanta, történik valami Millsap és Morris között?


Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:00

Eddig nagyon érdekesen alakul ez a párharc, legutóbb éppen a Toronto kapta össze magát és egyenlített idegenben, amivel a pályaelőnyt is visszaszerezte. Hátra azonban nem dőlhet a gárda, mert hatalmas védekezésre és DeRozan remek napjára volt szükségük Lowry-éknak, a Bucks pedig szintén képes lehet változtatni - most viszont taktikailag, szerkezetileg is lehet, hogy bele kell nyúlnia Jason Kiddnek. Elsősorban támadásban kell valamit módosítani, mert védekezésben legutóbb is jól tették a dolgukat Makerék, de elöl hatékonyabbá kell tenni Antetokounmpót és Middletont is, mert ha ők nem bontanak védelmet, és nem kreálnak helyzeteket, akkor nehezen jönnek ki a nyolcvan pontból is. Izgalmas, szoros, fizikális csatára van kilátás, ezt érdemes lesz megnézni!

A párharc állása: 2-2.

Atlanta Hawks - Washington Wizards 02:00

Itt is élesedhet a helyzet, egyrészt a Hawks legutóbb visszavágott a Washingtonnak, és 2-1-re szépített, másrészt keménységben is felvette már a kesztyűt, harmadrészt pedig a Millsap-Morris csata is érdekes lehet - a két játékos többször megtalálta már egymást a pályán és a sajtótájékoztatókon is. Millsap ki is jelentette, hogy ez innentől személyes ügy is, ráadásul mivel azonos poszton játszanak, valószínűleg most is sokszor akadhatnak majd össze - igaz, a Hawks kiscsatára kulcsszereplő a hazaiak játékában, míg Morris azért inkább kiegészítő. A jó játék viszont tőle is kellene, mert John Wall egyedül nem tudja megnyerni a párharcot, kellenek mellé a társak, márpedig legutóbb katasztrofális teljesítményt hozott a másik négy kezdő. Itt Morrisnak, Gortatnak és főleg Bradley Bealnek kellene javulni, utóbbi játéka érdekes kérdés lehet, hiszen egy extra negyedet leszámítva eddig nem sok hasznos dolgot csinált a szériában. Kérdés, hogy őt hogyan próbálja meg bevonni Scott Brooks, vagy hogy lép-e bármi komolyabbat taktikailag, hiszen ők vezetnek, de a Hawks így is partiban van, és úgy fest, hogy Schröderék találtak ellenszert.

A párharc állása: 2-1 a Wizards javára.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:30

Legutóbb a nagyot hajtó Warriors a továbbjutás kapujába került annak ellenére, hogy Steve Kerr, Kevin Durant, Shaun Livingston és Matt Barnes sem volt ott, míg a hazaiaknál Jusuf Nurkic már igen, kérdés, hogy most ki milyen mentális állapotban lép pályára. A GSW-nél Kerr ezúttal sem lesz ott, az ő helyzetének csapatra gyakorolt hatása döntő lehet a Warriors rájátszásában, de ebben a párharcban már aligha tud kiesni a Golden State, persze ettől még ezt a mérkőzést elveszítheti. Az is kérdés, hogy ki lép majd pályára a vendégeknél, Durant, Barnes és Livingston is kérdőjeles, de nélkülük is megoldották eddig energiával, védekezéssel - Green és McGee a kulcsszereplők részükről. A Blazersnél kérdés, hogy ha nem játszik Nurkic (és nem játszik), akkor miben bízhatnak, de alapvetően csak addig voltak eddig jók, addig vezettek, ameddig a Lillard-McCollum páros rendszeresen bedobálta az extrákat is, ez most is nélkülözhetetlen lesz. Kérdés még továbbá, hogy a hazaiak hogyan bírják a hajrát, mindhárom meccsen kifulladtak a végjátékhoz közeledve.

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus