Itt az idő - történelmi játéknap következik

Megdöntheti a 72-10-et a Golden State, Kobe Bryant pedig utolsó meccsét játssza - Bostonban dől el a keleti közelharc - Houston vagy Jazz?

Boston Celtics – Miami Heat 02:00

Több mérkőzést is nagy várakozás előz meg az alapszakasz utolsó játéknapján, és ez az egyik ilyen. Amennyiben a Heat győz, úgy biztosan harmadik kiemelt lesz, amennyiben viszont a Celtics nyer, akkor a Charlotte meccse is számít – természetesen van még szerepe az Atlanta eredményének is. Idén kétszer találkoztak a felek, mindkétszer a Boston győzött, hazai pályán borzasztóan erősek Thomasék, a Heat pedig ráadásul back-to-backet játszik – ugyanakkor legutóbb megremegtek a bostoni kezdek a Hornets ellen, ez intő jel lehet. Alapvetően esélyesebbnek számít a Celtics, de ez egy igazi „Game-7” típusú találkozó lesz, ebben pedig talán nagyobb rutinnal bírnak Wade-ék – óriási csatára van kilátás.

Brooklyn Nets – Toronto Raptors 02:00

Ennek a meccsnek nincs tétje, a Raptorsnál alighanem pihenni fognak Lowry-ék (nincs értelme erőltetni a back-to-backet számukra), de a cserejátékosok is jó formában vannak, így ebben az esetben is esélyesek lesznek. A Nets már régen kiszállt mindenféle harcból, Lopez és Young nincs, ha a kinti dobók extra napot fognak ki (Bogdanovic és Kilpatrick főleg), akkor lehet keresnivalójuk.

Charlotte Hornets – Orlando Magic 02:00

A Charlotte-nek nincs más út, mint a győzelem, ellenkező esetben biztosan hatodik lesz, de ha nyer, akkor a riválisok meccseitől függően még kerülhet előrébb. A Magic ellen nem lesz könnyű, Fournier-ék tartalékosan is jó formában vannak, viszont Oladipo, Gordon és Vucsevics nélkül azért mérsékelt tűzerővel rendelkeznek – a védekezésük egyébként sem az igazi. A Hornetsnél Nic Batum játéka kérdéses, mert legutóbb kisebb sérülést szenvedett, és nem biztos, hogy megéri kockáztatni, ráadásul Walker és Lin nélküle is megoldhatja a feladatot. Ha nincs Vucsevics, akkor a palánk alatt is fölényben lehetnek a hazaiak, akik természetesen esélyesnek számítanak, különösen saját otthonukban.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 02:00

A Cavs már biztosan első, a Pistons már biztosan nyolcadik, így különös pikantériát ad a találkozónak az, hogy pár nap múlva a playoffban is egymás ellen meccselnek majd – akkor már mindenki maximális erőbedobással fog küzdeni, ma ez teljesen kizárt. Jó eséllyel mindkét oldalon lesznek hiányzók, a kezdőjátékosok aligha fognak sokat pályán tölteni (ha egyáltalán), a vendégeknél ráadásul Reggie Jackson kisebb sérüléssel is bajlódik – tegnap nem is lépett pályára, és különös tekintettel a back-to-backre, jó pár társa kiülhet még.

Washington Wizards – Atlanta Hawks 02:00

A Hawks számára sincs más út, csak a győzelem, de ha nyer a Miami, Teague-ék negyedikek ebben az esetben is. A Washington John Wall és Bradley Beal nélkül sem lesz egyszerű feladat, mert Sessions, Thornton és Gortat így is képes nagy dolgokra, ha hagyják őket – igaz, egy motivált, 100%-osan koncentrált Atlanta más kategória. A palánk alatt lehetnek gondjaik, de ha tudják hozni megszokott periméter-védekezésüket, figyelnek az eladott labdákra és türelmesek lesznek, valószínűleg meg tudják nyerni ezt a találkozót. A többi már nem rajtuk múlik…

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers 02:00

Tét nélküli meccs mindkét félnek, de a Bulls azért valószínűleg szeretné a lehetőségekhez képest szépen búcsúztatni a szezont saját közönsége előtt – egy Philly elleni vereség valószínűleg feltenné a pontot az i-re velük kapcsolatban. Jó eséllyel ezúttal sem lesz teljes a Hoiberg-legénység, legutóbb Justin Holiday és Cristiano Felicio is kezdett, az ő játékukra most is lehet számítani. Érdekesség, hogy Elton Brand is utolsó NBA-meccsére készül – anno a Bulls draftolta 1/1-esként, de a Philly-nél is nagyon tartalmas időszakot töltött el.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 02:00

A Spursnél jó eséllyel most már tényleg pihennek a sztárok, a back-to-backet nem biztos, hogy erőltetni kell, főleg egy hosszabbításos meccs után – ha így lesz, azt alighanem meg fogja köszönni a Dallas. Nowitzkiéknek még számíthat ez a találkozó, hiszen jelenleg egálban vannak a Memphisszel, igaz, csak akkor csúszhatnak hátrébb, ha Randolph-ék nyerni tudnak a GSW otthonában. A Spurs sorozatban háromszor vesztette már el az alapszakasz utolsó meccsét, és most sem ők az esélyesek, bár a Mavsnek is fontosabb lehet, hogy jó állapotban menjenek be a rájátszásba, ahol jelen állás szerint az OKC vár rájuk. Még hozzátehetjük, hogy ha nyernek és a Portland kikap, ötödikek lesznek…

Houston Rockets – Sacramento Kings 02:00

A sírból hozta vissza playoff-reményeit a Houston, most pedig saját kezében van a sorsa: ha megveri a tartalékos, védekezésben borzalmas Sacramentót, ott lesz a rájátszás első körében és összecsaphat a Golden State-tel. James Harden nagy formában van, és az egész csapat összekapta magát az utóbbi találkozókon, a Kingsnél nem lesz Cousins, nem lesz Rondo és nem lesz Collison sem, így papíron rendkívül könnyű helyzetben vannak a texasiak. Ha olyan koncentrációval játszanak, mint legutóbb, nem lehet gondjuk, nehéz elképzelni, hogy Seth Curry üsse el Hardenéket a rájátszástól.

Milwaukee Bucks – Indiana Pacers 02:00

Az tegnap eldőlt, hogy hetedikként megy be a playoffba a Pacers, és a Torontóval méri majd össze erejét, ennek megfelelően nem valószínű, hogy mindenkit pályára küld ma Frank Vogel – tét nélküli meccsen, back-to-back második felén ez nem szokás. A Milwaukee így kap egy esélyt, hogy győzelemmel zárja le a szezont, bár Antetokounmpóék az utóbbi időben ismét nagyon összeestek – az elmúlt 12 meccsükből kilencet elveszítettek. Hazai pályán azért bennük lehet még egy siker a tartalékos Indiana ellen, de ez már szépségtapasznak is kevés…

Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 02:00

Újabb tét nélküli meccs, Minnesotában viszont kigyúlt a fény az utóbbi hetekben, és a Rockets elleni orrba vágást szeretnék hazai pályán javítani és győzelemmel lezárni az idényt. Erre minden esélyük meg is van Wigginséknek, jelenleg kategóriákkal jobb csapatot alkotnak, mint a D-ligás játékosokkal felálló Pelicans – a vendégeknél ugyan Frazier vagy Ennis a jövő évi szerződéséért hajt, nem nagyon lehet összehasonlítani őket a Wolvesszal. Towns valószínűleg dominálni fog a festékben, és a fiatal, lendületes gárda egyértelmű esélyesnek számít.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 04:30 (TV: Sport 1)

Amikor a szemünk láttára íródik a történelem: egy csodálatos alapszakasz utolsó meccsére készül a címvédő Golden State. A helyzet mindenki számára ismert, amennyiben Steph Curry-ék megnyerik ezt az összecsapást a back-to-backből érkező, rengeteg sérüléssel bajlódó és elöl-hátul jóval gyengébb Memphis ellen, megdöntik a legendás Chicago Bulls 72-10-es rekordját, és megszerzik idei 73. győzelmüket is. Emiatt kizárt, hogy fontosabb játékosainak pihenőt adjon Steve Kerr, ráadásul nem árt hozzátenni, hogy pár nappal ezelőtt Memphisben egy nagyon nehéz, fizikális meccsen, az utolsó pillanatokban tudott csak nyerni a GSW – kiengedniük nem szabad az utolsó métereken, mert a Grizzlies aligha fogja magát könnyen adni. A Sport TV közetíti a derbit!

Los Angeles Lakers – Utah Jazz 04:30 (TV: Sport 1)

A nap másik történelmi mérkőzése, hiszen Kobe Bryant ezen a találkozón zárja le fantasztikus pályafutását – saját közönsége előtt alighanem hatalmas show kerekedik majd. Az viszont valószínű, hogy a Jazzt ez kevésbé fogja érdekelni, ők ugyanis a playoffba jutásért küzdenek – ha nyernek és a Houston nem, akkor ők lesznek ott a rájátszásban. A vendégeken kívül ez azonban aligha fog bárkit is érdekelni a csarnokban és a tv-képernyők előtt, hiszen egy legendát búcsúztatunk – az eseményt a Sport TV is élőben közvetíti.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 04:30

A Clippers tegnap még játszott egy könnyed gálameccset, ezen az estén viszont a kezdőjátékosok már nem fognak pályára lépni, teljesen tartalékos felállásban fognak játszani Phoenixben. A hazaiak ennek ellenére sem nevezhetők esélyesnek, mert Crawfordék már komolyabb ellenféllel szemben is bizonyították, hogy bármire képesek, Goodwinék védekezése (különösen a periméteren) pedig nem éppen megbízható. A Suns valószínűleg mindent meg fog tenni a szép szezonzárásért, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 04:30

A Trail Blazersnek nyernie kell ahhoz, hogy ötödikként zárja az alapszakaszt, egy vereség és a Mavs győzelme a Spurs ellen azt jelentené, hogy visszacsúsznak a hatodik pozícióba. Hazai pályán azonban borzasztóan erősek Lillardék, még akkor is, ha az utóbbi időben nem játszanak túl meggyőzően, de a Denver formáját elnézve meglepetés lenne, ha kiengednék a kezükből az ötödik helyet. A Nuggets számára már nincs tét, és elöl-hátul gyengébbek Mudiay-ék, mint a Portland – nem védik úgy a festéket, és közel sincs olyan tűzerejük jelenleg, mint a hazai alakulatnak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Streameket találtok ezen a linken és a mérkőzést megelőzően ezen a linken is dobnak ki többet is!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus