Izgalmas lett az All-Star meccs vége, Leonard kapta az MVP-díjat

Az utolsó negyedben, főleg a végjátékban már védekezni is igyekeztek a csapatok, végül Anthony Davis büntetőjével a Team LeBron diadalmaskodott.

 

Team LeBron - Team Giannis 157-155

Érdemes volt nézni a végét. Az idei új lebonyolítási rendszer összességében jót tett a meccsnek, természetesen most sem a kőkemény csapatvédekezések domináltak, de ezt semmilyen gálameccstől nem lehet elvárni - viszont a negyedenkénti nullázódás és Kobe Bryant emléke kicsit azért komolyabbá tette az estét. Az első negyedben a labdaszerzésekből légiparádét bemutató Team LeBron dominált és nyert 12 ponttal, a másodikban aztán visszavágott a Team Giannis, most ők pörögtek jobban elöl-hátul és végül Trae Young félpályás buzzerével 21 pontos győzelmet arattak. A harmadik negyed már kiélezett csatát hozott, a végén Nikola Jokics és Rudy Gobert pengeváltása után 41-41-es döntetlennel zárult a játékrész, így érkeztünk meg az utolsó negyedhez, ahol a 157 dobott pont volt a célszám, ezt kellett elérni. Itt Giannisék léptek meg, de a mérkőzés hajrája már abszolút beillett egy alapszakasz-meccsnek, volt blokk, goaltending, fault, játékvezetőkkel való reklamálás, a védők egyre inkább kirontottak a dobókra, Jamest pedig a gyűrű alatt hárman várták egy betörésnél - nem mondanánk, hogy egy Washington-Atlanta meccsen például sokkal többet tennének a játékosok hátul... Innentől pedig izgalmas volt a végjáték, 146-146-nál egál lett az állás, onnantól fej-fej mellett haladtak a felek, mindkét oldalon potyogtak a büntetők, volt támadóhiba, miegymás - aztán LeBron James zsákolásával 156-153-ra vezetett már a Team LeBron, sőt, James Harden blokkja után labdája is volt a győzelemhez. Ezt még Chris Paul elrontotta, Joel Embiid két újabb büntetővel egy labdán belülre hozta a célszámhoz a Team Giannist, ám a következő támadásnál James megtalálta a Kyle Lowryval ott maradó Anthony Davist, bepasszolta neki a labdát, Lowry letarolta Davist, faultot fújtak - a Lakers magasembere az első büntetőt ugyan kihagyta, de a második már a gyűrűben landolt, ezzel meglett a 157 pont, így James csapata győzött.

Kawhi Leonard lett az MVP. Sok remek teljesítmény akadt, a vesztes Team Giannisnál a csapatkapitány védekezésben is mutatott szép dolgokat, egyszer még a pályáról is kirepült egy labdáért, végül 25 ponttal, 11 lepattanóval, 4 gólpasszal és 3 blokkal zárt, mellette a negyedik negyedben villogó, 8 büntetőt kiharcoló, 22 pontos, 10 lepattanós Joel Embiid, vagy éppen a 23 pontig jutó Kemba Walker is kiemelhető. MVP-t viszont illik a győztes csapatból választani és ott sem volt hiány jó teljesítményből, mondjuk a 19 perc alatt 23 pontig jutó James a clutch játékain kívül azért elég sokat hibázott (9/20 mezőnyből, 2/10 tripla, 6 eladott labda), említhetjük a 20 pontig, 9 lepattanóig és 3 blokkig jutó, meccsnyerő dobást elsüllyesztő Anthony Davist, a 7/11 triplát elsüllyesztő Chris Pault, vagy a sok látványos megmozdulást bemutató Ben Simmonst - végül azonban a győztes csapat legjobb pontszerzője, Kawhi Leonard kapta az MVP-címet. A Clippers sztárja kereken 30 pontig jutott és a végjátékban is volt fontos dobása, valamint gólpassza, egyébként pedig 8/14 hármast bombázott be, övé volt a meccs legtöbb triplája - egyébként már az első félidőben beszórt 25 pontot, különösen ott alapozta meg ezt a címet.

A Team LeBron legjobb dobói: Leonard 30/24, James 23/6, Paul 23/21
A Team Giannis legjobb dobói: Antetokounmpo 25/3, Walker 23/15, Embiid 22

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus