James Harden továbbra is megállíthatatlan, visszavágott a Warriors

Harden ezúttal a Pelicanst szedte szét - Murray 46-ot dobott Phoenixben - győzött a Bucks, nagy hátrányból nyert a Boston - megverte a Clipperst a Spurs. 

Szoros meccsen hozta újabb győzelmét a bombaformában lévő Houston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, James Hardent pedig ezúttal sem lehetett lelassítani: a regnáló MVP 41 pontot szórt New Orleansban. Egyénileg még őt is túlszárnyalta Jamal Murray, aki a nyugati éllovas Denvert vezette győzelemre Phoenixben úgy, hogy 46 pontot és 9 triplát süllyesztett el, a ligaelső Milwaukee látványos játékkal hozta a kötelezőt, a címvédő Warriors idegenben vágott vissza a Portlandnek, míg a Spurs Los Angelesben tudott nyerni. 

Visszajátszás: Jamal Murray felnőtt Nikola Jokics szintjéhez - videók

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 129-115

Tehetetlen volt a Brooklyn. Egy back-to-back második felén, hat játékos, köztük D'Angelo Russell nélkül lépett pályára a vendégcsapat, ráadásul sérülés miatt az első negyedben Rondae Hollis-Jeffersont is elvesztette - Jarrett Allen ugyan Giannis Antetokounmpót is betakarta több szupersztár után, de a második negyedben már húsz pont körüli hátrányban volt a gárda, védekezésben egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfele sebességével és tűzerejével. Russell nélkül, egy ismét gyengén játszó Dinwiddie-vel, fáradtabban nem volt esélye dobópárbajt nyerni még úgy sem, hogy Shabazz Napier 32, Kenneth Faried pedig 21 pontot termelt a padról beszállva és bár a negyedik negyedben egy 14-0-s rohammal visszajöttek Carrollék látótávolságon belülre, pillanatok alatt rendezte a sorait a Milwaukee és végül simán nyerte a mérkőzést.

Antetokounmpo válaszolt. Ismét szenzációsan játszott a Bucks görög MVP-jelöltje, de az első negyedben kapott blokkjával alighanem találkozni fogunk még különböző válogatásokban és a meccs közben is szó volt róla, hogy milyen ritkán takarják őt be, de most mégis mekkora sapkát osztott ki neki Allen. Antetokounmpót azonban ez különösebben nem érdekelte a végén, 13/17 jó dobással, 31 pontos, 10 lepattanós, 10 gólpasszos tripla-duplával zárt, ő maga is kiosztott három blokkot és a végén, amikor hét pontra visszajött a Nets, ő állította el a vérzést: nem egészen egy perc alatt hat pontot szerzett és kiharcolt egy támadófaultot, ezzel dőlt el végleg a találkozó. Összességében parádézott a Milwaukee, Antetokounmpo játéka mellett Khris Middleton (29 pont, 7 gólpassz, 11/15 mezőnyből), Brook Lopez (24 pont, 7/15 tripla) és Malcolm Brogdon (18 pont, 6 lepattanó) is tette a dolgát, csapatszinten pedig 21 hárompontost bombáztak be, valósággal szétlőtték a Brooklynt - az utóbbi nyolc meccsükből hetedszer nyertek, idén már 17. alkalommal arattak győzelmet kétszámjegyű különbséggel, ezzel ligaelsők és jelenleg a 25-10-es mérlegük is az.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 31/6, Middleton 29/12, Lopez 24/21
A Nets legjobb dobói: Napier 32/12, Faried 21, Carroll 18/12

Washington Wizards - Charlotte Hornets 130-126

Erre nagy szüksége volt a Wizardsnak. Néhány órával azután lépett pályára a Washington, hogy kiderült: John Wallt az egész szezonra elvesztette egy sarokműtét miatt, így legjobb játékosa nélkül kellene jelenlegi reménytelennek látszó helyzetéből kilábalni. Erre (és Markieff Morris hiányára) azonban idei talán legkomplettebb (támadó)teljesítményével reagált a társaság, a nyolc pályára lépő játékosból heten is tíz pont fölé jutottak, egy pedig kilenc egységet szerzett, Trevor Ariza ritkán látható erényeit csillogtatta (24 pontja mellett leszedett 7 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt), Jeff Green is sokoldalú volt (13 pont, 7-7 lepattanó és gólpassz, 2 labdaszerzés, 3 blokk), Tomas Satoransky extrát játszott (20 pont, 6 gólpassz, 4/7 tripla) és Thomas Bryant is remekelt (21 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz, 9/13 mezőnyből) - Bradley Bealtől így már nem is kellettek nagy dolgok, dobott 19 pontot, kiosztott öt gólpasszt és ellopott hat labdát, sokat dolgozott mezőnyben. Ez a kiegyensúlyozott játék pedig egyrészt végül győzelmet ért egy pontzáporos meccsen, másrészt talán valami iránymutatót adott a csapatnak, hogy van élet Wall nélkül is, ilyen felfogással, ha mindenki hozzáteszi a magáét és többet vállal, képesek lehetnek eredményt elérni.

Sok lúd disznót győz. A kiegyensúlyozott és gördülékeny washingtoni támadójátékra a Charlotte Kemba Walker one man show-jával igyekezett válaszolni, hiszen Tony Parker a back-to-back miatt pihenőt kapott, úgyhogy a kétirányítós játékot ezúttal nem tudták bemutatni. Walker kiválóan hozta is az egyszemélyes parádét, 29 dobásából 18-at a gyűrűbe küldött, bevert 6/9 triplát és végül 47 ponttal terhelte meg a Wizards gyűrűjét, de egymaga végül kevésnek bizonyult a fővárosiakkal szemben: a második félidőben már csak egyszer, 105-103-nál vezettek és az ő elképesztő negyedik negyedével (24 pontot szórt csak ekkor, ebből nyolcat az utolsó 25 másodpercben...) maradtak egyáltalán közel a végén, illetve jöttek vissza a tíz pont körüli hátrányukból. Walker egyébként azt mondta a meccs után, hogy bár természetesen a védekezésükkel is voltak gondok, de támadásban voltak most kevesek ahhoz, hogy tartsák a lépést a Washingtonnal - 4-11-es idegenbeli mérleggel indulnak el egy hatmeccses nyugati túrára január elején, kemény napok állnak előttük...

A Wizards legjobb dobói: Ariza 24/12, Bryant 21, Satoransky 20/12
A Hornets legjobb dobói: Walker 47/18, Williams 17/9, Lamb 13/3

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 104-108

Harden, Harden és Harden. Most már tényleg kifogytunk a jelzőkből, már ami a Rockets vezérét illeti, aki továbbra is egészen nevetséges formában van: zsinórban harmadszor érte el a negyven dobott pontot és zsinórban hetedszer a 35 egységet öt gólpasszal körítve, erre pedig utoljára Oscar Robertson volt képes az NBA történetében. A regnáló MVP most 41-ig jutott, bedobott 7/17 triplát és volt 14/14 büntetője, amelyből hatot két tripladobás közben harcolt ki - leszedett még kilenc lepattanót, kiosztott hat gólpasszt és ellopott két labdát, egyszerűen nem lehetett vele mit kezdeni. Ez pedig elég volt a Houstonnak ahhoz, hogy az egyébként kemény védekezéssel együtt újabb nagyon fontos idegenbeli győzelmet arasson, a Capela-Tucker duónak támadni már nem is nagyon volt ereje az Anthony Davisékkel való birkózás mellett, de ez is belefért - az első negyedben megléptek tíz ponttal és onnantól azt menedzselték, egy rövid pillanatot leszámítva végig vezettek, a záró etapban volt már 15 pont is az előnyük. Az utóbbi tíz meccsükből így kilencet nyertek meg és felléptek a nyugati ötödik helyre, mindössze fél meccs lemaradással a Clippers mögött - márpedig ha felzárkóznak az élmezőnybe, Harden hihetetlen teljesítménye még inkább felértékelődik...

Amit lehetett, azt megtette a Pelicans. Alvin Gentry, a hazaiak vezetőedzője szerint csapata kifejezetten jól védekezett ezen a találkozón, a Rockets alapjátékait remekül elvették annak ellenére, hogy back-to-backet vívtak, de azt el kell fogadniuk, hogy Harden egy-egyekből ilyen szinten tud helyzeteket kreálni, hogy 41 pont és 6 gólpassz lesz belőle - a tréner egyébként azt is hozzátette, hogy szerinte Harden az NBA történetének legjobb izolációs játékosa. Támadásban azért kissé leharcoltnak tűnt a társaság az előző esti győzelem után, Anthony Davis az első félidőben összesen öt dobást vállalt és végül a 48 pontos meccse után most megállt 22-nél, Capeláék kordában tudták tartani - ez pedig, ahogy az lenni szokott, nem volt elég a New Orleans győzelméhez, hiába voltak végig csak pár pontra és hiába jöttek még vissza egy 13-2-vel a végén, amikor a Rockets meglépett 15 egységgel. A playoff egyre távolodik...

A Pelicans legjobb dobói: Randle 23/3, Davis 22/6, Moore 21/9
A Rockets legjobb dobói: Harden 41/21, Gordon 21/6, House 15/9

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 111-108

Megküzdött érte a Hawks, de végül behúzta. Idén először érezhették úgy Atlantában, hogy tulajdonképpen kötelező lenne a győzelem, hiszen olyan jó formában van a csapat, hogy a ligautolsó elleni hazai meccsen elvárás a siker. Az új helyzethez nem alkalmazkodott simán a társaság, de végül sikerült nyernie annak ellenére, hogy a Bazemore-Huerter duó 5/23-as mezőnymutatót és 12 pontot tudott hozzátenni - remekelt viszont az újonc Trae Young (21 pont, 9 gólpassz), valamint a veterán Vince Carter (21 pont, 4/7 tripla), akinek volt egy nagyon fontos hármasa és egy méretes zsákolása is a negyedik negyedben, amikor arra nagy szüksége volt csapatának. Többször is megléptek a hazaiak, de sosem tudták ezt megtartani, így kissé kaotikus lett a végjáték: Collin Sexton egy bedobott és egy elrontott büntetőjével "csak" kiegyenlített a Cavs az utolsó percben, majd John Collins egy támadópattanóból (harmadik esélyből) ismét vezetéshez juttatta az Atlantát, hogy aztán oda-vissza jöjjenek a hibák és végül Carter két büntetője döntse el a találkozót - hatból öt győzelemnél jár az együttes és már csak két meccsre van a Washingtontól.

Nagyon gyenge a Cavs-keret. Larry Drew vezetőedzőnek ezúttal is összesen kilenc bevethető játékosa maradt a Clevelandnél, ebből pedig nem lehet csodát csinálni, főleg ha megnézzük, hogy az a kilenc milyen minőséget képvisel - a Sexton-Burks-Blossomgame-Osman-Nance Jr. kezdőt a Clarkson-Dellavedova-Frye-Jones kispad egészítette ki és egyénileg igazából csak Osman (22 pont, 8/12 mezőnyből), valamint Nance Jr. (18 pont, 15 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés, 7/8 mezőnyből) játszott jól. Ennek ellenére végig partiban voltak és ha a hajrában Sexton bedobja a büntetőjét, vagy másodjára már el tudják vinni a védőlepattanót Collins elől, akkor akár nyerhettek is volna, de ez "természetesen" nem jött össze, úgyhogy ők a ligautolsók - nagy csatában vannak ezért a címért a New Yorkkal, de éppen nyerésre állnak...

A Hawks legjobb dobói: Young 21/6, Carter 21/12, Collins 14
A Cavaliers legjobb dobói: Osman 22/6, Nance 18, Sexton 18

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 103-112

Irving magát és a csapatát is feltüzelte. Az első félidő borzalmasan alakult a Celtics számára, a vendégcsapat 17 pontos hátrányban volt a nagyszünetben, Kyrie Irving pedig alig négy pontot szerzett és négy dobást vállalt el az első két negyedben. Az öltözőben azonban magához ragadta a szót és feltüzelte a csapatot Al Horford szerint, a fordulás után pedig ő maga járt elöl a jó példával: 22 pontot szórt innentől, összességében szétosztott 13 gólpasszt is és "berúgta" a bostoni motort. A harmadik negyedben egy 11-2-es futással elkezdték eltüntetni a hátrányt, a záró etapban a Memphisnek volt egy 1/16-os időszaka mezőnyből, majd a végén Horford még bebombázott két nagyon fontos triplát, így a Celtics parádés második félidővel megfordította és végül megnyerte az összecsapást - a nagyszünet után 9/18 hármast küldtek a gyűrűbe Morrisék és sokkal agresszívebben tudtak játszani, szerintük (és a Memphis szerint is...) ez volt a kulcs. Brad Stevens csapata így összességében nagy győzelmet aratott és látótávolságon belül van a keleti top3-hoz képest, most viszont utazik tovább San Antonióba, ahol nagyon nehéz dolga lesz.

Conley-t nem védik meg a játékvezetők? J.B. Bickerstaff, a Grizzlies vezetőedzője ugyan elismerte, hogy a legfőbb gondjuk a kinti dobások elleni védekezés volt és bár a negyedik negyedben történt lefagyásuk is jelentősnek bizonyult, de elsősorban a védekezés miatt kaptak ki, azt azért hozzátette, hogy Mike Conley-val szemben döntő jelentőségű fújások maradtak el és ez már nem először történik meg. Úgy fogalmazott, hogy a liga egyik sztárja az irányító, aki folyamatosan támadja a gyűrűt, de alig kapja meg a fújásokat, pedig elég sokszor ütnek oda a védők - szerinte a Conley-szintű játékosokat sokkal jobban tisztelik a játékvezetők és sokkal jobban védik is ilyen helyzetben. Conley most egyébként 7/8 büntetőt dobott, de Bickerstaff szerint volt több olyan helyzet is a negyedik negyedben, amikor szerinte fújni kellett volna, de néma maradt a síp, így nem tudták megtörni a Boston rohamát - az irányító egyébként nem foglalkozott ezzel, ő is a szétcsúszó védekezésüket emelte ki.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 26/3, Brooks 19/12, Jackson Jr. 15/3, Gasol 15/3
A Celtics legjobb dobói: Irving 26/6, Morris 22/12, Horford 18/15

Utah Jazz - New York Knicks 129-97

Most könyörtelen volt a Jazz. Legutóbb érthetetlenül gyengén játszott Quin Snyder csapata, most viszont ahhoz képest megint szinte érthetetlenül jól és bár az ellenfél természetesen nem ugyanaz volt, a Utah kilengései iszonyatosan nagyok ebben a szezonban. Most az ellenállhatatlan arcát mutatta a csapat, így a kezdőknek nagyjából 25 percet kellett csak játszaniuk, mert az első negyed után 22, a nagyszünetben pedig 37 (!) ponttal vezettek a hazaiak, de Rudy Gobert (25 pont, 16 lepattanó), Derrick Favors (12 pont, 10 lepattanó), a sérült Ricky Rubiót helyettesítő Dante Exum (13 pont, 13 gólpassz), valamint a padról beszálló Thabo Sefolosha (10 pont, 10 lepattanó) ennyi idő alatt is dupla-duplázott, Kyle Korver öt triplát süllyesztett el, csapatszinten 70-26-ra nyertek a festékben és 60-35-re hozták a lepattanózást - a totális dominancia estéje volt ez részükről. A kötelező győzelem így meglehetősen stílusosra sikeredett, újévkor viszont Torontóban már valószínűleg egészen más lesz a helyzet...

Kanter nem érti. Kikerült a kezdőből és az elmúlt két meccsen nagyjából tizenöt percet játszhatott kevés labdával Enes Kanter, a center pedig nem igazán érti, hogy mi történik vele - szerinte jó teljesítményt nyújtott eddig és semmi más nem akar, mint pályán lenni, küzdeni és nyerni, az nem érdekli, hogy kezdőként, vagy csereként érkezik. Pedig a helyét elfoglaló Luke Kornet legutóbb a gárda legjobbja volt és most is nagyon hasznos volt támadásban (14 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 4/6 tripla), az más kérdés, hogy így sem mentek semmire - tény, hogy a rotációjuk azért elég érdekes, Kanter most nem szerzett pontot, Hezonja csak öt, Burke pedig csak nyolc percet játszott. A meccshez egyébként természetesen közük sem volt sehogy, úgyhogy zsinórban hetedszer és az utóbbi 13 meccsből 12. alkalommal kaptak ki.

A Jazz legjobb dobói: Gobert 25, Mitchell 15/6, Korver 15/15
A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 18/6, Kornet 14/12, Vonleh 13/6, Mudiay 13/3

Phoenix Suns - Denver Nuggets 118-122

Jamal Murray élete formájában. Ha valakinek jól jött a Nuggets sok sérülése, akkor az valószínűleg Jamal Murray, aki rengeteg nagy meccset játszott már idén úgy, hogy egyszerűen muszáj volt neki húznia a csapatát - most sérült bokával vállalta a játékot úgy, hogy back-to-back lépett pályára, előző este 31 pontot szerzett, mielőtt megsérült. Saját bevallása szerint próbált minél kevesebbet mozogni, nem erőltetni a betöréseket, inkább bízott a dobásában és mint utólag kiderült, ezt nagyon jól tette: elképesztő estét produkált, elsüllyesztett 9/11 triplát, kiosztott nyolc gólpasszt és végül 46 pontig jutott, ugyan Nikola Jokics (23 pont, 8/11 mezőnyből, 8 lepattanó, 9 gólpassz) is jól játszott, de most egyértelműen a hátvéd volt a kulcs az újabb denveri sikerhez. A húsz ponttal megnyert első negyed után egyébként sokáig úgy tűnt, hogy simán hozza a győzelmet a vendégcsapat, de a záró etapban jött egy rövidzárlat és felzárkózott, szorossá tette a helyzetet a Suns, ám Murray egymaga 15 pontot szórt ebben a negyedben és a végén Jokicsnak is volt két nagyon fontos játéka, így végül megúszták és kiharcolták a győzelmet. A nyugati listavezetőnél még emeljük ki a szintén nem 100%-osan pályára lépő Malik Beasley-t, aki 5/9 triplát tett be a közösbe, összességében 55%-os mezőnymutatóval, 51%-os triplázással és 31 gólpasszal zárták a találkozót. 

Ayton felszívta magát. Gyengén kezdte a meccset a Suns idei 1/1-ese, Igor Kokoskov le is kapta a pályáról, majd amikor visszatért, már egy egészen más játékost láthattunk - mindig is egészen extra hatékonysággal fejezte be a támadásokat, de sokszor volt bátortalan, keveset vállalt, most viszont ezen tudott változtatni. A második negyedben egymaga 24 pontot szerzett 12/13-as mezőnymutatóval, amellett, hogy extra agresszívnek bizonyult, továbbra is bődületesen pontosan értékesítette a helyzeteit a gyűrű környékén - később ugyan már nagyon figyelt rá a Denver, de így is egy 33 pontos (16/20 mezőnyből), 14 lepattanós dupla-duplát gyártott, sokat tett azért, hogy a Phoenix meglepetést tudjon okozni. Az első félidőben kisebb sérülést összeszedő, de a fordulás után így is kereken húsz pontot hintő Devin Booker is nagyon igyekezett, TJ Warren is húsz pont fölé jutott, a támadással összességében nem volt gondjuk az első negyed után és egészen 113-110-ig fel is kapaszkodtak, de ott hiányzott még egy utolsó lépés ahhoz, hogy egyenlítsenek, vagy fordítsanak. Megint kikaptak, de ez ismét egy olyan vereség, amely után nem lehetnek nagyon elégedetlenek...

A Suns legjobb dobói: Ayton 33, Booker 27/3, Warren 22/9
A Nuggets legjobb dobói: Murray 46/27, Jokics 26, Beasley 15/15

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 105-115

Thompson feléledt. Pár nappal korábban Oaklandben hosszabbításban tudott nyerni a Portland, köszönhetően annak is, hogy Klay Thompson borzalmasan dobott. A “visszavágón” ezzel nem már nem volt gond, 12/21-gyel célzott a Portlandben (is) felnőtt hátvéd, mellette pedig Durant is tette a dolgát, bár a 10/19-es mezőnymutató értékét kissé csökkenti a mindössze 2 lepattanó, illetve az 5 gólpasszra jutó hat eladott labda. Steph Curry is szenvedett rendesen, Lillardot lelassítani sem nagyon sikerült, a túloldalon sem estek a kosarak, viszont legalább a második negyedben ponterősnek bizonyult, összességében 8 gólpasszt szétosztott és 14 büntetőt kiharcolt, ez pedig éppen elég is lett. Draymond Green ugyanis hátul visszatalált a helyes útra, statisztikában nem látható (3 pont, 9 pattanó, 6 gólpassz) óriási melót végzett el hátul, amiben időszakosan társra is akadt a padról érkező Shaun Livingstonban, Andre Iguodalában és Jonas Jerebkóban. A második negyedben már 17 ponttal is vezettek, és bár kissé megzavarta a játékukat Iguodala kiállítása, végig kézben tartották a meccset és nem engedték felpörögni a Blazerst. 

Lillard és Nurkic, utána a sötétség. Damian Lillardot semmi nem érdekelte, ment előre, negyven pontját 14/23-as mezőnnyel szerezte, akadt 5 gólpassza, Nurkic pedig kis híján tripla-duplázott (21 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz) - rajtuk semmi nem múlt, elöl-hátul jól dolgoztak, a többiek viszont nagyon messze voltak ma ettől a szinttől. CJ McCollumnak tele volt a keze Thompsonnal, támadásban keveset tett hozzá, az Aminu-Harkless párosnak is meggyűlt a baja Durantékkel, a második sortól pedig összesen 14 pont érkezett. Hiába igyekezett látótávolságban maradni a Portland, képtelenek voltak felpörgetni a tempót és átvenni a játék irányítását, csak kilenc triplájuk esett be (abból is hatot Lillard dobott), támadójátékuk minőségét jól jelzi a 18 kiosztott gólpassz - a negyedik negyedben 18 pontos hátrányban is voltak, simán kaptak ki és visszacsúsztak a nyugati hetedik helyre. 

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 40/18, Nurkic 21, McCollum 14.
A Warriors legjobb dobói: Thompson 32/12, Curry 25/6, Durant 25.

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 111-122

A harmadik negyedben ment el. A Clippers 24 órával korábban úgy verte a Lakerst, hogy a második félidőben nőtt fáradt ellenfele fölé, ma pedig ugyanígy zajlott a meccsük forgatókönyve: jól tartotta magát a Los Angeles, egál volt a félidő, aztán a harmadik játékrészben más sebességi fokozatba kapcsolt a Spurs, 23-24 pontos előnyt épített ki, miközben a fáradt hazaiak gyengén dobtak, illetve hat eladott labdájukból 12 pontot kaptak ebben az időszakban. A kezdőötös kicsit jobban működött, mint a Lakers ellen, Gallinari mellett Harris és Bradley is jobban mutatott támadásban, védekezésben viszont óriási volt a kontraszt, lelassítani sem nagyon tudták Aldridge-ékat. A padról jövő Montrezl Harrell 21 pont, 5 pattanó, 4 szerzett labda) és Pat Beverley (8 pont, 3/3 mezőnyből) energiája nélkül még csúnyább is lehetett volna a vereség, mert az előző napi parádé után Lou Williams ezúttal 4/14-es mezőnymutatót hozott össze, az ő pontjai borzasztóan hiányoztak. A Clippers most fújhat egyet, rendezheti a sorokat, csak szerda hajnalban fogadja a Phillyt. 

Extra kezdők. LaMarcus Aldridge (38 pont, 14/23 mezőnyből, 12 kiharcolt büntető, 7 pattanó, 2 blokk) egyszerűen tarthatatlannak bizonyult, DeMar DeRozan a pálya minden pontján ott volt (25 pont, 13 pattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda, 1 blokk), de Forbestól (10 pont, 7 gólpassz) és Derrick White-tól (12 pont, 7 pattanó) is remek produkciót láthattunk, sőt még a faultgondokkal küzdő Rudy Gay is eljutott 12 egységig. A kispadról csak Belinelli és Mills nyújtott elfogadhatót, a második vonal 25-55-re kapott ki a pontokat tekintve, de ez sem számított. A harmadik negyedben teljesen más dimenzióban kosarazott a San Antonio, és úgy is tükörsimán nyertek, hogy mindössze hat triplájuk esett be - remek a formájuk, utóbbi 10 meccsükből a hetediket nyerték és rohamléptekkel közelednek, most legyőzött, nyugati negyedik ellenfelük mindössze két vereségnyire van tőlük. Annak is örülhetnek, hogy Pau Gasol már bevethető, a spanyol veterán klasszis felépült fáradásos töréséből. 

A Clippers legjobb dobói: Gallinari 21/6, Harrell 21, Harris 16/3, Williams 16.
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 38, DeRozan 25, White 12/3, Gay 12.

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus