Javítana a Nuggets és a Wolves, nyújtaná szériáját a Philly

Hét mérkőzést rendeznek hajnalban, több érdekes csapat is pályára kerül - nézzük a játéknap felvezetőjét.

Orlando Magic - Washington Wizards 1:00

Amikor már azt hittük, hogy lesz valami ebből a Washingtonból, ismét jött egy ugyanolyan borzalmas meccs tőlük, mint korábban, úgyhogy megint ott tartunk, hogy vajon képesek-e felülemelkedni azon az enervált, semmire sem jó valamin, amit az idény eddigi nagy részében bemutattak. A támadásban elég harmatos Magic ellen papíron beleférhetne a gyengébb védekezésük, de Vucsevicsék mégis csak kettővel több meccset nyertek már és ők lesznek otthon, úgyhogy Wallékat nem nagyon lehet esélyesként kezelni még úgy sem, hogy Jonathan Isaac a változatosság kedvéért megint sérült...

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 1:00

Legutóbb megtört a jég, behúzta első idegenbeli győzelmét a Philadelphia, most viszont azon kell dolgozniuk, hogy a hazai veretlenségük ne szakadjon meg - az eddigiek alapján nekik vannak jobb esélyeik most a sikerre, de ezen a pályán idén már megizzadtak a Hornets ellen, akkor 105-103-ra nyertek. A Charlotte az előző két meccsét behúzta, de mindkettőt otthon és a Cavs-Hawks páros ellen, ez azért más szint lesz, meglátjuk, hogy megmarad-e ez a lendület és tűzerő a vendégekben - fontos lesz, hogy a hazaiaknál Joel Embiid dominálni tud-e, illetve hogy mennyire tudják a legutóbbi védekezésüket hozni Ben Simmonsék.

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 1:30

Zsinórban öt vereség után tudott legutóbb ismét mérkőzést nyerni a Detroit, Orlandóban nyert a társaság, míg a Hawksnál nagy meglepetés nincs, továbbra is akkor van igazán esélye a győzelemre, ha Trae Young remekel és a többiek felnőnek mellé - ez az elmúlt két találkozón nem valósult meg, ki is kaptak Charlotte-ban és a Knickstől. Most is az a kérdés, hogy a hazaiak mit mutatnak, a vendégeknél elég jól behatárolható, hogy a Drummond-Griffin páros dominálni fog és a Jackson-Smith duó igyekszik őket támogatni kintről, alapvetően jobbak is, mint az Atlanta, de ezt érvényesíteniük is kell.

Miami Heat - Indiana Pacers 2:00

Ez jó meccs lehet, a Heat két szoros meccset megnyert, a Spurs ellen óriásit védekezett a társaság, míg a Pacers az előző két találkozóját elvesztette és egyértelmű, hogy támadásban vannak gondjaik, hiszen 110 pont fölé nagyon régen jutottak már és ezen a két mérkőzésen a 100-at sem érték el. Ha mindkét csapat hozza magát, akkor most is egy szoros, kiegyenlített, 90-88-as találkozóra van kilátás, ahol nagyon sok múlik a kulcsemberek döntéshozatalán és hogy kiben lesz extra teljesítmény - egyik csapatnak sem az az erőssége, hogy szétdobja ellenfelét, de az 50-50-es labdák begyűjtése, a fizikális védekezés mindkettejük ismérve. 

Denver Nuggets - Brooklyn Nets 3:00

Ez most kötelező meccs a Denvernek, Gary Harrisék legutóbb elszenvedték idei második vereségüket, Memphisben pocsékul támadtak és ez most már kezd hagyománnyá válni náluk, elöl egyáltalán nem úgy működik a játékuk, ahogy azt a 9-2-es mérleg sugallná - márpedig a Nets nem fog szórakozni, Russellék megpróbálják majd szétbombázni ellenfelüket. Akinek mindenképpen ponterősebbé kell válnia a hazaiaknál, az Nikola Jokics, a center szépen osztogat és hasznosan játszik, de a dobásai eltűntek most már meccsek óta és rá is szükségük lenne a befejezéseknél, főleg úgy, hogy a Nets az elmúlt két meccsén jól is védekezett és mindkétsze tükörsima győzelmet aratott. Összességében is négyből három győzelemnél tartanak a vendégek, úgyhogy okozhatnak meglepetést, ha nem szívják fel magukat Millsapék...

Utah Jazz - Boston Celtics 3:30

Itt jóval fáradtabb lehet ellenfélénél a Boston, amely egy back-to-back második felén érkezik, ráadásul úgy, hogy óriási erőket mozgósítva, 22 pontos hátrányból felállva, hosszabbításban gyűrte le a Phoenixet - egy ilyen találkozó másnapján nagyon nehéz pályára lépni, ráadásul a Celtics nincs is jó formában, a kiizzadt siker előtt elvesztett két meccset is. A Jazz éppen legutóbb talált rá valamire és az a kérdés, hogy ez tartósnak bizonyul-e, mert több gyenge találkozó után simán verték a Dallast, Donovan Mitchell jól játszott, a védekezés összeállt és ezzel az első hazai győzelmüket pipálhatták ki. A találkozó pikantériája, hogy először tér vissza ebbe a csarnokba ellenfélként Gordon Hayward, de ha kiegyenesedik a Utah, akkor a kiscsatár most a nehezebb helyzetben lévő csapat tagja lesz.

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 4:00

Ez is érdekes meccs lehet, a Kings eddig várakozáson felül szerepelt és bár a két keleti élcsapat ellen elvesztette az előző két meccsét, ez még önmagában nem segít a Minnesotán - Tom Thibodeau alakulata sorozatban négy vereségből, 0-7-es idegenbeli mérleggel érkezik. Előbb-utóbb persze ez a széria is megszakad, de Jimmy Butler helyzete még mindig kérdéses, Jeff Teague továbbra sem játszhat, Derrick Rose pedig néha ugyan megidézi korábbi önmagát, ez a győzelmekhez nem feltétlenül elég, főleg egy ilyen gyors és lendületes csapat otthonában. Azért ha Butler játszik, akkor meglesz az esélyük a győzelemre, a Sacramento védekezése a verhető kategóriába tartozik, de ehhez megfelelő hozzáállás, akarat, energia szükséges a vendégektől, amit eddig ritkán láttunk tőlük és egy idegenbeli túra ötödik állomásán egyébként sem ez szokott lenni a jellemző tulajdonság.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus