Jön a Blazers-Pels visszavágója, Lakers-Hornets a tv-ben

Íme a hajnali találkozók felvezetője. 

 

Washington Wizards - Utah Jazz 00:00

A Wizards back-to-backet játszik egy újabb vereség után, a fővárosiak kifejezetten gyenge formában vannak, az All-Star óta minden meccsüket elvesztették, úgyhogy most a ligaelső ellen is elég gyenge esélyekkel indulnak. A Jazz nincs kirobbanó formában, főleg idegenben, de most pihentebb és összességében azért nyilván egészen más kategória, mint a jelenlegi Washington - legutóbb Bostonban fontos győzelmet arattak Mitchellék, egészségesek, a hazai pályán kívül minden mellettük szól. Meglátjuk, hogy tudják-e ezt érvényesíteni, de ha a Wizards nem javul hirtelen több lépcsőfokot védekezésben, akkor nem nagyon lehet kérdés - főleg, hogy Russell Westbrook kihagyja ezt az összecsapást, bár a túloldalon elvileg Mike Conley is pihenőt kap.

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 00:30

Az Atlanta parádés formában, 6-0-s futással várja ezt a meccset, minden összeállt a csapatnál az utóbbi meccseken, értékelhető a védekezés, támadásban megoszlanak a terhek, megvan az egyensúly, úgyhogy most is ők az esélyesebbek saját csarnokukban. Az OKC sem rossz, a szünet óta 2-2-t produkált, korábban egyszer az Atlantát is legyőzte, de ha Trae Youngék lendülete kitart, akkor egyértelműek az erőviszonyok. Persze Young és Shai Gilgeous-Alexander csatáját külön is érdemes lehet majd figyelni, a Thundertől éppen a mostani offszezonban ide igazoló Danilo Gallinari játéka is érdekes lehet, Clint Capela pályára lépése viszont továbbra is erősen kérdéses atlantai oldalon. 

New York Knicks - Orlando Magic 00:30

A Knicks két topgárda ellen bukott el két szoros meccset back-to-back, most viszont kötelező győzelemnek tűnik a hazaiak számára ez a feladat - Julius Randle-ék abszolút playoff-csapatnak tűnnek, úgyhogy a jelenlegi Magic ellen muszáj nyerniük. A vendégeknél sok gond van, sérülések, gyenge forma, pocsék támadójáték nehezíti a dolgukat, az előző nyolc meccsüket elvesztették, így elég nagy meglepetés lenne, ha győzni tudnának New Yorkban - ettől függetlenül az persze kérdés, hogy ez a Knicks tényleg elég jó-e ahhoz, hogy az ilyen meccseket üzembiztosan hozza, de meglátjuk, hogy megérett-e már a feladatra a gárda. A hazaiaknál irányító poszton lehetnek azért komolyabb gondok, Rose, Rivers, Payton és Quickley sem áll rendelkezésre a hírek szerint. 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

Itt természetesen toronymagas favorit a Suns, amely a Pacers elleni vereség után simán javított és jelezte, hogy az csak egy egyszeri kisiklás volt, most otthon, egészségesen megint egyértelműen Chris Pauléknak áll a zászló. A Minnesota javulgat, az AS óta 2-2-t hozott, támadásban voltak biztató dolgai, de összességében nagyon-nagyon messze van még a mostani Phoenixtől, amely mindenképpen a liga legszűkebb elitjébe tartozik, míg a Wolves a két sikere ellenére továbbra is nyugati sereghajtó. A keretekben nincs változás a hírek szerint, úgyhogy óriási meglepetés lenne a Minny győzelme. 

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 03:00

A felek két napja óriási meccset játszottak, akkor azt a Pelicans borzasztóan elrontotta, a Blazers pedig Damian Lillard újabb földöntúli produkciójával ellopta és megnyerte. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz majd a csapatok újabb küzdelme, javul-e játékban a Portland, stabilabb lesz-e a New Orleans - a keretek elvileg nem változnak, úgyhogy a minimális taktikai igazításokon (tényleg minimálisak) kívül csak a mentális állapotban lehetnek eltérések. Ebben mondjuk az a győzelem és Lillard extrája is a Blazersnek segít...

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 03:30

A Lakers jól robbant ki az All-Star szünetből annak ellenére, hogy jó pár hiányzója van, azóta 3-0-t ment a gárda és az utóbbi két összecsapásán már extra támadójátékot mutatott be - nagy kérdés, hogy ez megmarad-e, ha igen, akkor szinte nyert ügyük van LeBron Jameséknek. A Hornets back-to-back lép pályára, négy győzelem után előző este kikaptak Denverben, most pedig talán még nehezebb feladatot kellene megoldaniuk úgy, hogy Terry Rozier játéka kérdéses, lehet, hogy rá most nem számíthatnak. A Lakersnél a megszokott négy hiányzó most sem lesz ott a pályán, a James-Morris duó viszont a kisebb sérülések ellenére igen. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus