Jön a Bucks-Cavs rangadó visszavágója

Érdekes mérkőzéseket láthatunk New Orleansban és Milwaukee-ban is - nyolc meccset rendeznek az NBA újabb játéknapján, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzésekről.

Atlanta Hawks – Dallas Mavericks 01:00

Az Atlanta egyszerűen nem képes a formáját stabilizálni és megindulni fölfelé, csak a Brooklyn vesszőfutásának köszönheti azt, hogy egyelőre a tizedik helyen állhat Keleten – ennél jóval többet várt mindenki a csapattól, ezért már a robbantás lehetősége is felmerült. A hazaiak bár nemrég a Spurs, a Magic és a Heat ellen egymás után három meccsüket is megnyerték, de ezután három zakó következett, legutóbb éppen a darabjaira hulló Warriors győzte le Murray-éket. A Dallas sem a legjobb időszakát éli, Doncicék ötből négyszer is kikaptak és már csak nyolcadikak Nyugaton, a felemás eredmények oda vezettek, hogy a texasiak a szoros középmezőnybe süllyedtek. A csapat formáját elnézve azért viszont még mindig a Dallas az esélyesebb, a vendégek ráadásul egy nehéz programon vannak túl, játszottak például kétszer a Pelicansszal, a Lakersszel, a Bostonnal és a Sunsszal is, itt nem nagyon tudtak ünnepelni, most viszont a gyengélkedő Hawks ellen muszáj lesz érvényesíteniük akaratukat, ha oda szeretnének érni a playoffba egyenes ágon. Ami a meccset illeti, egyelőre sok a kérdőjel, Trae Young agyrázkódása miatt még mindig nem biztos, hogy pályára tud lépni, de Capela státusza is kérdéses, a kezdőből pedig Hunter fog hiányozni a hazaiaknál. A Mavericksnél Kyrie Irving hagyta ki a legutóbbi találkozót, egyelőre még bizonytalan, hogy ma tudja-e vállalni a játékot, de az Atlanta jelenleg annyira harmatos, hogy ha a két dallasi sztár közül csak Doncic játszik, akkor is a vendégek felé billenhet el a mérleg nyelve.

 

Indiana Pacers – Phoenix Suns 01:00

Ez a meccs kifejezetten érdekes lehet, bár rögtön érdemes leszögezni, hogy a keleti All-Star kezdőbe beszavazott Tyrese Haliburton sérülés miatt nem lehet ott a Pacersben, ami elnézve a vendégek formáját, nem sok jót jelent csapata számára. A Phoenix ugyanis talán a legjobb időszakát éli a szezonban, a keret végre teljesen egészséges és érkeznek is a győzelmek, jelenleg zsinórban hétnél járnak Bookerék és ma is jó esélyekkel vághatnak neki a sorozat folytatásának. Főleg úgy, hogy a hazaiaknak sztárjuk sérülése mellett a fáradtsággal is szembe kell nézniük, igaz, hogy Siakamék tegnap óriási győzelmet arattak a Sixers ellen, de nagy kérdés, hogy ez mennyit vett ki belőlük és egy hasonló játékerőt képviselő csapat ellen képesek lesznek-e megint extrát játszani legjobbjuk nélkül. A Sunsnál a sztártrió egyelőre remekül működik együtt, velük a pályán másnak a támadással nem sokat kell foglalkoznia – a vendégek 8-2-t hoztak az utóbbi tíz meccsükön és már kezdik megvetni a lábukat a nyugati top 6-ban. A felek néhány napja már meccseltek egymással, azt végül a Phoenix nyerte, akkor a Suns triója 91 pontig jutott, a fáradtabb és legjobb játékosát nélkülöző Indiana sikere pedig megint hatalmas bravúr lenne, a papírforma ugyanis most is Duranték győzelmét jelentené, akiknek azért lenne fontos egy újabb siker, mert azzal egy kicsit le tudnák szakítani magukról az üldözőket.

 

Charlotte Hornets – Houston Rockets 01:00

Két pocsék formában lévő csapat mérkőzése lesz egymással, de kettejük közül mégiscsak a Rockets jár előrébb idén, még akkor is, ha az utóbbi hetek eredményei igencsak csúnyára sikeredtek a vendégeknél. A Houston csak három meccsét nyerte meg az utolsó tíz alkalomból, így már a Utah is megelőzte és kikerült a playin-helyekről, ha valóban a pótselejtező elérése a célja Ime Udoka csapatának, akkor újra rá kell kapcsolniuk, különben könnyen elúszhat a szezonjuk. A Hornets idén (sem) sok vizet zavar, a hazaiak 10-32-vel csak a Washingtont és a Detroitot előzik meg Keleten, teljesen céltalanul mozognak a többi tankoló csapattal, így gyakorlatilag szinte sosem reménykedhetnek reálisan a győzelemben. A hírek szerint a Miamiból érkező Kyle Lowry egyelőre még nem biztos, hogy debütál új csapatában, de Gordon Hayward is sérült – ez viszont sok mindent nem befolyásol, a Hornets nagyon gyenge produkciót nyújt. Viszont érdemes megjegyezni azt, hogy a Charlotte-nak több hazai győzelme van, mint a Rocketsnak idegenbeli, bár a Houston értékelhetetlen teljesítményeket rak le az asztalra otthonától távol, de egy tankoló csapat ellen nyerniük még így is illene nyerniük Sengünéknek.

 

Toronto Raptors – Los Angeles Clippers 01:30

Ez egy teljesen egyoldalú mérkőzés lehet, a Clippers hosszú távú formájával talán csak a Bostoné vetekszik, a vendégek az elmúlt két hónapban csak ötször kaptak ki, egyértelműen megtalálták a helyes utat és már egy ideje a legjobb csapatok táborát erősítik. A Raptorsról ez nem mondható el, bár volt egy rövid fellángolás az Anunoby-csere után, de Siakam elcserélése után végképp egyértelművé vált, hogy bedobta a törölközőt a csapat, az utóbbi tíz meccsén csak 2-8-at tudott hozni, a kanadaiak valószínűleg kiszálltak a playin-helykeért folytatott harcokból is. A LAC most zsinórban negyedik győzelmére készül, a Thunder, a Nets és a Lakers elleni sikere után Torontót is bevenné, erre pedig még Ivica Zubac nélkül is hatalmas esélye van. A Raptorsnál Quickley és Poeltl személyében két fontos játékos is hiányozni fog, így végképp csak a csodában bízhatnak a hazaiak.

 

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 02:00

Bár a New Orleans volt már jobb formában is, de ez a meccs így is rangadónak számít, a Pelicans továbbra is versenyben van a legjobb hatba kerülésért, a Thunder pedig egyszerűen a konferencia (és az egész mezőny) egyik legjobb csapata, amely jelenleg csak fél meccsel van lemaradva a listavezető Minnesotától. A hazaiak az utóbbi időszakban felváltva szerezték a győzelmeket és a vereségeket, de így is hatodik helyen állnak, legutóbb a remek időszakot maga mögött tudó Utahnak dobtak 153 pontot, de a közvetlen rivális Suns ellen például néhány nappal korábban kikaptak Williamsonék. Az OKC azok után, hogy a két Los Angeles-i csapattól kikapott, most zsinórban négy sikernél jár, ezek között ott volt a Wolves elleni diadal, ami igazán szorossá tette a Nyugati Konferencia élmezőnyét. A hírek szerint fontosabb sérült egyik oldalon sincs, ez pedig kifejezetten látványossá és szorossá teheti a mérkőzést, viszont az elmúlt napok formái alapján a Thunder győzelmére látunk nagyobb esélyt, az OKC idén egyértelműen topcsapat, míg a Pelicans csak a középmezőny felső harmadában foglal helyet.

 

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers 02:00

A csapatok két nap alatt másodszor találkoznak, az előző derbit az edzőváltást követő órákban a Bucks nyerte meg, igaz, hogy azon a találkozón még nem Doc Rivers, hanem Joe Prunty segédedző vezette a csapatot. A Bucks egyébként nem áll rosszul a tabellán, 31-13-as mérlege a második helyre elég, viszont a Boston már három és fél meccsre távolodott el a csapattól – talán ez nem is olyan fontos, a lényegi dolgok úgyis a rájátszásban derülnek majd ki. A Cavs egyértelműen a legjobb formáját hozza idén, a vendégek tízből nyolc győzelmet szereztek és zsinórban nyolc siker után kaptak ki legutóbb az odavágón – most ismét egymásak feszülnek a csapatok, teljesen azonos körülmények között. A Bucksnál minden kulcsember bevethető, a Cavaliers viszont Mobley és Garland személyében hosszú ideje nem számíthat két kezdőjátékosára, ezúttal pedig a doppingvétség miatt eltiltott Tristan Thompson sem tud beugrani pár percre – eddig két kulcsembere nélkül is jöttek az eredmények, a Bucks legyőzése viszont így is komoly fegyvertény lenne a keleti negyedik számára.

 

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 02:00

A Memphis bár az utóbbi két meccsét a Raptors és a Heat otthonában is megnyerte, de ezek abszolút meglepetésgyőzelmek voltak annak fényében, hogy mennyi és milyen játékosok állnak Taylor Jenkins rendelkezésére. A Magic elég halovány időszakot él, ötből csak két meccsét nyerte meg a floridai csapat, így már csak nyolcadik helyen áll a tabellán – a korábbi menetelés után ez komoly visszaesés, bár hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy erre nem számítottunk. A vendégekhez azonban legutóbb már visszatérhetett Franz Wagner, az ő jelenléte sokat segíthet a pályán, a német ma is ott lesz a parketten – ezt a meccset ez ellen a súlytalan Grizzlies ellen így mindenképpen meg kellene nyernie a Magicnek, hogy újra nyomást tudjanak gyakorolni az előttük lévőkre.

 

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 03:30

A játéknap a két nyugati utolsó helyezett „kiesési rangadójával” zárul, a felek ketten együtt alig nyertek idén húsz meccset, így a találkozót ennek fényében érdemes a helyén kezelnünk. A hazaiak az elmúlt öt meccsükön csak a teljesen vakvágányon lévő Washingtont tudták legyőzni, ez is ritkaságszámba ment a társaságtól, azóta a Philly és a Thunder ellen a papírforma szerint labdába sem tudott rúgni, a Blazers viszont a Nets, a Pacers és a Rockets kárára három meccsét is megnyerte az utóbbi öt pályára lépéséből – ez természetesen nem jelenti azt, hogy elmozdult volna jelenlegi helyzetéből a csapat. A két tankoló fél közül talán a Portland képvisel valamivel nagyobb játékerőt, a vendégek rendelkeznek olyan játékosokkal, akik egyedül is képesek eldönteni meccseket, de két ilyen alacsonyan rangsorolt csapat egymás elleni meccsét szinte lehetetlen megjósolni. Eddig kétszer találkoztak egymással a csapatok, egyet a Spurs, egyet pedig a Blazers húzott be, tulajdonképpen ez is egy tét nélküli mérkőzés lesz, ahol az lehet a döntő, hogy melyikük akarja kevésbé behúzni a kéziféket.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus