Jön a döntő visszavágója, 18:00-tól kezdődik az NBA-menü

Este hattól a Bostont fogadja a Knicks, majd fél kilenctől jön a Cavs-Warriors szuperrangadó -utóbbit és a 23:00-tól kezdődő Spurs-Bullst közvetíti a Sport1 - folytatódik a Westbrook-show?

 

New York Knicks - Boston Celtics 18:00

Egy klasszikus keleti derbi nyitja a karácsonyi NBA-menüt, ráadásul ez a párosítás most valóban izgalmakat és színvonalat ígér - csak fél meccs köztük a különbség a Celtics javára. A vendégek kifejezetten jó formában vannak, és idegenben is borzasztóan hatékonyan dolgoznak, bár legutóbb Russell Westbrook ellen tehetetlenek voltak, így vereségből érkeznek. A Knicks behúzta az előző két találkozóját, és a Rose-Anthony-Porzingis trió kifejezetten jól működik, otthon rendre megszórják ellenfeleiket, és az irányító gyakorlatilag MVP-éve óta nem volt ilyen jó - ő izgalmas csatát vívhat a bombaformában lévő Isaiah Thomasszal, Horford pedig Porzingisszel és Noah-val csaphat össze a palánk alatt. Szoros, hangulatos derbire van kilátás, ráadásul a New York egy győzelemmel meg is előzheti riválisát és felléphet a keleti harmadik helyre.

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 20:30 (Sport1 - ÉLŐ)

Miután kellően "bemelegedtünk" a keleti rangadóval, már jöhet is az est csúcspontja, a tavalyi nagydöntő visszavágója - egymásnak feszül az elmúlt két szezon bajnoka, Kelet és Nyugat listavezetője, a liga jelenlegi két legjobb csapata. Tavaly karácsonykor nem játszottak egymással igazán jó meccset, pontszegény derbin nyert a Warriors, de most mindkét gárda jó formában van - a Cavs az elmúlt tíz meccsből csak egyszer kapott ki, amikor nem játszott James, Irving és Love, míg a Warriors zsinórban hét győzelemből érkezik. A vendégek a liga legjobb támadójátékával és top öt védekezéssel érkeznek, de amíg számít, a Cleveland is hasonló számokat produkál. A hazaiaknál JR Smith hiányzik, és az ő tűzereje a Golden State ellen azért számíthat - a párharcokat felesleges bemutatni, de a Durant-James csata ebben a párharcban mindenképpen új faktor lesz.

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 23:00 (Sport1 - ÉLŐ)

A Spurs parádés formában van, legutóbb a Gasol-Parker-Ginobili trió nélkül is lejátszotta a Portlandet, míg a Bulls továbbra sem talál ki a gödörből - az előző hat meccsből ötöt elveszítettek Butlerék. Jelenleg elég nagy a különbség a felek között, ha a San Antonio hozza megszokott védekezését, ez a Chicago, főleg idegenben nem valószínű, hogy pont most kapja el a fonalat, ráadásul a Green-Leonard kettős jó opció lehet Butlerre és Wade-re. Meg kell említeni viszont, hogy idei első találkozásukat 95-91-re nyerte a Bulls, de azóta egyrészt csak a Clipperstől kapott ki a San Antonio, másrészt Gibsonék sokkal rosszabb állapotban vannak.

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 02:00

Az ünnepi menü negyedik állomása a Russell Westbrook-show következő fellépése lesz, a Thunder a több biztató meccs után legutóbb vereséget szenvedő Minnesotát fogadja. A hazaiak vezére egészen elképesztő formában van, legutóbb 45 pontos tripla-duplát gyártott a Boston ellen, és az előző három mérkőzés mindegyikén elérte a negyven egységet, a Minny védekezése pedig nem arról híres, hogy kőkeményen szívja a sztárok vérét - igaz, néha-néha azért megmutatták már, hogy képesek stabil, szervezett játékra. Ezúttal is csak ezzel lehet esélyük, de ha Westbrook képes ott folytatni, ahol Bostonban abbahagyta, akkor nagyon nehéz dolguk lesz Wigginséknek - ugyan a gyors játék nekik is fekszik, és LaVine is beszórt legutóbb negyven pontot, a pontkirály-jelölt egymaga eldöntheti az összecsapást.

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 04:30

A Clippers meg sem érezte Blake Griffin kiesését, de Chris Paul sérülésével egy teljesen más csapatot láthattunk legutóbb, amely hazai pályán kikapott a Dallastól - ezek után most sem készülhetnek könnyű estére a városi rivális ellen. A Lakers borzalmas időszakot zárt le, de még mindig vannak sérültek, igaz, Julius Randle most már valószínűleg pályára léphet - mostantól jó pár meccset játszanak otthon, ahol feljebb kapaszkodhatnak, ha összeszedik magukat. Ha Paul tudja vállalni a játékot, akkor egyértelműen a "vendégek" felé billen a mérleg nyelve, az ő hatása óriási - ha hiányozni fog, akkor Clarksonék gyors kosárlabdája, nagy tűzereje elég lehet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus