Jön a negyedik Mavs-Lakers, Sacramentóban játszik a Milwaukee

Idegenben lép pályára a Bucks és a Heat, otthon meccsel a Jazz és a Clippers - íme a következő NBA-játéknap felvezetője.

 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 01:00

Ez most egy abszolút nyerhető meccs az Atlanta számára, Trae Youngék sokat javultak mostanában, de balszerencséjükre sok élcsapattal találkoztak, így pedig nem jöttek az eredmények - most viszont bőven verhető ellenfelet kell megverniük, ideje bizonyítani. A Wizardsnak voltak kiemelkedő találkozói az elmúlt időszakban, de legutóbb éppen belenézett egy csúnya pofonba, ami tulajdonképpen a realitást tükrözte vissza - még mindig öt-hat fontos játékosuk hiányzik, így továbbra is csak a váratlan extrákban és az ellenfélben bízhatnak. A Hawks viszont most nem hibázhat, ha a draftcetlinél többet akar még ettől a szezontól, akkor el kell indulnia felfelé, márpedig a jelenlegi formát és a keretek erősségét tekintve egyértelműen esélyesebb a vendégcsapat.

New York Knicks - New Orleans Pelicans 01:15

A New Orleans remek formában érkezik meg a meccsre, tízből hetet nyert, így pedig idegenben is jó esélyei lehetnek a két komoly vereségből érkező New York ellen. A Pelicans oldalán a védekezés talán kicsit megint puhult az elmúlt meccseken, cserébe viszont kiegyensúlyozott és gördülékeny a támadójáték, Brandon Ingram remekel és a többiek is szépen dolgoznak alá még úgy is, hogy Jrue Holiday sérült - ő most sem fog játszani, de ez nem csökkenti a csapata eseélyeit. A Knicksnek szintén voltak jobb meccsei, de most 0-4-gyel zárta idegenbeli túráját és kicsit fejben is szétesett a végére, az utolsó két találkozója szörnyű volt, ráadásul Bobby Portis olyan faultokat is elkövetett, amiket nem értünk - nagy kérdés, hogy rendezni tudják-e a soraikat.

Brooklyn Nets - Miami Heat 01:30

A Nets formáját tekintve kötelező meccs ez a Heat számára, a floridaiak legutóbb magabiztosan nyertek Indianában, most pedig a zsinórban hét vereségből érkező Brooklyn ellen is egyértelmű esélyesek. A hazaiaknál most már jó ideje nem működik valami, főleg a támadójáték, nem megy a Dinwiddie-mágia, lelassult és leegyszerűsödött a csapat játéka, a Miami viszont ennél sokkal jobb passzban van - már Justise Winslow is visszatérhetett, Erik Spoelstra tulajdonképpen a teljes keretére számíthat és támadásban sokkal előrébb tartanak, mint mostani ellenfelük. Ezzel együtt persze nekik is voltak már szenvedős meccseik elöl, főleg idegenben, illetve persze a Nets vereségszériája sem tarthat örökké, de tény, hogy jelenleg meglepetés lenne a hazaiak győzelme.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

Mindkét csapat jó formában érkezik meg, a Memphis sorozatban hármat nyert, a Spurs pedig back-to-back lejátszotta a Milwaukee-t és a Bostont is, úgyhogy érdeklődve várjuk ezt az összecsapást. Mindkét együttesnél a támadójáték az, ami nagyon megy mostanában, még a vereségek idején is jók voltak ezen a téren, úgyhogy előzetesen látványos, pontgazdag találkozóra lehet kilátás - nem nagyon lehet megtippelni, hogy ki jön ki ebből jobban, mindkét gárdában benne van a sima győzelem. Idén eddig két jó meccset játszottak egymással, 1-1-re állnak és mindig az aktuális vendégcspat nyert - sérült egyik oldalon sincs, rendelkezésre áll a megszokott állomány.

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

Egyik csapat sincs jó passzban, a Bulls öt, a Pacers három meccset vesztett el az előző ötből és bár az Indy alapvetően természetesen sokkal előrébb tart, de mostanában nagyon megtorpant, főleg ami a védekezést illeti. A vendégeknél Brogdon játéka továbbra is erősen kérdéses és Sabonis is sérüléssel bajlódik, legutóbb ugyan vállalta a játékot, de ezzel tovább rontott az állapotán, úgyhogy most az ő szereplése sem biztos, meglátjuk, hogy végül ott lesznek-e a parketten - Brogdonnal kapcsolatban a "remélhetőleg játszik" kifejezés hangzott el. A Bullsnak volt egy-két jobb meccse jó csapatok ellen, de mostanában megint kicsit szétcsúszott a történet, képtelenek összerakni egy teljes meccset jól, mindig van valami leolvadásuk, a harmadik negyedeket például rendszeresen elrontják - akármilyen rossz formában is van a Pacers, egy leeresztés most sem férhet bele LaVine-éknek. Carter Jr. többhetes kihagyása nagyon nem jött jól nekik, ráadásul Markkanen sem teljesen egészséges, de a hírek szerint ő azért ott lesz a pályán.

Phoenix Suns - Orlando Magic 03:00

Az Orlando ötből négy győzelem után, jó formában érkezik meg, a Suns viszont egy kisebb fellángolás óta megint elvesztett négyből hármat, az utóbbi kettőt otthon, úgyhogy a hazai pálya sem jelenthet különösebb megnyugvást nekik. Devin Booker ugyan már jó ideje nem fér be 30 pont alá, de ez semmilyen hatással nincs az eredményességükre, nem működik a csapat, főleg védekezésben, ami a Magic ellen is végzetes lehet - Vucsevicsék az utóbbi négy meccsből háromszor is 100 pont alatt tartották aktuális ellenfelüket, hátul sokkal jobbak, mint a Suns. Velük kapcsolatban viszont az a kérdés, hogy idegenben mit tudnak felmutatni, mert elég nagy náluk a kontraszt, vendégként csak 5-12-t hoztak eddig, míg otthon 13-8-at - saját pályájukon megverték már idén a Phoenixet, de idegenben azért más lesz a helyzet. Ami a sérüléseket illeti: a biztosan hiányzó Isaac mellett valószínűleg Augustin sem lesz ott a vendégeknél és Gordon játéka is kérdéses, míg a Sunsnál továbbra is csak Kaminsky maródi.

Utah Jazz - Charlotte Hornets 03:00

Kütelező feladat a Jazz számára, a liga legjobb formában lévő csapata nem hibázhat hazai pályán egy keleti alsóházi együttessel szemben. Zsinórban hét győzelmet követően abszolút favoritként léphetnek pályára Rudy Gobert-ék, ráadásul a Charlotte nincs is igazán jó passzban, az előző két meccsét elvesztette és januárban eddig csak egyszer kapott 110 pont alatt, ez nem túl biztató adat számukra. A szezon során egyszer már otthon is kikaptak a Utah-tól, most is a Graham-Rozier páros esetleges nagy meccsében bízhatnak és talán abban, hogy a Jazz kifog egy rossz napot - egyébként Clarkson megszerzése óta teljesen kiegyenesedtek Mitchellék, Conley-n kívül most sincs sérültjük, úgyhogy minden mellettük szól.

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 03:45

A játéknap talán legnagyobb rangadója lesz ez, bár a Dallas abszolút nincs jó formában: legutóbb a Denver ellen vesztett szoros meccset otthon, összességében pedig hatból négy vereséget szenvedett el. Ezzel szemben a Lakers egy hatos győzelmi szériában van, legutóbb harminccal verte a New Yorkot, egész más az arany-lilák helyzete, viszont most valószínűleg nélkülözniük kell Anthony Davist: a klasszis magasember hatalmasat esett az előző meccsen és bár a nagy bajt elkerülte, de még mindig fájdalmai vannak. Ezen felül Avery Bradley játéka is kérdéses náluk, míg a Mavsnél is hasonló a szituáció: Kristaps Porzingis biztosan, JJ Barea pedig lehet, hogy nem fog pályára lépni. A Los Angeles alapvetően még idegenben is esélysebb, de Davis nélkül meglátjuk, hogy mire lesz majd képes - a Doncic-James csata mindenesetre meglesz, abban pedig eddig nem kellett csalódnunk. A szezon során egyébként már háromszor találkoztak a felek, eddig 2-1-re vezet a Lakers.

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 04:00

Kicsit megakadt mostanában a Milwaukee, persze ez csak a saját korábbi szintjéhez képest jelenthető ki, hiszen januárban így is 3-1-re áll eddig, de mindhárom győzelem nehezebb volt a vártnál, az egy vereség pedig a szezon eddigi legnagyobb különbségével érkezett meg. Viszont ha nyernek Middletonék, akkor azzal a franchise történetének legjobb 40 meccses szezonrajtját vihetik véghez, ami valószínűleg jelent némi motivációt, ráadásul igazából a hazai pályán kívül semmi nem szól ellenük - elvileg csak Ilyasova játéka kérdéses, a nem 100%-os Antetokounmpo is ott lesz a pályán és Hill is visszatér a pihenőből. A Kings egyébként kicsit összeszedte magát és négyből hármat nyert, úgyhogy otthon most már érdemes vele vigyázni, de Bogdanovics és Holmes biztosan, míg Bagley lehet, hogy nem tud játszani, a Milwaukee pedig nagyon más szint, mint az utóbbi ellenfeleik...

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 04:30

Abszolút kötelező mérkőzés a Clippers számára, hiszen a Warriors továbbra is messze nyugati sereghajtó és az utóbbi hat meccsét sorozatban elvesztette - egy ilyen ellenféllel szemben nem hibázhat Doc Rivers alakulata. A hazaiaknál Paul George nem fog játszani, de ennek nem szabad számítania, a többiek elvileg bevethetőek, úgyhogy otthon muszáj nyerniük, nem lehet kifogás - a GSW jobb napjain képes kellemetlen ellenféllé válni, de ezt Leonardéknek tudniuk kell kezelni. Ráadásul jó lenne, ha a lehető legegyszerűbben hoznák a kötelezőt, mert utána ki-ki meccsre utaznak Denverbe...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus