Jön a Nuggets-Cavs visszavágó, ismét pályán a Rockets és a Pelicans

Hét találkozót rendeznek hajnalban, többen is pályára lépnek a liga legjobbjai közül - nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt!

 

Indiana Pacers - Utah Jazz 01:00

Mindkét csapat sorozatban három győzelemből érkezik és hosszabb időintervallumot vizsgálva is remek formában vannak, ráadásul már csak azért is érdekes a helyzet, mert mindketten elsősorban a védekezésnek köszönhetik a sikereiket. Túl sok pontra épp ezért nem számíthatunk, fontos lesz, hogy Oladipo, vagy Mitchell fog ki jobb napot, illetve hogy Rudy Gobert-rel tudnak-e valamit kezdeni a hazaiak, a francia limitálása komoly feladat lesz Sabonisnak, Turnernek, vagy Youngnak is. Idei első találkozójukat 15 ponttal nyerte idegenben az Indiana, de most meglepődnénk, ha ilyen sima lenne... 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 02:00

A Toronto ugyan back-to-backet játszik, de jelen pillanatban alig néhány csapathoz nem utazna csak esélyesként ennek ellenére és a Pistons nincs benne abban a néhányban - éppen egy 12-1-es periódust futnak DeRozanék, ezt holmi back-to-backek nem írják automatikusan felül. Ráadásul a Detroit kifejezetten gyenge továbbra is, az utóbbi tizenegy meccséből kilencet elvesztett, igaz, otthon azért jóval reménytelibb a helyzete - meglátjuk, hogy mennyire pörögnek fel Griffinék, akik a szakadék szélén táncolnak a rájátszást illetően, minden vereség duplán számít már nekik innentől. Kanadában eddig mindkétszer kikapott idén a Pistons, most pedig valószínűleg Stanley Johnson és Luke Kennard nélkül kell kiállnia. 

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 02:00

Érdektelen összecsapás, ahol két tankoló csapat találkozik és bár mindkettőnek vannak jobb meccsei, összességében szabadesést produkál - a Grizzlies konkrétan 14 meccset bukott zsinórban, de a Bulls is 3-14-et ment az utóbbi 17 találkozóján. Tétje sincs az összecsapásnak, amelyik fél nyerni akar, az fog nyerni, az fog többet tenni a sikerért már a csapat összeállításánál kezdve - pont alapvetően több lenne Dunnékban, de legutóbb botrányosak voltak elöl is. 

Milwaukee Bucks - Houston Rockets 02:00

Back-to-backet játszik a Houston, de ahogy a Torontónál, úgy itt is elmondjuk, hogy ez csak nehezítő körülmény, semmi más - idegenben is félelmetes a társaság és az ilyen helyzeteket is jól kezeli, ráadásul sorozatban 16 győzelem után az sem lehet kérdés, hogy favorit. Főleg a Bucks ellen, hiszen Antetokounmpóék az elmúlt hat meccsükből ötöt elvesztettek és nem igazán találják a ritmust, valami szétcsúszott csapatszinten és bár ők a pihentebbek, illetve a hazai pálya is őket segíti, mindenképpen javulniuk kell elöl-hátul. A vendégek sokkal jobb formában vannak és bár az Anderson-Johnson duót valószínűleg most is nélkülözniük kell, a jóval potensebb támadójáték, a szükség esetén felkeményedő védekezés és egyéb matchup-helyzetek is mellettük szólnak - Antetokounmpóékra például jó védő lehet Tucker és Mbah a Moute, Bledsoe életét Paul keserítheti, ötösben pedig Clint Capela okozhat komoly károkat a Milwaukee-nak. A hazaiak főleg a frissességben bízhatnak és abban, hogy előbb-utóbb minden sorozat megszakad... 

Sacramento Kings - New Orleans Pelicans 04:00

Itt is egy bombaformában lévő nyugati élcsapat játszik back-to-backet vendégként, ezek alapján pedig természetesen esélyes a Pelicans - káprázatos támadójátékot produkál az együttes és zsinórban kilenc győzelemnél tart, tényleg csak a fáradtság gátolhatja meg őket a tizedik megszerzésében. A Kings azért nem feltétlenül leírandó, az előző három meccséből kettőt megnyert és jobb napjain képes a meglepetésre, főleg otthon, ha Anthony Davis a tegnapi kisebb sérülése és a komoly terhelés után nem lesz most 100%-os, akkor talán lehet keresnivalójuk a vendéglátóknak. 

Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers 04:30

Jön a négy nappal ezelőtti clevelandi meccs visszavágója, de bár akkor idegenben is győzött a Nuggets, azóta fordult a helyzet: a Cavs remek játékkal és nagy győzelemmel tört ki a letargiából legutóbb, míg a Nuggets elbukott egy kötelezőt Dallasban, ráadásul emiatt most back-to-backet is játszik. Ez mindenképpen befolyásoló tényező lehet, de az lesz a döntő, hogy a legutóbb látott energia és agresszivitás megmarad-e a Clevelandnél, Larry Nance Jr. most Jokicsékkal szemben is olyan teljesítményt nyújt-e, mint akkor - a Nuggetsben alapvetően megvan az, hogy a festékben domináljon, de az is, hogy kintről dobja szét ellenfelét, csak ehhez sokkal többet kell tennie, mint Dallasban. A vendégeknél Thompson és Green is sérült még Love mellett, szóval magas posztokon továbbra is elég vékonyak lesznek, kérdés, hogy ezt ki tudják-e használni a hazaiak. 

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 04:30

Itt egyértelműen a Lakers a favorit, Ballék ugyan legutóbb otthon kikaptak a parádézó Portlandtől egy szoros meccsen, de előtte zsinórban ötöt nyertek és a játékerőt tekintve abszolút élcsapatként beszélhetünk róluk mostanában, hozzák a nyugati középmezőny szintjét. A Magic nyilván nem ilyen és bár a két csapat első meccsét 22 ponttal nyerték Vucsevicsék, most elég más a helyzet és nagyon komoly bravúr lenne tőlük, ha ez sikerülne. Persze ha az ellenfél hagyja, akkor ők képesek látványos és eredményes támadójátékra, de ezt a LAL is hozza, csak még jobban - ugyan Brandon Ingram még nem játszhat, de a többiek is hozhatják a kötelezőt. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus