Jön a Raptors-Celtics visszavágója Bostonban

Otthon javítana a Philadelphia és a Milwaukee is - lesz Memphis-Sacramento és Minnesota-Portland is - íme a napi felvezető.

Boston Celtics - Toronto Raptors 1:00

Keleti csúcsrangadóval kezdünk, két olyan csapattal, amelyek közül bármelyik reális eséllyel pályázik arra, hogy a szezon végén nagydöntőt játsszon - igaz, most egyik sincs kirobbanó formában. A Toronto komoly meglepetésre back-to-back hazai vereségek után próbálja összeszedni magát, a Boston viszont ezen talán már valamelyest túl van, legutóbb megggyőző teljesítménnyel hozta a kötelezőt hazai pályán. A két gárda idén már találkozott egyszer, akkor jobban játszva, 113-101-re győzött a Raptors, de most Bostonban lesz a visszavágó és a vendégeknél sérültek is vannak: CJ Miles és Norman Powell biztosan hiányozni fog, Danny Green ha nem is 100%-osan, de végül úgy fest, hogy játszik, Serge Ibaka viszont komoly érvágás lehet megint, ha nem jön rendbe a térde. Erről pontosabbat még nem tudunk, mindenesetre a támadásban javulgató Celticsnél csak Marcus Morris játéka kérdéses, ő betegséggel bajlódik.

Indiana Pacers - Miami Heat 1:00

Ez a két csapat is találkozott már idén, akkor Miamiban nyerni tudott a Pacers, most otthon ugyanezt szeretné megtenni, de az elmúlt négy meccséből csak ezt az egyet, a Heat ellenit nyerte meg egy héttel ezelőtt - közben a floridaiak éppen legutóbb szedték össze magukat, úgyhogy talán kiegyenlítettebbek most az erőviszonyok. A Miami részéről a nagy kérdés még mindig a védekezés, ha kellően agresszívek hátul, akkor tudnak eredményesek lenni, ráadásul ez az Indiana nem is nagyon tud mit kezdeni, ha nagy nyomás van mondjuk Oladipón - ez lehet a kulcs a vendégek szempontjából. A Pacersnek támadásban kellene állandósítania egy jó formát, de ez még nem sikerült, nagyon ingadozó a játékuk még mindig, meglátjuk, hogy most mennyire kapják el a ritmust. 

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 1:00

Ez jó meccs lehet, a Sixersnek nem sikerült megfelelően Jimmy Butler bemutatkozása, nyilván időre van szükségük, de most otthon egy jó nyugati csapat ellen megmutathatják, hogy mire képesek. Butler Donovan Mitchellel, Joel Embiid Rudy Gobert-rel, Ben Simmons pedig Ricky Rubióval vívhat csemegének ígérkező csatát, a Utah-val kapcsolatban pedig említsük meg, hogy három szép győzelem után 50 ponttal kapott ki Dallasban, bőven van min javítaniuk a vendégeknek. Komolyabb sérülések egyik felet sem hátráltatják, kicsit fáj itt-ott többeknek is, de a hírek szerint minden fontosabb szereplő ott lesz a parketten.

Washington Wizards - Brooklyn Nets 1:00

Az elmúlt egy hétben elkezdett működni a Washington, sorozatban három meccset nyert a gárda, mindegyiken 115-120 pont között dobott és valamire rátalált, úgyhogy nem irigyeljük most a Brooklynt - egy héttel ezelőttig inkább a Nets lett volna esélyesebb, de a fővárosiak belendülése és Caris LeVert sérülése után most már más a helyzet. A vendégek zsinórban háromszor kikaptak, mindháromszor gyengén védekeztek, ráadásul ezúttal Allen és Hollis-Jefferson játéka is erősen kérdéses, úgyhogy nem áll jól a szénájuk.

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 2:00

Az eddigiek alapján gyakorlatilag rangadóról beszélünk, a Memphis 8-5-tel, a Kings 8-6-tal áll és mindkét fél egy remek győzelem után lép pályára: a hazaiak a Milwaukee-t, a vendégek a San Antoniót intézték el legutóbb. A stílusok csatájaként tekinthetünk erre a meccsre, hiszen a Grizzlies a lassú, de nagyon agresszív, ellenfelet felőrlő játékot műveli, míg a Sacramento egy gyors, könnyed, rohanós rendszerben játszik és mindkettő nagyon eredményes eddig. A hazai pálya miatt talán azért a Memphis az esélyesebb, főleg hogy otthon 5-1-re állnak Mike Conley-ék, de ha "elszabadulnak" a vendégek, akkor akár az ő sima győzelmükre is lehet esély. 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 2:00

Itt a hazai pálya lehet döntő faktor, mert a Portland alapvetően jóval erősebb csapat volt eddig a Minnesotánál, de a Wolves otthon 6-1-re áll, az előző két mérkőzését remek játékkal és főleg jó védekezéssel nyerte, míg a Blazers egy hosszú győzelmi széria után kikapott a Lakerstől. Nagy kérdés, hogy ez a lendület kitart-e Townséknál, főleg ami a védekezést illeti, Covington és Saric jól debütált, de azért van még mit bizonyítaniuk akkor is, ha most jó formában vannak, míg a vendégek nagyon előkelő helyen állnak és ők is főleg a remek védekezésüknek köszönhetően. Ami a sérülteket illeti: Derrick Rose edzett, de kérdéses a játéka, míg a Portlandnél Mo Harkless nem fog játszani.

New Orleans Pelicans - New York Knicks 2:00

Kötelező meccs a Pelicans számára, Anthony Davisék három győzelem után kikaptak Minnesotában, most hazatérhetnek és folytatnák a felzárkózást - a hazai 5-1-es mérlegük biztató, a Wolves-meccs előtti játékuk is az, ráadásul Nikola Mirotic már visszatért, sőt, a hírek szerint most már Elfrid Payton játékára is van esély. A vendégek gyenge formában vannak, az előző három meccsüket nagyon simán vesztették el, elég mélyre jutottak és meg sem tudták nehezíteni ellenfeleik dolgát, ráadásul a sérültlistához Mitchell Robinson is csatlakozott, igaz, ő talán vállalni tudja a játékot. Az erőviszonyok egyértelműek, ugyan a Pelicans képes borzalmas meccsekre, de most nagy bravúr lenne, ha győzni tudna a New York.

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 3:30

Ez pedig természetesen a Bucks számára kötelező, Middletonékhoz képest a Bulls egy gyenge csapat sok fontos hiányzóval annak ellenére, hogy mostanában azért jó pár szoros mérkőzést játszott és néhányat meg is nyert ezek közül. A Milwaukee Kelet és az egész liga egyik legjobbja eddig, de legutóbb a Memphis ellen elvesztette hazai veretlenségét és ez azért egy kisebb pofon volt a társaságnak, de ott sem játszott rosszul, sőt, igazából idén még nem is volt kifejezetten gyenge mérkőzése annak ellenére, hogy már négyszer kikapott. Minden tekintetben ellenfelük felett állnak Giannis Antetokounmpóék és bár vannak sérültjeik (pl. DiVincenzo sem játszhat), a legfontosabb láncszemek egészségesek.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Golomán György csapata, a Westchester Knicks is játszik a G-League-ben, 1:00-kor az Erie Bayhawks otthonában lép pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus