Jön a Suns-Clippers rangadó, de lesz Sixers-Hawks is

Érdekes mérkőzésekkel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

Tét nélküli mérkőzés a keleti alsóházban, igazából egyik csapatnak sem számít már, hogy mi történik, bár mindkét oldal elmondta, hogy a becsület viszont számít, kell, hogy legyen tartásuk. Most azért az otthon játszó Cavs jobb helyzetben van, előrébb tart, minőségibb és egészségesebb a kerete, a pályaelőny is segíti, az edzőjét és több játékosát nélkülöző Orlando pedig az előző hat meccsét elvesztette - igaz, legutóbb a Lakers ellen pont nem is nézett ki olyan rosszul. Ezzel együtt az esélyesebb a Cleveland, bár Sexton, Nance Jr. és Hartenstein (na meg Prince) hiánya nem segít Garlandéknak, meglátjuk, hogy mennyire lesznek élesek. 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:30

Ez kiemelt rangadónak tűnik, mert az Atlanta az edzőváltás óta abszolút élcsapat-szintet hoz a rengeteg sérülése ellenére és bár legutóbb Detroitban nagyon gyenge volt a gárda, de azt egyelőre csak egy rossz napként érdemes kezelni, mert előtte stabilan villogtak Bogdanovicsék. A Phillynél visszatértek a vezérek és legutóbb könnyedén hoztak is egy kötelező győzelmet, a Brooklynnal folytatott csatájukban most is nagyon kellene nekik a siker, főleg hazai pályán, de a Hawks is küzd a keleti playoff-helyekért, úgyhogy a vendégek motivációjával sem lehet gond. Kiemelten érdekes lehet majd az Embiid-Capela csata, vagy a Harris-Gallinari párharc, de az is, hogy Ben Simmons meg tudja-e fogni Bogdan Bogdanovicsot - a vendégeknél komoly gond, hogy Trae Young és Kevin Huerter sem játszhat, így azért nagy bravúr lenne tőlük a győzelem. 

Washington Wizards - Los Angeles Lakers 01:30

A Wizards hosszú győzelmi sorozata legutóbb hosszabbítás után megszakadt a Spurs ellen, úgyhogy most az a kérdés, hogy hogyan reagálnak erre a fővárosiak, mert a feljavult védekezés és az egyszerű, de hatékony támadójáték nagyon működött mostanában és ezzel a játékkal reális esélyük van bejutni a playoffba. A Lakersnél Anthony Davis próbál formába lendülni és a csapat is próbál körülötte "felépülni", legutóbb Orlandóban végre nyertek is egy meccset, meglátjuk, hogy egy jóval nehezebb feladattal megbirkóznak-e. A palánk alatt papíron fölényben lehetnek, ha a Davis-Drummond duó hozza magát, akkor a festékben nekik áll a zászló, a nagy kérdés az, hogy Schröderék képesek-e kicsit lassítani a Westbrook-Beal párost. 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Boston egy borzasztó kínos, OKC elleni hazai vereségből, a Charlotte pedig egy nagyjából papírformának számító, Milwaukee elleni pofonból érkezik. Ezzel együtt a Hornets is maga alatt teljesített és meg sem közelítette azt, amit hétvégén éppen a Celtics vendégeként bemutatott, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy ahhoz a találkozóhoz képest mi változik - Bridgesék támadójátéka és dobóformája ott egészen extra volt, meglátjuk, hogy tudnak-e ismét valami hasonlót produlálni. A hazaiaknál Kemba Walker biztos, hogy még most sem játszhat, Jayson Tatum visszatérésére viszont van esély, ha ő lesz, akkor nyilván bennük lehet a visszavágás és erre most nagy szükségük is lenne a tabella, illetve az elmúlt találkozókon ismét kicsit megtépázott önbizalmuk miatt is...

New York Knicks - Chicago Bulls 01:30

A New York hosszú sikerszériája legutóbb véget ért, Randle-ék a Sunstól kaptak ki hazai pályán, de most a Chicagóval szemben azért más lesz a helyzet, nem egy ligaelit csapatot látnak vendégül. A Bulls azért mostanában javulgatott, az utóbbi hat meccséből négyet is megnyert, legutóbb a Heatet is legyőzte, úgyhogy magabiztosabban léphet most pályára még LaVine nélkül is, Vucsevicsék magas poszton komoly károkat okozhatnak és ha Satoranskyék hozzáteszik a magukét kintről, akkor lehet keresnivalójuk. Ezzel együtt otthon persze a keleti negyedik Knicks tűnik esélyesebbnek, új sérültje nincs a társaságnak, meglátjuk, hogy sikerül-e visszatérnie a győztes útra. 

Miami Heat - San Antonio Spurs 02:00

A Heat megint betlizett, a Chicago elleni hazai vereség akkor sem szép, ha több fontos játékosuk is hiányzott megint és Jimmy Butler el is mondta, hogy nincs itt mire mutogatni, védekezni kell, de ezt egyelőre valamiért nem csinálják. Most is az a fő kérdés, hogy hátul mennyire lesznek "elkötelezettek", Oladipo biztos hiánya mellett Herro és Nunn játéka viszont most is kérdéses, ami nem segít - ehhez jön az, hogy a Spurs legutóbb éppen kiemelkedően jó volt és megállította a Washingtont. A texasiak sem túl stabilak és nekik is nagyon kellene a győzelem, de mostanában azért összességében jobb formában vannak ellenfelüknél és egészségesebbek is, egyedül White fog hiányozni a fontosabb játékosok közül. Érdekesség, hogy a felek alig egy hete találkoztak San Antonióban és akkor, ott húsz ponttal nyert a Miami. 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 03:00

A csapatok egy hét alatt harmadszor találkoznak már, az előző két mérkőzést egyaránt Portlandben rendezték, egyaránt sok pontot hozott és egyaránt a Memphis nyerte meg, úgyhogy most otthon is a Grizzlies tűnik esélyesebbnek. Mindezt tetézi az, hogy a Blazers back-to-backet játszik, előző este Indianában aratott szép győzelmet a gárda, de összességében azért hosszú ideje nem találja magát és nagyon vissza is zuhant a tabellán, ezen szeretne most segíteni azzal, hogy nyer egy közvetlen riválisa otthonában. Nagy csodákat nem várhatunk, valószínűleg most is sok lesz a pont, de a pihentebb, energikusabb, jobb formában lévő Memphis otthon mindenképpen magabiztos lehet - hacsak meg nem érkezik a most már régen látott Dame Time...

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 03:00

Érdekes meccs lehet ez, a Denver Will Barton elvesztése óta nyert kettőt, a legutóbbit kifejezetten magabiztosan és jól játszva a Memphis ellen, úgyhogy összességében nagyon azért nem rendült meg ettől sem és otthon a New Orleans ellen is mindene adott lehet a győzelemhez. A Pelsnél viszont kimondták, hogy mostantól mindent egy lapra feltéve rohamoznak, mert csak akkor lehet esélyük a playinre, ha mindent nyernek, ebben a szellemiségben lépnek pályára most is, meglátjuk, hogy mire lesz ez elég. A játékerő azért még tartalékosan (Murray, Barton és Morris sincs) is a hazaiak mellett szólhat, de Jokicsnak, Porternek és a többieknek nem szabad betlizni, mert most hiányzik a mélység - a New Orleans pedig legutóbb szétszedte a Clipperst, azzal a játékkal most is benne lehet a vendégek bravúrja.

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 04:00

Ez kiemelt rangadónak számít, hiszen a liga jelenlegi második és harmadik legjobb csapata feszül egymásnak alig egy meccs különbséggel, vagyis ha a Clippers nyer, akkor utoléri riválisát. Az egymás elleni csatát már meg is nyerte a LAC, mert az előző két meccset hozta ebben a felállásban, de jelenleg azért lehet, hogy inkább a Phoenix az esélyes: Paulék 3-2-vel hozták le az öt rangadóból álló keleti túrát, míg a Clippers ugyan jó formában volt, de az előző két találkozója nem sikerült jól és sok a sérültje is. A vendégeknél Leonard, Ibaka és Beverley biztosan nem lesz most sem, de Batum játéka is kérdéses, úgyhogy sok múlik majd a kiegészítőkön, akik lehet, hogy kicsit kifulladtak - persze most bizonyíthatják, hogy nem így van, ahogy a kisebb sérüléssel küzdő, de a játékot vállaló Paul George is. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:00

Itt kötelező lenne nyernie a Jazznek, a Minnesota elleni back-to-back blama után egyszerűen nem teheti meg a társaság, hogy megint bakizzon, ráadásul ha megteszi, a Suns pedig nyer, akkor a ligaelső pozíció is ugrik, holtversenybe kerülnének. A Kings azért javult mostanság, az utóbbi öt meccséből hármat is nyert, ebből kétszer a Dallast verte meg, De'Aaron Fox kidőlése ellenére ismét van némi fantázia a gárdában, de ettől még a Utah papíton teljesen más szint, a kérdés az, hogy Gobert-ék összeszedik-e magukat fejben. A baj számukra az, hogy Mitchell mellett Conley sem tudja vállalni a játékot, így nagyobb szerep hárul Inglesre és Clarksonra, nekik kell majd működtetniük a rendszert elöl, közben pedig nem lenne baj lassítani hátul a Haliburton-Hield párost. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus