Jön az All-Star előtti utolsó NBA-játéknap

Három mérkőzést rendeznek hajnalban, mielőtt pihenőre megy a liga: a Suns-Clipperst a Sport TV is közvetíti.

 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 01:30

A Chicago back-to-backet játszik, előző este 24 pontos előnyből sikerült kikapnia a Pacerstől, így már zsinórban négy vereségnél tart - miközben a Milwaukee sorozatban 11 győzelmet számlál, és ott toporog a Boston sarkában a ligaelső pozícióért zajló versenyben. Két dolog szólhat a Bulls mellett, az egyik a hazai pálya, amit ne becsüljünk alul, valamint az óriásölő képesség: a topcsapatok ellen jól játszott eddig idén a társaság, a Bucks ellen pedig egyenesen 2-0-ra áll eddig a szezonban. Ezzel együtt az esélyek így is egyértelműen a Milwaukee sikerét jövendölik, sokkal-sokkal jobb formában vannak most a vendégek, akik pihentebbek is, Giannis Antetokounmpo könyörtelenül, leszegett fejjel pusztít mérkőzések óta, ez az utolsó feladat a pihenő előtt, meg lehet még nyomni - ráadásul bár Pat Connaughton nem játszhat, de a főbb játékosok így is ott lehetnek majd náluk a pályán.

 

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 02:00

Mindkét csapat tízből hatot nyert mostanában és egyaránt győzni tudott legutóbb, de összességében a Wolves azért még előrébb jár, ráadásul a hazai pálya is mellette szól. A Wizards persze azért az elmúlt időszakban elindult felfelé, már playin-helyen van, a Beal-Kuzma-Porzingis trióban rengeteg a tűzerő és a támadópotenciál, de a Minny jobb napjain védekezni is tud, és Karl-Anthony Towns hiánya, valamint D'Angelo Russell elcserélése ellenére masszív csapatnak számít. A hazai pálya fontos lehet, a Wolves 20-12-re áll otthon, az utóbbi mérkőzések ingadozóbb formája idegenben történt, előtte stabilabbak voltak Anthony Edwardsék, de nagy kérdés, hogy a Wizards három playmakerét mennyire sikerül majd kordában tartani - a felek első meccsén, még novemberben egyáltalán nem sikerült, akkor 142 pontot dobott otthon a Washington. Mindkét gárdának fontos lenne a siker, a Wolves a playoff-vonal felett szeretné tölteni az All-Star szünetet, míg a Wizards szeretné stabilizálni helyét a playin-szektorban.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 04:00 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap rangadója két jó nyugati csapat között, amelyek ráadásul egymás közvetlen riválisai is annyira, hogy a Suns jelenleg fél meccsel áll jobban, tehát vendégsiker esetén helyet cserélnek a tabellán. A Phoenix még úgy is jó formában van most már hetek óta, hogy közben több játékosát is elcserélte és a Durant-Payne-Shamet trióra továbbra sem számíthat, míg a Clippersnél volt egy megtorpanás,. de legutóbb sikerült túldobni a fáradtabb Warriorst - meglátjuk, hogy ebből mit sikerül átmenteni mostanra. Most a vendégeknél is lesz fontos hiányzó Norman Powell révén, aki nagyon lényeges szerepet töltött be mostanában a Leonard-George páros mellett, kíváncsian várjuk, hogy a két sztár tud-e még feljebb kapcsolni, vagy esetleg más valakit bevonni Powell helyett - mert támadásban nagyon akadozni tud a gépezet így is, ebben feltétlenül jobban áll a Suns. Az aktuális forma és a pályaelőny mellett az is a Phoenix mellett szól, hogy idén eddig 2-0-ra áll a Clippers ellen, idegenben kétszer is legyőzte riválisát, otthon pedig amúgy is 20-9-re áll - a Paul-Booker-Ayton trió remek időszakát éli, ha a LAC nem tudja megnehezíteni az ő dolgukat, akkor inkább a vendéglátó felé billenhet a mérleg nyelve.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus