Jön az újabb GSW-Denver, Brooklynba látogat a Boston

Atlantában rangadózik a Heat, folytatná jó szériáját a Washington - íme a napi beharangozó. 

 

Atlanta Hawks - Miami Heat 01:30

A Miami megint javulni látszik, az előző három mérkőzését megnyerte és mindegyiken jól védekezett, ez lehet a helyes irány a floridaiak számára, míg az Atlanta nehezebb helyzetben van: legutóbb hosszabbításban kikapott a New Yorktól, ráadásul egy (remélhetőleg rövid) időre elvesztette Trae Youngot, aki most nem játszhat. Kérdés, hogy nélküle hogyan oldják meg a feladatot, támadásban azért nem lesz könnyű dolguk, nagyon kell a jó játék Bogdanovicstól, illetve a magasemberektől: a Capela-Adebayo csata kiválónak ígérkezik, bár a hazaiak centerének kérdéses a játéka, nem 100%-os. Fontos meccs a keleti playoff-harc szempontjából is, de Young sérülése miatt a Hawksnak most tényleg nem lesz könnyű dolga, ha a mostanában látott szinten védekezik a Heat.

Brooklyn Nets - Boston Celtics 01:30

Ez kiemelt rangadó, ahova a Boston egy back-to-back második felén érkezik meg azok után, hogy előző este otthon nyert meg egy hasonlóan kiemelt rangadót a Sunsszal szemben. A hazaiak a tartalékos keretükkel botladoznak mostanában, legutóbb a Raptors ellen kaptak ki és most sem lesz ott náluk Harden, Claxton és Tyler Johnson, azonban Kevin Durant állapota kérdésesre "javult", ezek alapján van esély az ő visszatérésére. Nélküle sem rosszak Kyrie Irving vezetésével, de így azért foghíjas ez a keret, más kérdés, hogy a Celticsnél nincs Fournier és Williams, valószínűleg nincs Brown és a back-to-back miatt Walkernél is pihenőre számíthatunk. Ettől még lehet ez jó meccs, mindkét félnek nagyon kellene a győzelem a kiemelések miatt, a frissesség és a hazai pálya pedig most a Nets mellett szól. 

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 02:00

A Charlotte back-to-backet játszik, előző este Chicagóban kapott ki abszolút simán, alig 91 pontot szerezve, úgyhogy ez nem túl jó előjel a csapat számára - annál sokkal komolyabb támadójátékra lesz szükség, ha most javítani szeretnének. A Cavs legutóbb éppen a Bullst győzte le és egy nappal többet pihenhetett, de elég nehéz belőni a játékát, mert támadásban alapvetően a liga legaljához tartozik, de bizonyos napokon egészen elkapják a fonalat Garlandék, olyankor képesek megszórni ellenfelüket. A Hornetsnek nagyon kellene a győzelem és ha a hátvédjeik kicsit összeszedik magukat, akkor bőven lehet esélyük a sikerre, de ehhez az említett javulás elengedhetetlen. 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 02:00

Itt nyilván a Clippers az egyértelmű favorit, a hazaiak jelenleg ligautolsók, messze vannak mindentől, míg a Los Angelesnek csak arra kell figyelnie, hogy ne vegye túl lazán az estét - talán nem sértődnek meg a Houston-szurkolók, ha azt írjuk, hogy a Clipperstől egy erős félidő bőven elég lehet a sikerhez. A kérdés tényleg csak az, hogy mennyire pörögnek fel Leonardék, mennyire lesz meg bennük a tűz, de az All-Star óta valami átfordult náluk, azóta nagyon ritkán volt ezzel probéma még akkor is, ha folyamatosak a sérüléseik. Legutóbb borzasztó tartalékosak voltak, most azért a várakozások szerint leginkább csak Ibaka és Beverley fog hiányozni, többiek visszatérésére van esély - akárhogy is, meglepő lenne, ha nem nyernének. 

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 02:00

Ezen a meccsen a Wizards számára kötelező a győzelem, a fővárosiak sorozatban hat sikerrel kaparták össze magukat és jöttek fel a playint érő tizedik helye Keleten, a liga legrosszabb formában lévő csapata ellen természetesen nem hibázhatnak ezek után. Az OKC zsinórban 12 vereségnél tart és bár legutóbb a Pacers ellen nem volt nagyon lemaradva, de összességében a 12 meccs során nem nagyon volt komoly esélye a győzelemre - a Washington ellenben bombaformát fut, motivált, a húzóemberei bevethetőek, lendületből át kell rohannia a Thunderen. Avdija sérülése mondjuk nem jött jól a gárdának és Hachimura játéka is kérdéses, de még nélküle is mindenük adott a sikerhez. 

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:00

A Denver az előző négy mérkőzését megnyerte, két kiütés után két izzadós, egylabdás találkozót húzott be és most a GSW vendégeként sem lesz könnyű dolga: a Warriors négy győzelem után legutóbb már kikapott és ismét jól látszott, hogy Steph Curryn áll vagy bukik ez a csapat. Ha Curry ismét hozza az MVP-önmagát, akkor otthon a jóval magasabban rangsorolt Nuggets ellen is lehet esélye a társaságnak, ha a legutóbbi formáját mutatja, akkor viszont nem nagyon, mert csapatként minden téren jobb náluk a Denver. Azt azért tegyük hozzá, hogy idén eddig 1-1-re állnak a felek és másfél héttel ezelőtt találkoztak ebban a csarnokban, amikor a GSW 116-107-re nyert Curry 53 pontos estéjével - az még nem volt olyan régen, élénken élhetnek az emlékek Jokicsékban. 

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 04:00

A Portland egyelőre nem tud kimáaszni a gödörből, ugyan Damian Lillard már visszatért, de az előző két meccsük egyaránt egypontos vereséggel ért véget, úgyhogy nagyon rájuk férne már egy siker - de így van ezzel a Memphis is, amely az utóbbi két mérkőzését szintén elbukta és javítani szeretne a playin-harc miatt. Nincsenek most nagy különbségek a felek között, az utóbbi időszak formája inkább a Grizzlies mellett szól, de Lillarddel már a Blazers is egyértelműen javulhat, a hazai pálya is McCollumék mellett szól és ha Morantet kicsit lassítani tudják, illetve Nurkic nem engedi dominálni Valanciunast, akkor jók lehetnek. A hazaiaknál Jones Jr. nem 100%-os, míg a vendégeknél elvileg mindenki bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus