Kawhi Leonard nélkül oktatott a Raptors Los Angelesben

A Portland ellen megtörte rossz szériáját a Houston, a Spurs pedig könnyed győzelmet zsebelt be a Sunsszal szemben.

Legjobbja nélkül is átgázolt a fáradtabb Clippersen a listavezető Toronto az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában ma hajnalban, ezzel megerősítette pozícióját - a Houston zsinórban három vereség után tudott nyerni a Portlanddel szemben, a Spurs pedig könnyedén hozta a kötelezőt a Suns ellen. 

Visszajátszás: napfelkelte vagy napnyugta a houstoni félhomály? - videók

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 111-103

Működött a houstoni rotáció. Mike D'Antoni kicsit megvariálta csapatát, együtt kezdett a Harden-Paul-Gordon trió és James Ennis a kispadra került, ez a változtatás pedig többé-kevésbé bevált: Paul osztogatott (2/12 mezőnyből, 11 lepattanó, 10 gólpassz), Harden volt a pontfelelős (29 pont, 4/9 tripla, 4 gólpassz), Gordon pedig 14 ponttal és 4 gólpasszal kiegészítette két társát - nem volt rossz ez a kezdő, a kispad viszont különösen élt, a Green-Nené-House trió 35 pontot termelt és a legjobbkor szólt hozzá. Az első félidőben nagyrészt a második sor vezérletével futottak egy 24-6-ot, a harmadik negyed hajrájában pedig elindítottak egy 25-5-ös rohamot is, ennek végén már magabiztos előnyben voltak - ugyan egy 14-2-vel még válaszolt a Portland, majd Capela ki is pontozódott, de az utolsó perceket lemenedzselték Hardenék és az említett két nagy futásnak köszönhetően megnyerték a mérkőzést. Ezzel zsinórban három vereség után tudtak újra győzni és bár ezúttal sem dobtak igazán jól, nem játszottak úgy, ahogy arra bizonyítottan képesek, jelen helyzetükben már csak a győzelem számít...

Pontatlanabb volt a Portland. A legnagyobb különbséget az jelentette a csapatok között, hogy a Blazers kétszer annyi labdát adott el, mint ellenfele, a leindítások és a betörések ellen pedig nem tudott megfelelően védekezni - 22-8-ra kaptak ki a vendégek a gyorsindításokat tekintve és 64-46-ra maradtak alul a festékben. Pedig Damian Lillard remekelt (34 pont, 12/25 mezőnyből, 4/7 tripla), CJ McCollum (22 pont, 4 gólpassz), Jusuf Nurkic (15 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) és Al-Farouq Aminu (10 pont, 15 lepattanó) is hozta magát, de egyrészt összességében nem dobtak igazán jól, másrészt a cseresor alig tudott hozzátenni, ami főleg a Rockets kispadjával szemben mutatott óriási kontrasztot - amíg a kezdők voltak fent, addig néhány ponttal jobbak voltak, aztán a cserékkel már simán kikaptak, vastagon benne voltak a nagy houstoni futásokban. Most back-to-back utaznak Memphisbe, ott mindenkire szükség lesz...

A Rockets legjobb dobói: Harden 29/12, Gordon 14, Capela 13, Green 13/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 34/12, McCollum 22, Nurkic 15

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 111-86

Ujjgyakorlat. Rendkívül könnyedén hozta ezt a mérkőzést a San Antonio, a hazai alakulat végig vezetett az este folyamán és kedvére próbálkozhatott bármivel: DeMar DeRozan például összesen öt ponttal és hat mezőnykísérlettel zárt, inkább a többieket szolgálta ki, az első félidőben nyolc gólpasszt osztott ki, melyből hat úgy született, hogy magára rántotta a védekezést és dobatott egy üres triplát valamelyik társával. Ezekkel a helyzetekkel pedig ketten is tökéletesen éltek, Bryn Forbes 24 pontos, 11 lepattanós dupla-duplájába 5/5, Dante Cunningham 14 pontjába pedig 4/4 tripla fért bele, összességében 60% felett dobtak kintről a texasiak, úgyhogy a sztároknak nem kellett megszakadni - már csak azért sem, mert Gregg Popovich pihenőt adott nekik, 25 perc körül játszottak a kezdők. A félidei 13 pontos különbségre a harmadik negyedben még rátettek egy lapáttal, így a záró etapot Aldridge-ék már a kispadról szemlélhették végig, magabiztosan hozták zsinórban harmadik győzelmüket és újra elérték az 50%-os mérleget - lendületben vannak, következőleg a Clipperst fogadják.

Most nem volt esély. Előző este váratlanul kiélezett meccset játszott a Suns a Clippersszel, csak hosszabbításban kapott ki, erre azonban ráment ez a találkozó is - nagyon fáradtan léptek pályára a vendégek és ezúttal semmi keresnivalójuk nem volt a Spurs ellen. Egyénileg azért TJ Warren (25 perc, 23 pont, 9/16 mezőnyből), De'Anthony Melton (17 pont, 7 lepattanó,  6 gólpassz), vagy Deandre Ayton (12 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) sem hozott rossz számokat, de csapatként most nem tudták felvenni a kesztyűt Devin Booker nélkül - megvan sorozatban a tizedik vereségük is, 4-24-gyel szerénykednek a tabella végén. 

A Spurs legjobb dobói: Forbes 24/15, Aldridge 18, Cunningham 14/12
A Suns legjobb dobói: Warren 23/3, Melton 17/9, Ayton 12

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 99-123

Összeomlott a Clippers. Az előző esti, hosszabbításos győzelem, illetve Lou Williams elvesztése is meglátszott a hazai alakulaton, Doc Rivers együttese csak rövid időszakokra tudta tartani a lépést ellenfelével - már az első negyedet 13 ponttal elvesztette, a záró etapra pedig meglett a közte 30, teljesen esélytelenek voltak a hazaiak. Egyénileg is szörnyű teljesítményeket láthattunk, Gallinari és Harris meg sem közelítette az átlagait, Bradley pontot sem szerzett, csak a kispadban bízhattak valamelyest, de a vezérek jó játéka nélkül ők sem tudtak csodát tenni - ezt tetézte, hogy a leindításból kapott pontokat tekintve 28-4-re maradtak alul, valósággal szétszedte őket a Toronto. Idén még csak harmadszor kaptak ki otthon, de ez volt a szezonbeli legsúlyosabb vereségük, az utóbbi hat találkozójukból negyedszer maradtak alul, úgyhogy van mit rendezniük - ezúttal akadt olyan néző is, aki már a negyedik negyed kezdete előtt hazament, ez azért sokat elárul.

Leonard nélkül, Nurse-ért. Az összecsapás előtt derült ki, hogy Nick Nurse édesanyja elhunyt, Kawhi Leonard pedig egy sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, így nem volt egyszerű helyzetben a két vereségből érkező Raptors. Mindebből azonban erőt merített a listavezető, Kyle Lowry a legjobbkor kapta össze magát és csapata élére állt (21 pont, 7 gólpassz), a kezdőbe bekerülő Fred VanVleet karriercsúcsot jelentő 14 gólpasszt osztott szét, Serge Ibaka dominált (24 perc, 25 pont, 9 lepattanó, 3 blokk), de a cseresor is hozzátette a magáét - 50% felett dobtak, 34 gólpasszal zártak 7 eladott labda mellett, volt, hogy öt támadásból öt triplát bombáztak be, minden tekintetben lejátszották a pályáról a Clipperst, de azért figyeltek a játékpercekre is, mert most a Warriors otthonában játszanak back-to-backet.

A Clippers legjobb dobói: Marjanovics 18, Wallace 15, Gallinari 11/3
A Raptors legjobb dobói: Ibaka 25/3, Lowry 21/12, Valanciunas 16/3

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus