Két rangadó keleten, Kobe a Spurs ellen előzheti Jordant

A Chicago a Portlandet, a Washington a Clipperst fogadja a nap két rangadóján - Kobe pedig a Spurs ellen próbálja megelőzni Jordant.

Chicago Bulls – Portland Trail Blazers 01:00

Derrick Rose eddig elég hullámzóan játszik, legutóbb remekelt, így most törvényszerű lenne egy gyengébb meccs – mindenesetre villantott már valamit a régi MVP-formájából. Ő, Jimmy Butler és Pau Gasol is jó formában várhatja a találkozót, ami általában nem jó hír az ellenfeleknek. A Portland meglepetésre kapott ki Minnesotában, és Aldridge egészen botrányos mezőnymutatót hozott – egyébként az utóbbi időben nem megy neki jól a dobás, az egyre szilárdabb Bulls-frontcourt ellen ma sem számíthat könnyű estére annak ellenére sem, hogy Joakim Noah egészen biztosan nem lesz. Márpedig ha ő nem tud dominálni Gasolék ellen, akkor nehéz helyzetbe kerül a Blazers, a periméteren Lillardék nem fogják tudni megnyerni a meccset.

Washington Wizards – Los Angeles Clippers 01:00

Két remek formában lévő elit irányító csap össze John Wall és Chris Paul személyében, mindkét karmester tíz gólpassz felett átlagol idén. A kérdés az lesz, hogy a harmadik helyen álló Clippers-támadójáték, vagy a top tízes Wizards-védekezés kerekedik felül, bár a fővárosiak hazai pályán nagyon erősek, jelenleg 11-2-es mutatóval állnak. Az is igaz viszont, hogy bár alapvetően jól védekezik a Washington, Blake Griffinre pont nincs igazán emberük – ráadásul a legutóbbi 11 ütközetükből tízszer a Los Angeles jött ki győztesen. Külön pikantériája lesz a meccsnek Doc Rivers és korábbi játékosa, Paul Pierce találkozója.

Atlanta Hawks – Orlando Magic 01:30

Az Atlanta egyre jobb védekezése pont elég ahhoz, hogy zsinórban nyolc találkozót nyerjenek, ma este már a kilencedikre hajtanak – a sorozat alatt 88 pontot kapnak csupán átlagban, és 15 egységgel hozzák a meccseiket. Pazarul járatják a labdát elöl is, mind az öt kezdőjátékosuk tíz pont felett átlagol, Schröder pedig a padról tesz hozzá kilencet. A Magic általában nem tud mit kezdeni Jeff Teague-gel, ugyanakkor az irányító pocsék dobóformában van, az utóbbi találkozókon mindössze hét pontot átlagol. Az Orlandóból ezúttal is hiányozni fog Vucsevics, de így is hozták az elmúlt két idegenbeli meccsüket, és már megnyert találkozót buktak el Washingtonban – rendkívül masszív csapat, akik a negyedik negyedekben képtelenek koncentrálni.

Boston Celtics – New York Knicks 01:30

Egyszerűen semmi sem jön össze a New Yorknak, Derek Fisher csapata zsinórban tíz vereséget számlál, és bár mindegyik meccsen van esélyük, a végjátékban képtelenek nyerni. Hasonló gondokkal küzd ugyan néha a Boston is, most mégis sorozatban három hazai meccsüket hozták, Jeff Green nagy formában van, Sullinger triplái ülnek, Rondo pedig gyártja a tripla-duplákat, sokkal inkább együtt vannak, mint a Knicks. Anthony és J. R. Smith játéka is kérdéses - valószínűleg egyikük sem játszik -, sztárjai nélkül szinte esélytelen lesz a vendégcsapat, bár legnagyobb gyengeségüket, a periméter-védekezést a liga egyik leggyengébben triplázó csapata aligha tudja megbüntetni.

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 01:30

Ugyan Michael Carter-Williams 17,7 pontot és 11,7 gólpasszt átlagol az elmúlt meccseken, a rendkívül sok eladott labda ellehetetleníti a Philadelphiát, amíg nem tudnak tartósan elfogadható számot produkálni, nem nagyon lehet komolyan venni őket. Persze jó formáról a Brooklynnal kapcsolatban sem beszélhetünk, alapesetben is kissé tűz nélküli játékot produkáltak, de Lopez és Joe Johnson nélkül gyakorlatilag „ligaalja” ez a gárda – Kevin Garnett úgy néz ki, hogy játszhat ma, de nem tőle kell várni az extrát. Túl magas színvonalra nem kell számítani ezen az összecsapáson, irányító poszton szép csatát láthatunk, de muszáj hoznia a meccset a Netsnek még akkor is, ha utolsó hat hazai meccsükből ötöt is elveszítettek.

Toronto Raptors – Indiana Pacers 01:30

A Toronto kis híján visszavágott a Clevelandnek, de annak ellenére, hogy ők a liga legponterősebb csapata a negyedik negyedben, a Cavs itt hajrázta le őket. DeRozan sérülése után kicsit hektikusabb lett a gárda, de most hat olyan meccs következik számukra, ahol 50% alatti csapatokkal találkoznak – kezdve mindjárt a Pacersszel, akik jóval száz pont felett engednek mostanában mindenkinek. Nagyjából semmit nem csinál jól Frank Vogel csapata, Hibbertéket mindenki elnyomja, márpedig most a Valanciunas-Amir Johnson páros ellen nagyon kellene az ő jó játékuk. Főleg azért, mert a periméteren Lowry, Ross és Lou Williams valószínűleg ízekre szedi az igazi irányító nélkül szenvedő vendégeket…

Memphis Grizzlies – Charlotte Hornets 02:00

A két gárda összecsapott már november elsején, akkor konkrétan a szezon legpontszegényebb összecsapásán 71-69-re nyertek Marc Gasolék. A center karrierje legjobb évét futja, rá lehet építeni támadásban, márpedig ennek a borzasztóan erős védekezésnek nincs is szüksége többre a sikerhez. A Charlotte szenvedése még mindig nem ért véget, egyszerűen képtelenek csapatként működni, Jefferson többé-kevésbé teszi a dolgát, Walker borzalmas dobóformája mellett a hajrában mindig előlép, más nem nagyon tud hozzátenni. A Memphis viszont két embert bármikor levesz a pályáról, elöl pedig mindig hozzák a kellő pontmennyiséget, így ez a meccs „országos egyes”-nek tűnik.

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

Bár mindkét csapat nyerte előző találkozóját, a Thunder ráadásul back-to-back játszik a ma hajnali, Cleveland Cavaliers elleni győzelem után, mégis Duranték a mérkőzés masszív esélyesei. A tavalyi alapszakasz MVP a Cavs ellen a végjátékban alkotott nagyot, míg Russell Westbrook kiváló formában pattogtat visszatérése óta - 26.0 pont és 7.3 pattanó meccsenként. Ott a legerősebb a Thunder, ahol a húzóembereit (Rubio, Martin, Pekovic) sérülés miatt nélkülöző Minnesota a leggyengébb: 94.4 pontot kapnak meccsenként, ami ligaelit, a TWolves pedig az utolsó hét meccsén csak 94.3 egységet átlagolt. Bár Flip Saundersék a Portlandet hatalmas meglepetésre verték és némileg pihentebbek is, Scott Brooks gárdája az egyértelmű favorit.

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 02:00

Kétesélyes találkozóra van kilátás New Orleansban, miután nem tudni, játszik-e LeBron James - a ma hajnali, Thunder elleni meccset kihagyta, pontosabb információk azóta sem jöttek ki róla. Kyrie Irving elvileg a hajnali térdsérülését követően játszani fog, ha nem lett sokkal rosszabb állapota az éjszaka folyamán, James nélkül azonban a Cavs egy teljesen más csapat. A Pelicanst sem lehet ettől függetlenül esélyesnek kikiáltani, mert Anthony Davis mellett stabil jó teljesítmény nem érkezik senkitől, egyedül pedig már most látszik, hogy a nyugati PO-hoz kevés lesz az erőcsatár. A Pelicansről gyakorlatilag a 21. meccs után le lehet írni, hogy győzelmi kényszerrel játszik, és James nélkül van is bőven esélyük a sikerre - amennyiben azonban LeBron játszik, úgy a nyugati csapatok ellen 2-5-tel álló Cavs a favorit. A két együttes november 10-én már találkozott egymással, akkor 118-110-re nyert a Cleveland hazai pályán.

Phoenix Suns - Detroit Pistons 03:00

A nap talán legsimább mérkőzése várható Arizonában annak ellenére is, hogy a Suns legutóbbi három meccsét elveszítette, ezzel nagyon veszélyes zónába került - legutóbb pedig az utóbbi időben kifejezetten gyenge Heattől is ki tudtak kapni hazai parketten. A túloldalon azonban az a Pistons áll, amely jelenleg a Philly mellett a liga legreménytelenebb csapatának tűnik, egész egyszerűen diszfunkcionális a keret, a viszonylag jó játékosok minimálisan sem képesek egységet alkotni, vagy jó játékot összetenni. Keleten nehéz kijelenteni ilyet a szezon ilyen korai szakaszában, de Stan Van Gundy talán már a tankoláson is elkezdett gondolkodni - ha így van, ha nem, a Phoenix számára ez a találkozó egy sima, önbizalomnövelő győzelmet kell, hogy jelentsen.

Utah Jazz - Miami Heat 03:00

Két gyenge formában lévő gárda találkozik majd Utah-ban, hiszen a Jazz a legutóbbi 10, a Heat pedig a legutóbbi hat meccséből nyert egyet. A Miami játéka Dwyane Wade visszatérése óta szétesett, pedig a dobóhátvéd egyáltalán nem produkál rossz számokat - kis túlzással azonban mindenki más igen. A Jazz egy 5-7-es kezdésre produkált egy 0-9-es sorozatot, kilátástalan játékkal elöl és nagyon gyenge teljesítménnyel hátul. Legutóbb hatalmas meglepetésre verték a bajnokot, de nagy kérdés, éppen csak kicsúszott eredmény volt-e ez tőlük - általában a félidőben már hatalmas hátrányban vannak. Hazai pályán a Jazz talán valamivel jobbnak tűnik, de kétesélyes, hogy melyik gárda tud valami újat mutatni, az előzmények alapján megjósolhatatlan.

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 03:30

Nincs egy kategóriában a két csapat, elég csak a tabellára nézni esetükben. A hazaiak az utolsó 13 meccsükből 2-t veszítettek, a Lakers pedig az utolsó 10-ből hármat nyert összesen. A két állomány sincs egy súlycsoportban, plusz amíg a Spursnél a csapategység az egyik legfontosabb tényező, addig a Lakersnél Kobe már edzésen is csinálja a fesztivált. Az összecsapás kimenetele nem nagyon lehet kérdés, ha Gregg Popovichék komolyan veszik az ütközetet, a show-t azonban Bryant szolgáltathatja: 31 pontot kell szereznie, hogy megelőzze Michael Jordant az örökranglistán, nem lenne meglepő, ha minden erejével erre koncentrálna.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus