Kezdődik: hajnalban Cavs-Celtics és Warriors-Rockets

Kyrie Irving visszatér Clevelandbe - pikáns lesz a Boston vendégjátéka - a bajnok otthonában kezd a Paullal erősítő Houston. 

 

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 02:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

Kelet két legjobb csapata, a konferencia bajnoka és fő kihívója, a tavalyi keleti döntő visszavágója, nagyjából így lehet felvezetni ezt a találkozót. A változások azonban nagyon jelentősek mindkét oldalon, a középpontban pedig nyilvánvalóan Kyrie Irving lesz, aki tavaly még a Cavs második számú játékosa volt, az idei évet viszont már a legnagyobb rivális vezéreként kezdi meg, ráadásul éppen Clevelandben. Túl nagy fejtegetésbe most nem mennénk bele, megtettük azt már részletesebben, de az biztos, hogy Irving rendkívül motivált lesz ezen az estén, a Boston nagyon egyben volt az előszezonban, míg a Cavsnél Thomas még jó ideig sérült, James pedig lehet, hogy most nem tud pályára lépni - ha nem lesz ott, akkor azért nagy esélyei lesznek a Celticsnek még idegenben is. Érdekes kérdés, hogy a Rose-Wade páros hogyan fog működni élesben, hogy valójában mennyit tud hozzátenni a korábbi bostoni Crowder és Green, illetve hogy a vendégek mennyit használják ténylegesen négyesként Al Horfordot. Mindez azonban valószínűleg háttérbe szorul majd Irving és a fogadtatása mellett...

Golden State Warriors - Houston Rockets 04:30

Ha Keleten azt írtuk, hogy a két legjobb csapat találkozik, akkor Nyugaton is elmondhatjuk, hogy a bajnok és talán a legnagyobb kihívója nyitja meg a táncot - a Chris Paullal erősítő Rockets mindenképpen a legszűkebb elitbe tartozik. Ezen a találkozón még valószínűleg előnyben lesz az összeszokott GSW, de azért Paullal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy karrierje legjobb pontátlagát éppen Curryék ellen produkálta eddig, általában fekszik neki a Warriors játéka. Nagy találgatásba itt sem érdemes belemenni elsőre, otthon inkább a Golden State felé billenhet a mérleg nyelve, de Andre Iguodala játéka kérdéses, Omri Casspi sem teljesen egészséges, míg a Rocketsnél elvileg mindenki bevethető - érdemes lesz figyelni a rotációt mindkét oldalon.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus