Ki tudja használni Parker hiányát a Houston?

Kötelező a győzelem a Toronto számára a Cavs ellen, de Lowry sérüléssel bajlódik - tudja tartani a lépést a Spurs Houstonban?

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 01:00

Nagyon nehéz helyzetben van a Raptors, hiszen muszáj megnyerniük ezt a meccset Ibakáéknak, különben tulajdonképpen véget ér a széria, viszont az első két meccs után óriási fordulatnak kellene következnie, hogy legyen esélyük. Eddig kettőből kétszer gázolt át rajtuk LeBron James, Kyrie Irving és a Cleveland, védekezésben teljesen tehetetlenek voltak, támadásban pedig DeRozant legutóbb lenullázta JR Smith - holott Casey próbálkozott már más szerkezettel, más rotációval is. A hazai pályában természetesen bízhatnak, de nem elég, hogy óriásit kellene javulniuk (és/vagy a Cavsnek visszaesni), Kyle Lowry is megsérült, hagyott ki edzést, és közel sem 100%-os - egyelőre kérdéses a játéka, de ha pályára is lép, messze lesz az egészségestől. Így szinte kilátástalan lehet számukra ez a harc, de azt nem szabad elfelejtenünk, hogy ilyen helyzetekben eddig mindig fel tudták magukat szívni, a Cavs számára ez most egyáltalán nem élet-halál meccs, és idegenben azért nekik is voltak gondjaik nem egyszer - kapaszkodni van mibe Torontóban, de reálisan nézve nem feléjük billen a mérleg nyelve.

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 03:30

1-1-es állással érkeznek meg Houstonba a felek, de annak ellenére, hogy legutóbb nagyarányú Spurs-győzelem született, ebben a helyzetben mindenképpen a Rockets áll jobban: megszerezték a pályaelőnyt, és a San Antonio elveszítette Tony Parkert. A francia irányító pótlása kulcskérdés lesz a vendégeknél, akik legutóbb összeszedték a védekezésüket, kontrollálták a támadójátékukat és nyertek, most viszont kérdés, hogy a Ginobili-Mills-Simmons-Murray sor fel tud-e lépni legalább hasonló szinten. Kawhi Leonardtól többet nem nagyon lehet kérni, mégis valószínűleg többet lesz nála a labda, ráadásul emellett az is egyértelmű, hogy védekezésben is extra munkát kell végeznie James Hardenen. Utóbbi játéka egyébként a hazaiak számára lehet döntő, mert a bokája megint rosszabb állapotban van, és azt láttuk a Thunder ellen, illetve a legutóbbi összecsapáson is, hogy ha nem 100%-os, akkor sokat romlik a hatékonysága. Parker sérülése mentálisan is érdekesen hathat mindkét félre, kisebb előnyben van a Houston, és a sebességbeli fölénye továbbra is él a gárdának, de ezt érvényre is kell juttatni.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus