Kiheverte a verést a Nets és a Blazers?

Két nappal ezelőtt a tavalyi nagydöntő mindkét résztvevője erőt demonstrált aktuális kihívója ellen - de mit sem ért ez a Heat és a Spurs számára, ha ma nem tudnak nyerni, ugyanúgy elveszítik a pályaelőnyt. A Blazers fiataljai az első igazi pofont kapták ebben a rájátszásban, a Nets rutinos veteránjai viszont sok hasonló szituációból jöttek már ki - itt Jason Kiddnek kell felnőnie a feladathoz taktikailag is. Nézzük részletesebben, hogy mire számíthatunk!

Miami Heat – Brooklyn Nets (01:00)

Hiába nyert négyből négyet az alapszakaszban a Brooklyn, a Heat az első meccsen megmutatta, hogy a rájátszás más kávéház. Jamesék erőlködés nélkül húzták be a találkozót úgy, hogy sem Wade-től, sem Bosh-tól nem kellett extra. Wade szerint biztos, hogy a Nets válaszolni fog és Spoelstra szerint is nagyon hosszú még a sorozat. Ez tény, hiszen ha a Pierce-Garnett duó feljebb tud kapcsolni és esetleg el tudja vinni ezt a meccset a Brooklyn, máris megszerzik a pályaelőnyt – így ma még mindenképpen a Miami van győzelmi kényszerben, bár 0-2-ről nehezen állnának fel Kiddék. Chris Andersen térde nincs teljesen jól, de elmondása szerint valószínűleg pályára lép, Spoelstra majd valószínűleg a bemelegítésnél dönti ezt el. A Brooklynnak főleg a védekezését kell összeraknia, de valakinek elő kell lépni Joe Johnson mellé, ha ezek nem teljesülnek, úgy második hazai meccsét is hozza a Miami.

A párharc állása: 1-0 a Heat javára

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers (03:30)

Az első meccsen nem tudott mit kezdeni a Portland a Spurs védekezésével és Tony Parkerrel, márpedig ha most nem tudnak válaszolni, komoly bajba kerülhetnek. Lillardékat faképnél hagyták a texasiak legutóbb, most sokkal koncentráltabban és tudatosabban kell játszaniuk – nem adhatnak el ennyi labdát és nem dobhatnak el ennyi felelőtlen hármast. Az is igaz viszont, hogy a San Antonio ennél jobban nem nagyon játszhat, bár Ginobili nem szerzett kosarat, a padról beszállva gyakorlatilag mindenki extrát hozott. Kérdés, hogy a playoffban még tapasztalatlan, a Houstonon nehéz helyzetek nélkül túljutó Portland  fel tud-e állni két nap alatt egy ilyen pofonból. Muszáj lesz, ha ki is kapnak, legalább játékban közelíteni Duncanékhez…

A párharc állása: 1-0 a Spurs javára

A meccsekhez élőképes streameket EZEN a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus