Kijön a szorításból a GSW vagy rákerül a kés a torkára?

3-1-re meglóghat a Cavs - sikerült megoldást találnia Steve Kerrnek? - egyre fáradtabbak Jamesék - kezdés: 03:00

 

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 03:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A harmadik találkozó és a Cavs győzelme után mindenki ódákat zeng LeBron Jamesről, Matthew Dellavedováról, esetenként David Blattről – de főleg az ohióiak védekezéséről. Ha a negyedik találkozón is fenn tudják tartani ezt a koncentrációt és így tudják kontrollálni a játékot, karnyújtásnyira kerülhetnek az óriási meglepetésként ható bajnoki címtől. Ehhez azonban a Golden State-nek is lesz egy-két szava.

A harmadik meccs utolsó negyedében látszott, hogy milyen az, amikor olajozottan működik a Warriors támadójátéka, ráadásul az egyre inkább fáradó Cleveland-védekezéssel szemben. Ugyan az tény, hogy a GSW eddig egy-egy jó negyednél többet nem nagyon tudott felmutatni egyik meccsen sem, most azonban meg lehet a titok nyitja: David Lee. Érdekes lesz látni, hogy a nyilvánvalóan nem működő Barnes-Green duó helyett mennyit lesz fent Iguodala és Lee, főleg utóbbi – ráadásul további kérdés, hogy mennyit lehet fent négyesként, hiszen legutóbb csak centerként küldte fel őt Steve Kerr. Az biztos, hogy edzői pályafutása legnagyobb feladatát kell most megoldani a trénernek, mert a Cavs nagyon konkrét és nagyon tudatos stratégiával építi le Curry-ék játékát és egyelőre ez úgy fest, hogy bejön.

Persze a két csapat közötti minőségbeli különbséget zongorázni lehet, ráadásul komoly kérdés, hogy meddig bírják tartani ezt a szintet a hazaiak. Az emberfeletti sorozatot játszó LeBron James is sántikált kissé az előző találkozón, Dellavedovát kis túlzással újra kellett éleszteni, Shumpert válla könnyebben megsérült és most is valószínűleg 40+ percnyi kőkemény kosárlabdára lesz szükség mindegyiküktől ahhoz, hogy megnyerje a meccset a Cleveland. Ez a tényező mindenképpen a Warriors mellett szól, akik legutóbb már legalább a lepattanózáson tudtak fordítani, igaz, ez még mindig édeskevés. Ha azonban Lee jobb zárásaival és a gyűrűhöz közeli tudásával több helye lesz a Curry-Thompson kettősnek, szinte azonnal visszabillenhet a mérleg a GSW javára – ezt kell erőltetniük a vendégeknek, megspékelve minél több rohanással és leindítással. Ugyanakkor Lee beállásával pont, hogy lassulnak a megszokott játékukhoz képest…

A labda Steve Kerr térfelén pattog, de megvannak az eszközei a váltásra, és ha egyszer átszakad az a bizonyos gát, könnyen fordulhat óriásit a párharc. Ha viszont ez nem történik meg most hajnalban és 3-1-re ellép a Cleveland, LeBron Jamesnek három mérkőzése lesz arra, hogy lezárja a párharcot. Ezt nem engedhetik meg maguknak a kaliforniaiak, így ismét egy kulcsfontosságú találkozó elé nézünk – amit a Sport 1 élőben közvetít, de ha valaki ezt nem tudja nézni, ezen a linken talál élőképes streamet.

A párharc állása: 2-1 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus