Kings-Celtics és Nets-Cavs rangadó hajnalban

A Clippers az OKC-t fogadja, kötelező előtt áll a Pelicans és a Hawks: íme a hajnali program. 

 

Orlando Magic - Washington Wizards 00:00

A Magic egy 1-3-mal lehozott idegenbeli túráról tért haza, hogy fogadja a kifejezetten rossz formában lévő, ötből négyet bukó Washingtont, amely azért ezeket a vereségeket jó csapatok ellen szenvedte el - meglátjuk, hogy a verhetőnek tűnő Magic ellen mire megy majd a társaság. A motiváció a vendégek mellett szól, hiszen a playinért hajtanak, míg az Orlandónak már nincs mirét küzdenie, ráadásul a Wizardsnak most már nem nagyon szabad hozható meccset hibáznia, hiszen két találkozó a hátránya a keleti tizedik helyhez képest. Eddig idén oda-vissza legyőzték a Magicet Porzingisék, meglátjuk, hogy most Kyle Kuzma nélkül meg tudják-e ezt oldani idegenben - a hazaiaknál nincs új sérült, a mostanában látott keretüket várhatjuk. 

 

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 00:30

Kötelező feladat az Atlanta számára, a hazaiak jelenleg nyolcadikak Keleten, előrébb jelentős javulással kerülhetnek, mögöttük viszont csak fél meccsre van a Raptors, úgyhogy kaparniuk kell - a ligautolsó elleni hazai meccs nem az a projekt, amit ilyenkor tanácsos elrontani. Persze tegnap a Spurst is illett volna verni ugyanilyen okból, de ott is sikerült kikapni, most viszont éppen ezért nem tehetik ezt meg újra - nincsenek jó formában, de otthon 19-15-re állnak, a legutóbbi hazai meccsükön legyőzték a Warriorst (bár ki nem, ugye...), és bár Dejounte Murray játéka hivatalosan kérdéses, de a várakozások szerint ott lesz a parketten. A Pistons könnyen nem fogja magát adni, James Wiseman nagyon bizonyítani akar mostanában, de reálisan nézve bravúr lenne tőlük most egy idegenbeli győzelem. 

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 00:30

Ez fontos keleti meccs lesz a hatodik Nets és a negyedik Cavs között, de az aktuális forma a vendégek mellett szól: a Brooklyn sorozatban hármat bukott, a jobb csapatok ellen azért világossá váltak a keret korlátai. A Cavaliers is jobb csapat, tízből hetet és négyből hármat nyert, ráadásul lehet, hogy végre teljes lehet a rotáció: Jarrett Allen játéka kérdéses, de állítólag van esély a visszatérésére. A palánk alatt nehezen boldoguk a Nets, úgyhogy ha Allen játszik, azzal komoly fölényben lehet itt a Cleveland, és ha Mitchellék túldobják Dinwiddie-éket, akkor jók lehetnek - bár persze Mikal Bridgesben mostanában mindig ott van az extra, és otthon azért képes egy-egy jobb dobóformára a Nets. Ezzel együtt nagyon ki kell szakadnia a zsáknak a mostanában látottatkhoz képest egy hazai sikerhez, a papírforma inkább a vendégek sikerét jósolja.

 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 01:00

Ez a Pelicans számára kötelező mérkőzés, hiszen a Spursszel szemben nem hibázhat az, aki playinbe akar kerülni, főleg nem hazai pályán. A New Orleans még tagja a szezon megmentéséért kapaszkodó csapatok csatájának, jelenleg egyetlen találkozó a hátránya a 8-10. helyhez képest, úgyhogy komoly blama lenne most egy botlás, de a San Antonio a Hawkst is megviccelte, jobb napjain érdemes komolyan venni. A NOP nincs jó formában, 1-1-re végzett a Spurs mögött álló Houston otthonában, de most hazai pályán játszhat, ahol 22-13 a mérlege, ráadásul a SAS ellen eddig 3-0-ra áll idén, ezeket a meccseket nem szokta elhibázni. Új sérült elvileg a hazaiaknál nincs, Williamson és Alvarado maródi, rájuk nem számíthatnak. 

 

Sacramento Kings - Boston Celtics 03:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója a nyugati harmadik és a keleti második között, izgalmas csatára van kilátás. A Kings jó formát mutatott mostanában, ebbe a találkozóba viszont back-to-back esik bele egy kellemetlen és váratlan pofon után, amit a Jazz osztott ki neki, meglátjuk, hogy mennyire tudja felszívni magát a társaság, főleg támadásban, energiaszintben. A Boston pihentebb, viszont már az idegenbeli túra hatodik állomásához érkezett, tehát aligha túl friss, legutóbb szintén a Jazz vendégeként kapott ki, és összességében most már hetek óta nem olyan meggyőző - vannak nagyon jó meccsei, de stabilan nem tudja hozni a korábban látott szintet. Érdekes lesz, hogy ki tudja majd diktálni a tempót, Barnes és Murray mennyire tud védekezni Tatumékon, mi lesz a bostoni válasz Sabonisra, illetve hogy Smart le tudja-e lassítani Foxot - mindkét csapatnak fontos találkozó, érdemes lesz figyelni. A Sactónál Huerter, a Celticsnél pedig Pritchard bajlódik sérüléssel. 

 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 03:30

Jelenleg 2,5 meccs a felek közötti távolság, de ez azt jelenti, hogy ha a Clippers most nyer, akkor a negyedik Sunst éri utol, míg az ebben az esetben veszítő OKC a 11. Lakersszel (és ha nyer, akkor a New Orleansszal) kerül egálba, nagy tehát a tét. Mindkét csapat remek formában van egyébként, a Los Angeles hatból ötöt, az Oklahoma City pedig kilencből hetet nyert, főleg utóbbi kifejezetten impresszív, úgyhogy ebből a szempontból abszolút rangadónak számít most a találkozó. Eddig kétszer találkoztak a felek, mindkét a Thunder nyert hazai pályán, de mindkettőre még októberben került sor, a mostani meccshez ez nem releváns, és talán a sérülések sem azok: az OKC-nél nincs új probléma, míg a Clippersnél Norman Powell nem játszhat továbbra sem. Két jó csapatról beszélünk, kérdés, hogy az idegenben csak 13-21-es Thunder egy komoly ellenféllel szemben mennyire lesz masszív vendégként, illetve hogy a LAC támadójátéka tud-e gördülékeny lenni most (náluk ez a legnagyobb változó) - na meg persze a Westbrook-George páros együttes visszatérése Oklahoma Citybe is érdekes pillanat lesz. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus