Kobe Bryant ma előzheti meg Michael Jordant!

A Lakers ikonjának kilenc pont kell az üdvösséghez, de pályán a címvédő Spurs, a ligaelső Warriors és lesz egy Heat-Bulls is

Kobe Bryantnek kilenc pontot kell szereznie ma Minnesotában, hogy megelőzze Michael Jordant a pontlistán, Miamiban rangadózik a Chicago, de pályán a címvédő Spurs, a ligaelső Warriors, valamint a Thunder és a Raptors is

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 00:00

Steve Kerr újoncrekordot döntött edzőként ezzel a rajttal, a mérlegük jelenleg vetekedik a híres-hírhedt, végül 72-10-zel záró Chicagóval, akik akkor 23-2-vel kezdtek – érdekesség, hogy Steve Kerr bizony annak a csapatnak is tagja volt, akkor még játékosként. Mai ellenfelüket komoly veszteség érte legutóbb, ugyanis MVP-jelöltjük, Anthony Davis úgy néz ki, hogy kihagyni kényszerül a derbit – bár státusza kérdéses. A Cleveland ellen nagy meglepetésre nélküle is nyerni tudtak, viszont a GSW ligaelső védekezése ellen aligha ülnek így a kinti dobások, az Evans-Anderson-Holiday trió idén először játszott extrát. Thompson és Curry is jó védő, de csapatszinten is kitesznek magukért a vendégek, és bár a Lee-Bogut páros hiányozni fog, belül így is megoldják, ha Davis nem játszik. A Warriors idegenben is hasonlóan játszik, mint otthon, nem nagyon látni, hogy ki fogja meg a Splash Brotherst – még AD-vel együtt is ők lennének a toronymagas esélyesek.

Miami Heat – Chicago Bulls 00:00

Derrick Rose kezdi visszanyerni korább formáját, zsinórban kilenc meccsen tudott pályára lépni és legutóbb 31 pontot szállított már. A túloldalon Wade játszik zseniálisan visszatérése óta, de Bosh is magára talált, sőt az ex-chicagói Deng is meg-megrázza magát. Ennek ellenére hátvédposzton is jobban áll a Bulls, Butler bár visszavett kicsit, még így is karrierje legjobb évét futja, ideális opció lehet Wade-re, Rose-ra viszont nincs válasza a Heatnek. A festékben pláne kidomborodik a vendégek fölénye, Pau Gasol is nagy formában van, de ha Noah nem is játszik, a Gibson-Mirotic páros is nagy falat lesz a hazaiaknak – égető szükségük lenne a jó Bosh-ra és a jó McRobertsre, de mögöttük így is elég üres a keret. A Heat a következő kilenc meccséből nyolcat otthon játszik, így nem muszáj hozniuk ezt a találkozót, de a presztízs sokat jelenthet.

Washington Wizards – Utah Jazz 00:00

Úgy tűnik, hogy John Wall szintet lépett ebben a szezonban, és most már tényleg a liga legjobb irányítói közé emelkedett – ezt Chris Paul ellen bizonyította legutóbb. Tökéletesen kiegészítik egymást Beallel, aki kintről-bentről veszélyes, ugyanakkor elit védő is, Gortat hozza az erőt bentről, kelet egyik legjobb csapata most a Washington. A Jazz viszont a liga egyik leggyengébben védekező gárdája, akik amellett, hogy óriásölők (verték már meg a Cavst is, de pár napja a Spurst is elkapták), alapvetően elég gyenge színvonalon teljesítenek mindkét oldalon. Favors bokája megsérült legutóbb, de alapvetően az otthon kimondottan erős Wizards ellen nem igazán van olyan szegmens, ami alapján komoly győzelmi esélyeik lennének.

Minnesota TImberwolves – Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers óriási győzelmet aratott két napja, amikor hosszabbításban le tudták győzni a címvédő Spurst – ráadásul ma szinte biztosra vehető, hogy Kobe Bryant megelőzi az örökranglistán Michael Jordant, ehhez mindössze kilenc pontot kell szereznie. A franchise legendája a héten mindenkit leordított edzésen, azóta a csapat két találkozót is nyert, és (bár idén ezt sokszor nem mondhattuk) ma esélyesként lép pályára Minnesotába. A hazaiak sérültjei továbbra is nagyon hiányoznak, nélkülük ez a csapat nem NBA-szintű, bár ahogy láttuk, egy-egy bravúr azért bennük van. Mindenesetre a Bryant-Young tüzérsort nem igazán tudják megfogni, ráadásul a fiatalok fejében alighanem erősen ott lesz majd az a körítés is, amit Kobe kap majd – alapvetően is jobbnak tűnik most a LAL, de ha ki is kapnak, valószínűleg történelmet látunk ma este.

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 01:00

Az OKC megtalálta a győzelemhez vezető utat, bár a regnáló MVP, Kevin Durant még elég visszafogottan játszik. Jelenleg ő a másodhegedűs, miközben Westbrook szárnyal, de mióta mindketten visszatértek, 5-1-re áll a Thunder. A Suns nincs túl jó formában, kikaptak a Detroittól és szétszedték őket a festékben, ma pedig nem igazán látni, hogy Westbrookot ki fogja meg – a festékben egyébként is a liga egyik leggyengébben védekező csapata a Phoenix, itt komoly gondban lehetnek majd. Főleg azért, mert az Oklahomának viszont erőssége lett a benti játék, a liga egyik legjobb lepattanózó csapata lettek az elmúlt időben és mindenkit szétszednek a gyűrű alatt, ezt ellensúlyozni csak Dragicék extrájával lehet.

New York Knicks – Toronto Raptors 01:30

A Knicks egy kilenc találkozóból álló vereségszériát zárt le a Boston ellen, de ma ismét nem nekik áll a zászló. Ugyan Stoudemire tiszteletet parancsoló formában kosarazik, a Valanciunas-Amir Johnson duó alighanem rendesen megnehezíti majd a dolgát még akkor is, ha Acy pedig őket fogja lassítani. Marad a periméter, ahol rendkívül gyengén muzsikálnak a hazaiak, támadásban még csak-csak eldobálgat az Anthony-JR Smith-Hardaway Jr trió, de Lowry-ék ellen azért ők is meg fognak szenvedni – azt viszont egyáltalán nem látni, hogy ki fogja meg a DeRozan nélkül is mély és minőségi Torontó-hátvédsort. Legutóbb a cserepad hozta nekik a meccset, Lou Williams a Legjobb Hatodik Ember díjra jelentkezik, Lowry pedig 26 pont és 55% felett átlagol a Knicks ellen – nem ígér sok jót ez a matchup a hazaiak számára.

Denver Nuggets – San Antonio Spurs  02:00

Botladozik a címvédő, az utóbbi meccseken többször is 50% alatti csapatok ellen buktak, ráadásul a neheze még csak most jön, több nyugati rangadót is meg kell vívnia egymás után Popovich csapatának. A Nuggets gyengéje az elmúlt időszakban a festékbeli védekezés, Tim Duncannek ez nagy estét jósol – de Leonard játéka még mindig bizonytalan kézsérülése miatt. Bármennyit is dob azonban a bajnok, védekezésben kell visszatalálniuk a helyes útra, főleg mert a Denver a legutóbbi hat hazai meccséből ötöt megnyert, mégpedig 110,8 pontot átlagolva, Lawsonékat nem igazán tudta itt senki lelassítani. Tegnap gyengén dobva kaptak ki a Houstontól, négyes-ötös poszton nem tudtak mit kezdeni Howardékkal, a recept tehát adott a San Antonio számára.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus